Pozitivní překvapení
23.01.2008 00:55:14 #1
(ivan, ) Když už jsem před pár dny přiznal, jaký pozitivní zážitek mi připravily 99mm Sugar Daddies, musím ještě dodat zážitek druhý, taky kladný. Odehrál se na nesympaticky tvrdém a hrbolatém kopci, kde se několikerým sportovním lyžím v obvyklých délkách moc nedařilo chovat se způsobně a příjemně. Na závěr jsem si skoro z povinnosti (chtěl jsem vyzkoušet) nasadil Sporteny Phase. To je lyže škatulkově podle Sportenu sice sportovní („rekreační“ berou firmy skoro jako pohanu, však se také jako běžný eufemismus často používá „univerzální“, to neurazí), ale de facto jasná univerzálka s doporučenou cenou 6400, což je jen o málo víc než polovina opravdu sportovní slalomky 05. Lyže navíc pěněná, bez dřeva v jádru („no fuj,“ řekla by spousta „znalců“), a v délce jen 167 cm. <„br "> Přátelé, byl jsem skoro v šoku. Tahle lyžička jela úžasně, držela, docela vedla a zvládala tu ne moc sympatickou pistu neuvěřitelně dobře. A to jsem si ji ani nepřebrousil v ruce, což jinak, mám-li z lyže dostat maximum, dělám. <"br "> Vím, že tento můj výkřik (vy)zní jako reklama pro Sporten, ale mě to opravdu tak překvapilo, že to musím napsat. Stejně jako jsem se rozplýval nad těmi Daddies a chválil Nomady. Hlavně proto, že jde o lyži poměrně levnou, za jejíž cenu bych tak dobré chování nečekal. V setu je za 8250 a za ty peníze se mi jevila stejně dobře jako řada jiných lyží i více než dvakrát tak drahých. <"br "> Z minulosti vím, že krátké S-line nebo Daemony byly na svou cenu taky velice dobré, a tak i Phase přidávám na seznam toho, co můžu bez obav doporučit. Fakt se povedly a taky vzhledově už jsou jinde, než jak to dřív bývalo. <"br "> A aby to nebylo jako reklama: nechválím všechno. U obřačky 07 GS, kterou jsem taky zkoušel, mi úplně neseděla tuhost v přední části. A Tector, model hierarchicky nad Phase, se mi s deskou SVF zdála až moc měkká, i když nakonec jela líp, než jsem po "omakání“ čekal. Ale ty Phase, opravdu lahoda.
23.01.2008 00:58:29 #2
(ivan, ) Tak to formátování s <„br“> se mi nepovedlo – že by proto, že napsáno blbě <"br ">? Holt opět jednou zvítězil počítač nad BFU
23.01.2008 07:44:14 #3
(Honza, ) Ivane, nevím jak jsi to přesně zapsal. Správně to jsou
4 znaky a uvozovky tam nepatří, zapisuje se to takto:
<+b+r+> (ty plusy samozřejmě vynech).
24.01.2008 07:51:01 #4
(Pavlos, ) Možná by Tectorům prospěla jiná deska. Třeba Vist Speedlock a k tomu odpovídající vázání. Nebo nějaká podobná , která by zpevnila střední část lyže.
24.01.2008 13:10:54 #5
(Honza, ) A můžeš používat i další značky než jen
br
1. Jednoduché
To je typicky právě br, a nebo třeba odkaz na web
a.
Příklad – www.jakpsatweb.cz/html/
2. Párové – mají začátek <název_tagu> a konec
</název_tagu>. Mezi začátek a konec vložíš svůj text
- strong – tučné písmo
- big – zvětšené písmo, lze použít i víckrát za
sebou
- cite – citace – většinou to bude text kurzívou
- small – zmenšené písmo, lze použít i víckrát za
sebou
3. Složitější
- Seznamy – ul, ol, menu, dir
Více informací o HTML tags a jejich přesném zápisu najdeš třeba tady – www.jakpsatweb.cz/html/,
24.01.2008 13:14:13 #6
(Honza, ) Tak jsem to malinko přeombinoval a dopadlo to takhle. Problém je napsat nějaký tag tak, aby byl hezky vidět jeho zápis a při to se neinterpetoval – \<br\>.
24.01.2008 14:01:57 #7
(flexMR, roman.marian@gmail.com)
Ahoj, skus to napisat presne takto:
<br/>
mne to funguje
27.01.2008 16:49:07 #9
(Honza, ) Ivane, podívej se do diskuse na téma Použití HTML tagů v diskusi. Tam jsou už teď základní věci vysvětlené (zalomení řádků, velikost písma, tučné písmo, odkazy na web).
02.02.2008 17:29:11 #10
(ivan, ) Zase jsem na nich pojezdil tento týden (čtvrtek), na velmi obtížné pistě – místy uhlazené do pekelného tvrda, místy hrudky, místy propadlé a rozježděné na nesoudržný písek. Fakt je, že v té psí „slalomové“ délce (167 cm) a s mými 185/84? už to přece jenom místy nebylo ono, hlavně po přelezení z obřačky 189 cm. Ale pořád se neztratila a na tom tvrdu držela. Jen ta stabilita (přece jenom na mě trochu měkká a lehká) holt nemohla být vyšší, než jakou jí délka + konstrukce umožní. Jinak řečeno, sáhl jsem si s ní v náročných podmínkách na její výkonnostní strop (byla by ostuda, abych nedokázal). Věřím, že na vzorném „alpském“ zimním manžestru to bude lahůdková lyže. Až ji na něm vyzkouším, opět poreferuju.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.