Odpovědnost za zranění způsobená při lyžování - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Zdraví a bezpečnost Odpovědnost za zranění způsobená při lyžování

Odpovědnost za zranění způsobená při lyžování

09.07.2008 14:54:52 #1 

administrator

(Honza, ) Zpráva z dnešních Hospodářských novin – zdroj ČTK):
Bude souzen lyžař, který zranil dívku

Mladík, který v únoru na šumavské sjezdovce narazil do sedmileté dívenky a těžce ji zranil, stane před soudem. Státní zástupce na něj podal obžalobu z ublížení na zdraví, řekla včera státní zástupkyně Miroslava Prokešová. V Česku to je první případ tohoto druhu, který skončí před soudem.

Zajímal by mne vývoj této události a její výsledek, takže kromě diskuse na toto téma vítám jakékoliv zprávy o vývoji situace a i stavu sražené dívky (dlouhodobé léčení, trvalé následky, …). Myslím že tento případ ukáže, jak se v budoucnu u nás bude pohlížet na zranění způsobená druhým při běžném rekreačním sportu.

10.07.2008 10:56:21 #2 

administrator

(jarda, ) Dle mého názoru a snad nejsem daleko ani od právního výkladu jsme za své jednání odpovědní. Myslím si o sobě, že jsem speciálně na lyžích možná až přehnaně opatrný ve vztahu k ostatním lyžníkům a pokud nemám hodně slušné vyhlídky na bezpečné (myšleno ve vztahu k ostatním lyžařům) projetí svahu, tak raději nejedu. Když pozoruju, co a jakým způsobem jezdí, tak upřímně mívám strach, se mezi ně dostat. Občas se dokonce najdou debilové, kteří se rozhodnou se mnou závodit a to bych pak vraždil. Lyže mají nabroušené už od předminulé sezóny, v botech čtvery ponožky a statečně to pálí šusem, dokud mě nedohoní a nezačnou předjíždět, nejlépe těsně kolem, abych si jich pořádně všiml a dali tomu frajerovi pocítit hořkost porážky. Pokud je zaregistruju, tak je to ještě fajn, ale jímá mě hrůza z toho, co se stane, až se jednou před nima pořádně opřu do hran a oni to do mě napálí. Sorry, to jsem se trochu rozčili off topic.
Kromě vlastní opatrnosti je dobré mít i pojištění odpovědnosti. Ne snad, že bych si potom dovolil bezohlednou jízdu, ale abych se co možná nejvíc ochránil proti možným následkům. Přece jen se na těch prknech pohybujeme dost rychle a i při sebevětší opatrnosti se může stát, že někdo před námi (děti jsou v tom mistry) udělá naprosto nepředvídatelný manévr a neštěstí je hotovo.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy