Domů Diskuze Lyžařské boty Boty na míru - Sidas Black Project ?

Boty na míru - Sidas Black Project ?

07.10.2013 17:40:28 #1 

pkas

Ahojte, rád by som Vás poprosil o radu, resp. či máte niekto skúsenosti so Sidas Black Project ? Mám zaujímavú ponuku na kombinaciu Sidas vložka na mieru + vypeňovacia botička na mieru PU Trasfoam Flex + Salomon skelet na mieru. Máte s týmto niekto skúsenosti ? Minule ste mi veľmi dobre poradili čo sa týka lyží (ešte raz diky moc všetkým), ale žial kúpil som si k tomu Dalbello Axion4 s FI 75–85, čo na prvotné učenie lyžovania bolo fajn, ale ako som zistil, veľkosť som neodhadol, bota je moc velka, stále som uťahoval na max, a cez to všetko by som prijal vačšiu stabilitu nohy bez pohybov.. no a keď už mam teraz kupovať niečo nové chcem radšej investovať viac a mať už niečo ozaj poriadne na dlhý čas, kde nemôžem znovu urobiť chybu a vyhodiť tak ďalšie peniaze zbytočne… ale hlavne nemam s čím porovnať, keďže iné ako uvedené som zatiaľ nemal… Budem preto veľmi rád za Vaše názory a skúsenosti s týmto. A ešte jedna vec – je tam na výber Salomon v 2 variantach – Impact (100mm šíře a 100 flex index) a X3 (98mm šíře a 120 flex index). Nie som žiaden extra lyžiar, snažím sa zlepšovať a mám rád aj rýchlejšiu jazdu v rámci toho čo zvlásnem (čo by ale asi pre Vás až tak rýchle nebolo :-)) Mám cca 100kg. Čo si myslite, bolo by pre mňa lepšie zvoliť variantu Impact alebo X3 ? Bojím sa tej FI 120, že to bude už moc nepohodlné a asi sa skor prikláňam k FI 100, keďže chcem mať dobrý komfort počas lyžovania počas celého dňa…čo si myslíte ? Dík za Vaše rady a názory.

07.10.2013 19:19:46 #2 

vrcho

Konkretne s tymto modelom nemam skusenosť.Flex index je len orientacne cislo v podstate nic extra neznamena a u kazdeho vyrobcu moze byt tvrdost aj pri rovnakom flex indexe ina. Ja osobne by som skor uvazoval nad tou 120 pri tvojej vahe a nebal sa toho. Viac by ma mozno trapila ta sirka skeletu ale to zalezi aku mas siroku nohu. Hlavne si daj pozor na velkost lyziarky.

07.10.2013 19:55:27 #3 

PetrAT muž

FI vs. nepohodlí , už se tu psalo mnohokrát, ale vyšší FI skutečně nemá nic společného s nepohodlím
Můj kamarád jezdí závodně, má boty FI 160 a je v nich celý den (když je potřeba)
Ale má je vytvarované přesně na svoji nohu
Tedy nikde ho nic nadměrně netlačí, nesvírá a celá noha se rovnoměrně prokrvuje , tedy nemá pocit mrznutí nohou z neprokrvení
A právě proto uvažuješ i Ty o Sidas
Budeš mít botu na míru
Osobně bych nepřemýšlel nad jinou flexí než 120 (konečné rozhodnutí je na Tobě)
Jen je potřeba sladit šířku skeletu, ale to už určitě hoši umějí
Hodně štestí při rozhodování a užij si novou botu
Jak psal vrcho, projdi si diskuze o správné volbě délky skeletu

08.10.2013 11:33:31 #4 

dh

Loni jsem si je nechal ve Zlíně přímo u dovozce udělat,mám široké chodidlo,takže potřebuji šířku min 102mm a to splňoval pouze skelet Head.Má flexi 120,potřeboval jsem více,bo jezdím Masters závody,ale ty nepoužívají.Mám navíc vysoký nárt,takže se dělal i nejvyšší level vložky.Taky mě přesvědčily,že skelet 285,který používám celý život,je mi velký a použil se 275.Flexi jsme trošku přitvrdily Boostery od Slytechu a hurá na svah.První jízdy jsem myslel že jsem zapoměl lyžovat,přenos síly,přesnost a rychlost přehranění je úplně někde jinde,pocit že stojíš na 100% nohy je taky zvláštní a je potřeba si na to zvyknout.Nejvíce jsem se bál,že mě budou tlačit na délku,ale je to úplně v pohodě.Takže celkově této nemalé investice nelituji,při závodní jízdě s max.utaženými botami je neskutečná zpětná vazba od lyží, výborná přesnost a rychlost přehranění.(Pro motorkaře:stejný pocit,jako když vyměníte standartní pérování za Ohlins).Další pro mě podstatná věc je ta,že při standartním zapnutí v tom vydržím celý den,travím na sjezdovkách spoustu času jako instruktor a rozepínám pouze na oběd.Jediné negativum je obouvání a vyzouvání.Pokud je bota teplá,není problém,(cestou na hory používám nahřívaky)ale vyzouvání při nízkých teplotách je skutečné utrpení a při teplotach kolem –15 nelze vyzout,musím někam do hospody a nechat ohřát.Ale toto přisuzuji vysokému nártu.

...kdo maže,ten jede...

08.10.2013 12:29:08 #5 

Kvasa muž

Za mě osobně mohu dopuručit,mám tyto vypěnovaci botičky a vložky na míru,super komfort a nohy perfektně sedí.jen ta cena:-)Dost se tady o tom psalo tak si to zkus projít

http://snow.cz/…ting-praha/2

Kdo nepadá jezdí pod své možnostti!!!

08.10.2013 15:06:05 #6 

snezenka

>> #4, dh, 08. 10. 2013 11:33:31

dh, můžeš mi prosím napsat, jaké přesně boty máš a kde ve Zlíně ti je dělali na míru? Jsem kousek od Zlína a jsem už z lyžáků nešťastný, protože pořád nemůžu najít vhodné boty na moji nohu. Mám nejhorší možnou kombinaci – malá noha, široká s vysokým nártem a k tomu ještě silné lýtko. Teď lyžuji v botech o 3 čísla větších než bych měl mít a je to peklo. Zkusil bych taky si nechat udělat boty na míru. Díky ti za pomoc.

11.10.2013 13:05:57 #7 

pkas

Diky moc všetkym za rady :-) Pôjdem do toho a uvidím, ktorá z nich lepšie sadne…

14.10.2013 17:25:34 #8 

JIRKAHO

Ahoj, máte někdo nějaké zkušenosti s botami Strolz? díky…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy