MONTAZNY BOD NA TWIN TIPOCH

16.02.2009 21:20:06 #1 

administrator

(eRrr, rgreso@gmail.com) Caute, potreboval by som poradit… V stredu mi dojdu lyze Armada JpVsJulien 2009. Idem si an ne hodit viazko aj na slapanie a kedze nan nemam sablonu, ide si to dat spravit do servisu. Su to moje prve twintipy, tak by som potreboval poradiit. Ako byva na lyziach twintipoch oznacene kam hodit viazko?Je tam pocitane s tym, ze ide do stredu lyze? Ked ich dam do predajne namontuju mi ho do stredu alebo klasicky par cm dozadu? Chcel by som totiz mat hlavne an normalne jazdenie, cize mohli by ste mi napisat, kolko to je od stredu alebo ako sa to urcuje? Viem pisem dost chaoticky ale tak dufam ze rozumiete co som chcel povedat… Diky za rady

17.02.2009 12:44:15 #2 

administrator

(Luboš/Freeski, ) Ahoj, záleží, které JP vs. Julien to jsou. Jestli ty nové s rockerem a v podstatě reverse sidecut, tak bych dal vázání tam, kam ho doporučuje výrobce. Pokud to budou ty starší JJ, asi bych se na normální ježdění (ne triky a ježdění na switch) držel osvědčeného montážního bodu (v servisu by ho měli umět najít). Je možné, že na nich bude vyznačený jak „newschool“, tak „oldschool“ montážní bod.

17.02.2009 14:41:41 #3 

administrator

(eRrr, rgreso@gmail.com) Lubosi, prosim ta ako ste to amli namontovane na testovani? bolo viazko v strede lyze ? Inac jedna sa o nove JJ..a treba mi to hlavne na klasicke jazdenie

18.02.2009 08:07:06 #4 

administrator

(Lubos/Freeski, ) Na nové JJ bych to dal tam, kam doporučuje výrobce. To by mělo být n alyži vyznačené. U rocker a reverse sidecut lyží nepotřebuješ vázání posouvat dozadu, protože plavání v prašanu zajišťuje tvar lyže, ne váha vzadu (důvod, proč mají lyže na freeride vázání vzadu). Proto bych to moc neřešil a prdnul to „na rysku“. U takových lyží jsou zkrátka věci související s délkou ošemetná věc, protože kontaktní délka lyže se sněhem (na tvrdém sněhu) je výrazně jiná, než celková délka a proto by mohl posun vázání jinam, než doporučuje výrobce poměrně dost změnit vlastnosti na tvrdém, ale minimálně nebo vůbec v prašanu. Ty lyže jsou zkrátka dělané na jízdu v prašanu včetně posazení montážního bodu. I když jsou to teda lyže na triky a počítá se s jízdou na switch, tak si nejsem jistý, že by např. posun vázání dozadu měl nějak výrazně zlepšit vlastnosti pro normální jízdu. Kde bylo vázání na testovacích lyžích nevím, to si nepamatuju, ale mám dojem, že tak, jak to doporučuje výrobce. Pokud je tam nějaký tak bych vázání v rámci něj posunul na normální jízdu dozadu. Nebo si počkej na nový Marker Schizzo (nebo jak), který toto řeší – můžeš si na kopci jednoduše posouvat vázání mezi freestylovou a freeridovou pozicí:-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy