lyžařský trenažér

30.05.2013 08:24:45 #1 

buldok

Zdravím všechny,tento rok jsem ukončil moji čtvrtou lyžařskou sezonu je mi 32 let a myslím,že už mi to docela jede.Chtěl bych ,ale trénovat i mimo sezonu a tak uvažuji nad koupí trenažéru BASIC.Máte s tím někdo zkušenosti,pomůže mi to ve zlepšení techniky carvingu ?

30.05.2013 18:35:21 #2 

oblouk muž

>> #1, buldok, 30. 05. 2013 08:24:45

To je pokus o reklamu onoho trenažéru (jeho cena kolem 23 tis.Kč)? – jedině tak jsem schopen pochopit ten dotaz.

Pro zlepšení techniky carvingu má podobný trenažér význam nepatrný – to mnohem větší význam mají třeba kolečkové brusle – pokud se na nich správně jezdí vhodná napodobivá cvičení pro carving.

Tento a ostatní podobné trenažéry mají jistě smysl, ale hlavně jako cvičební pomůcka pro zlepšení kloubního rozsahu, pohybové koordinace, síly, zpevňování, obratnosti, vytrvalosti, rovnováhy atd… Stejných, případně lepších výsledků lze ovšem dosáhnout cíleně vedenými cvičeními s daleko levnějšími pomůckami (gymn.balon, nestabilní podložky, lana, gumicuky atp.) a nebo i zcela bez pomůcek.

V polovině června pořádá jeden z lyžařských trenérů-konzultantů testy obecné tělěsné a speciální lyžařské připravenosti, spojené s možností takové cviky se naučit a podzimními testy, které ukáží ve srovnání s těmito jarními dosažený pokrok. Bližší info najdeš na jeho webu, event. můžeš napsat na moji adresu zde.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

31.05.2013 07:13:19 #3 

Brkoň

>> #2, oblouk, 30. 05. 2013 18:35:21

To je pokus o reklamu onoho jednoho z trenérů-konzultantů (tedy tebe)? – jedině tak jsem schopen pochopit ten dotaz.

Tohle není o té akci, stejně o ní nic nevím. Ale proč o sobě píšeš ve 3. osobě?

31.05.2013 07:53:42 #4 

buldok

Nejedná se o reklamu,byl to upřímný dotaz a název stroje jsem napsal pouze z důvodu jestli s tímto tipem nemá někdo zkušenosti.Budu rád pokud mi někdo pomůže s přípravou.Tvou adresu jsem nikde nenašel tak mi prosím napiš odkaz na stránky na adresu emaiil@email.cz

31.05.2013 09:22:00 #5 

oblouk muž

>> #3, Brkoň, 31. 05. 2013 07:13:19

Moc reklamy v tom není – ani adresa stránek, ani jméno, NIC. Jde o vyjádření názoru na podobné drahé trenažery a posilovací stroje v porovnání s jejich přínosem s tím, co je snadno každému dostupné. Dále je to sdělení, že existuje (vedle jistě i jiných příležitostí) možnost otestovat svůj momentální stav a získat „živě“ doporučení na účinná cvičení. No a když už jsem psal, že existují jednodušší možnosti lyžařské přípravy, tak jsem, maximálně sktytě (až tak, že o sobě píšu ve 3.osobě), poskytl info. Těch možností pro „amatéry“ opravdu není mnoho…

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

31.05.2013 09:37:38 #6 

oblouk muž

>> #4, buldok, 31. 05. 2013 07:53:42

Nemyslel jsem to vážně s tou „reklamou“ – to bylo takové pošťouchnutí, protože to podstatné z jízdy na lyžích, zejména pocity skluzu a působení tlaku z lyže do těla při carvingové jízdě po hraně, se opravdu nedají na žádném trenažéru napodobit a myslím, že to musí být každému lyžaři hned zřejmé. Je pravda, že výrobci a provozovatelé trenažérů toto slibují, ale podobné trenažéry jsou dobré opravdu jen pro to co jsem popsal výše a pak také pro to, že si na nich lyžař může výborně zvyknout na nové boty, „vyšlápnout“ si je, nastavit je a vyladit z hlediska pohodlí… – případně jsou dobré i jako součást rekonvalescence – zejména po úrazech v oblasti boty.

K adrese – myslel jsem, že to tady každý ví – když klikneš na přezdívku, tak se ti otevře formulář, ve klterém klikneš na e-komunikace a píšeš vzkaz :-). Už jsem ti odkaz na stránky poslal.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy