Dynamic cena/výkon - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Dynamic cena/výkon

05.01.2009 08:29:54 #1 

administrator

(Petr N., ) Zdravím, koukal jsem na testy v posledním Snow a překvapila mne hodnocení v porovnání s cenou především u lyží Dynamic VR 21. Byla hodnocena mezi skicrossama s obdobným výsledkem jako lyže 2,5× dražší. Co lze očekávat za nižší cenu – menší výdrž? Proč jsou obecně Dynamic levnější – i VR 27, je to tecnologií? Dík za reakce, Petr

07.02.2009 20:20:05 #2 

administrator

(Magda Glemmi, glemmi@seznam.cz) tolik za znacku, lyze se nepohybuje ve SP (coz mj. znamena, ze nevynaklada tolik za reklamu), bude mit asi mensi vyvojove oddeleni … Vetsina lyzarskych vyrobcu se pokousi vzajemne cenove prizusobovat lyze stejne kategorie (ty nejdrazi na sjezdovku stoji napr. temer vsechny kolem 799 EUR), lyze ruznych vyrobcu jsou z ruznych duvodu vzdor odlisnym vyrobnim nakladum podobne drahe – pripomina to trochu kartelovou dohodu. Dynamic jde trochu mimo proud, lyze ale vyrabi velmi dobre.

07.02.2009 21:19:12 #3 

administrator

(ivan, ) Na otázku neumím komplexně odpovědět, ale něco málo zkusím. Nevím, co je aktuálně uvnitř a čím vším se docilují stávající ceny, a tedy ani nedokážu odhadnout, jestli se za poměrnou láci něčím „platí“. OBECNĚ se mi ale Dynamic jeví jako značka, kterou si Amer ve svém portfoliu drží právě jako výhodnou koupi, vyrovnávající luxusní drahý Volant a dražší Atomic a oslovující klientelu, jež má svůj finanční strop, ale přitom chce lyži, na níž nižší cena není vidět. Vysloveně mě třeba překvapilo, jak doslova luxusně Dynamicy 09/10 vypadají, přestože MOC nejdražších setů je pod 14 000 Kč. (Btw, tuším 5 modelů Dynamic by mělo do budoucna být v testcentru ve Špindlu, které se má rozšířit na Atomic + Dynamic + Volant, jakkoli z D. a hlavně V. tam bude jen omezená nabídka.) Z hlediska výkonu se nezdá, že by Dynamicy zaostávaly za dražší komerční konkurencí.

10.02.2009 23:06:42 #4 

administrator

(Taz, ) Já jsem dokonce kdysi slyšel, že Dynamicy se dělají na stejnejch strojích jako Atomicy, dopoledne jedny, odpoledne druhý, ale nevim co je na tom pravdy, každopádně Dynamicy co jsem sedlal byly super tvrdý rychlý lyže, ale to je už déle.

11.02.2009 00:35:43 #5 

administrator

(ivan, ) Tohle kdysi, když byl ještě jejich dovozcem a když opravdu příslušné modely byly na milimetr stejné, tvrdil Milan Burda. To už dávno není, ovšem určité synergie v celém proces od vzniku lyže po distribuci by asi možné byly. V každém případě má Amer ode mne pochvalu za to, že tuto klasickou začku „nezařízl“, což se řadu let přímo nabízelo. Dynamicu nikdy nikdo nevezme, že byl jedním z prvních čtyř velikánů alpského závodění (+ Rossi, Kneissl a Kastle) a tak nějak iracionálně-nostalgicky má v lyžování svoje místo.

11.02.2009 12:07:47 #6 

administrator

(Pavlos, ) se Dynamic pohyboval v SP. Tehdy vsadil na dvě mladé chorvatské lyžařky – Ana Jelusic a Nika Fleiss. V další sezóně se však Dynamic z SP stáhnul a aktuálně obě jezdí Atomic.
Ana Jelusic
Nika Fleiss

11.02.2009 22:23:26 #7 

administrator

(ivan, ) Jenže to stejně byly lyže Atomic, jen s dekorem Dynamic. Záhy se ukázalo, že je nesmysl, aby se Dynamic stylizoval do alpského závodění, navíc holky začalybýt tak dobré, že bylo záhodno je využít pro propagaci Atomicu. Btw, dneska je něco podobného se závodními Salomony. I ty jsou Atomic, jak prý Zuzulčiny slalomky, tak třeba Šáfovy crossky, které jsme porovnávali nedávno…

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy