Trpnutie noh
14.09.2013 11:58:46 #1
Zdravim, chcel by som sa spýtať či mi niekto nevie poradiť.
V lyžiarkach mi trpnu nohy. Doteraz som mal Technica Dragon flex 100 po
použití Sidas vložiak to už bolo lepšie ale aj tak som vždy na lanovke
musel rozopínať lyžiarku. pri dlhších zjazdoch to už ku koncu ale bolo
dosť otravné, človek nemá cit v nohe. Tak som teraz skúšal v obchode
Lange RS130 wide, nikde nič netlačilo boli super ale už asi po 5 minutách
čo som ich mal zatiahnute v obchode mi znovu trpli nohy. Neviete kde robím
chybu alebo či mam nejaku chybnu nohu?
16.09.2013 19:00:11 #3
Já jsem měl boty, které byly velké. Tak jsem je utahoval a utahoval až
se někde zastavil přívod krve a začala trnout noha. Takže jsem musel koupit
nové boty. Musíš zjistit jakou máš nohu, zda plochou či vysoký nárt nebo
malý kotník atd. Nordicy maji třeba nízký nárt. Technicy zas vysoký.
Salomon něco mezi. Takže musíš udělat, co určitě víš… zkoušet a
zkoušet a zkoušet Ale
základ je správná velikost. Nejlépe 3D scan, který prý něco stojí nebo
skeletovou metodu. Hodně štěstí
16.09.2013 20:06:52 #4
Tento problém jsem měl taky. Objevilo se to u mě někdy v 31–32 letech. Předtím jsem nikdy s lyžáky problém neměl a najednou jsem nemohl kvůli tomu skoro lyžovat. Hodinu až dvě bylo lyžování jako dřív a pak z ničeho nic, jako bych neměl nohy. Tak jsem si koupil nové boty, ale nic se nezměnilo. Během jednoho roku jsem vystřídal čtvery boty a výsledek byl nula. Jako páté jsem si koupil Dalbello Proton 120 a najednou to šlo. Řešil jsem to i s lékařem, ale ten 100% nevěděl. Možností prý bylo, že se mi věkem nějak změnila „konstrukce“ kotníku, či chodidla a že pak mělo vliv na oběh krve v uzavřené botě. Tyto změny v noze probíhají neustále a vliv na to má i váha. Kolem 30 roku většina lidí více či méně přibere a v kombinaci se změnou „konstrukce“ nohy se to pak takto může projevit. Faktem je, že tyto problémy měla spousta mách přátel – někdo více, někdo méně. Ale u každého to bylo kolem 30 roku ±. Od té doby už mám druhé Dalbella a vcelku je to bez problémů, i když se ten problém čas od času vyskytne znova. Ale zdaleka to není tak hrozné, jako v těch zhruba 2 letech. Pokud mě to náhodou chytne, tak lyžáky hodím do police a vezmu si boty na skialp. Sice je to „prasečina“, veškerá bezpečnost vázání jde díky těm gumám na podrážce do kopru, ale lyžuje se v nich perfektně a hlavně bez mrtvých nohou. Sice to není takové lyžování, jako když mám opravdové lyžáky, ale pokud si mám vybrat mezi mrtvou nohou a trápením se, nebo mírně slevit z jezdeckých nároků a lyžovat bez bolesti, tak jsou pro mne skialpové boty jasnou volbou !!! Ale je fakt, že jsem ve skialpech nelyžoval víc, než třeba 2 dny. Rozhodně to není návod, jít si koupit na trvalo skialpy na sjezdovky. Spíš alternativa při hledání toho správného modelu bot !!!!!
16.09.2013 21:24:37 #5
>> #4, korsičan, 16. 09. 2013 20:06:52
Tak to bude asi i tou váhou . Ono jezdil s 10 kg míň či víc je poznat. Jen doufám ze ve
40 ti letech to nebude dalších 10 kg kg. To bych s postupem věku mohl
dělat dřepy závodně s obrovským úspěchem
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.