10.03.2008 18:49:14 #1 

administrator

(michaldu, ) dobrý den, zdravim vás ze Santa Cateriny, v neděli tu byla testovací akce „velkých výrobců“ tak, ač zapřísahlý odpůrce -´„univerzálních lyží“ – jezdím na stöckli laser sl 161, ročník 06, jsem vyzkoušel novinku příští sezony no co k tomu říct, měl jsem je na noze jen asi 2 hodinky a opravdu mě neoslovily, nemůžu si pomoct ale nevidím a hlavně necítím žádný rozdíl mezi přepínáním mezi Cruise a Dynamic a jen nepatrný rozdíl při Power. Podle mě se lyže chovají pořád stejně, nevěřil jsem a dál nevěřím tomu že otočením kolečka na patce a posunutím „čehosi"uvnitř lyže se změní vlastnosti lyže. možná to bylo servisem lyže, ale opravdu nedržely na upraveném (patka pořád ujížděla jakoby do strany), mírně tvrdším svahu, pro porovnání jsem vyjel na okraj sjedovky do nahrnutého sněhu a tam jsem s nimi opravdu bojoval. lyže prostě pluly nad podložkou a jely tam kam chtěly (volný terén není můj domov, ale "nějaký ten neupravený kopec dokážu sjet“.) suma sumárum, tyto lyže bych si nekoupil ale nechci nikoho odpuzovat, dál se budu držet svých slalomek a telemarku, jezdětě jak chcete a skol

12.03.2008 12:38:54 #2 

administrator

(vráťa, ) Dík za mě za tuhle připomínku. Už jsem málem podlehl reklamě a celej natěšenej na ten skvost začal syslit 38 táců. Ale furt ve mě hlodá podezření, jestli ze z toho nevyklube takové " lyžařské SUV " . Určitě je dobře vyzkouším.

15.03.2008 19:52:56 #3 

administrator

(Másin, masinlucky@gmail.com) S Grizzly nemám zkušenost, ale zkoušel jsem letošní Tigersharky 12 FT a tyto lyže mne taky vůbec neoslovily, prostě mi to přišlo jak dvě široký fošny. Nevím zda-li to je mým stylem jízdy, ale prostě na tvrdým bída. Když s tím srovnám např. jejich Racetiger RC Titanium a Crosstiger Carbon, tak tyto 2 pro mne byly mnohem zajímavější. RC bomba na tvrdou pistu a Crosstigery na měkčím, ba i na tvrdým se docela vyznamenaly. Z mýho pohledu bych tyto univerzální, několikarežimové lyže přirovnal např. k pohodovému Audi A4 2,7 TDI s třemi styly jízdy, které se dle mé zkušenosti liší opravdu jen minimálně a ne každý člověk to až tak moc pozná…

24.03.2008 13:06:58 #4 

administrator

(ivan, ) I když za to Grizzly jako takový nemůže, stal se podílníkem na velkém naštvání řady účastníků VC. (Mám jen zprostředkovaně, nezažil a neviděl jsem, byl jsem s klienty mimo.)
Jak známo, VC je nejenom závodem, nýbrž současně i promo-akcí nového významného modelu lyží Volkl v setu s vázáním Marker. Jak známo, podstatou je, že závodníci ve finále vyfasují právě tuto lyži a závodí na ní.
Když to byl Supersport, vše bylo docela OK, se 69 nebo 70 mm do krátkého slalomu na Malém Hangu OK. Když loni vytáhli Tigersharky, už jsem lehce zdvihl obočí, protože to už opravdu není lyže do branek, jakkoli je ještě zřejmě slušně obratná. Ovšem když se letos jelo na ještě širším Grizzlym, navíc s nevhodným vázáním, už to bylo napováženou. A s vázáními dotaženými nadoraz se prý ze závodu stala divočina, na níž pádem a rozseknutým sešívaným stehnem nejvíce doplatil jeden z favoritů Teo Bohinský, bývalý špičkový slovenský sjezdař a dnes prominetní učitel (S?)APULu. Lidi opravdu fest nadávali.
Nabízí se tudíž úvaha, kam až promotion může jít a kde jsou hranice. Klasické pojetí závodu versus módní trend k šířce a jemu odpovídající výzbroj k sobě opravdu, ale opravdu nepasují. Každé má svoje místo, ale není dobře to míchat.
Pokud máte někdo upřesňující, zejména autentické informace, sem s nimi.
O kvalitách lyže Grizzly to samozřejmě nic nevypovídá. Schválně, co shledají testéři SNOW v St. Moritz, to je docela pestrá a početná pokusná skupina.

24.03.2008 16:47:29 #5 

administrator

(Martin Lucký, info@ecrystal.cz) Závod jsem viděl, nicméně jen do té doby, kdy jezdci jezdili na vlastním nádobíčku, takže nemůžu moc přispět. Grizzly jsem viděl pouze vyrovnané před jejich stanem. Mě spíš překvapilo, že trať byla „slalomová“ ale kousíček za jednou z branek byl takovej divnej skok, na kterým si spousta borců namlela pusu. Moc se mi trať nelíbila… Teď k věci, letošní test SNOW v St. Moritz jsem pročítal několikrát, ale chyběly mi tam právě ty Völkly, netuším proč se tam neobjevil jediný zástupce. Po vlastních zkušenostech s Crosstiger Carbon a Racetiger RC, které považuji za velmi dobré lyže, dost dobře nechápu, že je vynechaly když nijak výrazně nevybočují mezi těmi ostatními testovanými.

24.03.2008 18:48:19 #6 

administrator

(ivan, ) Máš pravdu, vzpomněl jsem si, jak kluci líčili, že ten skok byl prý úplně blblý, loopingový, tudíž házel do výšky. To do těchto krátkých tratí (paralel, carving) nepatří. Takže Albert (Princ) má o čem přemýšlet… O lyžích pro SNOWtest nic nevím, takže nekomentuju.

25.03.2008 15:09:59 #7 

administrator

(Milan, ) Nemáte někdo oficiální výsledky, nebo alespoň startovní listinu audi&völkl cupu? Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel. Měl bych zájem se něčeho takového zúčastnit, tak abych měl představu kdo a jak tam jezdí.

02.04.2008 12:03:56 #8 

administrator

(Luboš/SNOW.CZ, ) Ahoj, ve SNOW testu letošních (tedy teď už vlastně loňských) modelů, uveřejněném ve SNOW 35 (listopad 2007) jsou Völkl Crosstiger Carbon a Völkl Tigershark 10.FT P.S., ve World Ski Testu jsou pak další modely Völkl. SNOW test je od začátku roku i tady na SNOW.CZ: http://snow.cz/…leb/276.html. Vökl Grizzly je model pro příští sezónu pokud vím, takže by snad měly být za týden testovány v St. Mořici a výsledky zveřejněny na podzim 2008. Luboš

02.04.2008 14:48:12 #9 

administrator

(Martin Lucký, info@ecrystal.cz) Omlouvám se za překlep, měl jsem na mysli Ski Supertest ze St. Moritz, kde se opravdu žádné Völkly netestovaly.

02.04.2008 16:37:43 #10 

administrator

(ivan, ) To musel být pěkný konflikt mezi pořadateli a firmou. Bylo by zajímavé vědět, co se vlastně semlelo. Většinou se totiž tohle bratrstvo kočičí pracky, všechno jedna rodina, dohodne, neboť promotion ve formě příslušně servilního „testu“ potřebují všichni včetně časopisu. Co vím, naposledy se v evropském testu až do úrovně bojkotu válčilo 1998 (Thayerův Sporttest, který tím po bojkotu skončil) a jednou těsně předtím v testu bývalého (ještě předbrinkmannov­ského) SkiMagazinu. Tam se ale po částečném bojkotu po roce všichni „umravnili“. Nespokojenost s výsledky bývá častá, ale nikdy to nekončívá až stažením z testu.
Abych ale nefabuloval, jsou to jen mé domněnky, založené na určité znalosti zákulisí. Proč Volkl v ST tentokrát nebyl zastoupen, fakticky nevím.

14.04.2008 21:50:27 #11 

administrator

(Radek Holub – SNOW, radek.holub@snow.cz) Nemám před sebou ještě statistiku výsledků našeho testu z minulého týdne, ale názory na Grizzly budou od „to nemusím“ až po „fakt bezva“ (aby taky ne, když testovaná délka byla 177 cm). Pro mě osobně jsou tyto příliš silové, ale kdo ví, jak by mi jely nějaké kratší.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy