Hinterstoder je pravidelným dějištěm Světového poháru v alpském lyžování, nicméně zdejší lyžařský areál je všestranný a velmi oblíbený rodinami s dětmi. Velkolepou novinkou zimní sezóny 2022/23 bude nová přístupová 10místná kabinková lanovka s údolní stanicí přímo u parkoviště. Ambiciózní lyžaře jistě zláká trať Světového poháru Hannes-Trinkl-Weltcupstrecke, která má délku 3,5 km a sklon až 60 %. Pohodově laděné lyžaře naopak zavedou mírné a panoramatické sjezdovky až do výšky více než 2 000 m n. m., odkud je krásný výhled na okolní masivy Totes Gebirge.
Pro zpestření se můžete vydat novými značenými trasami pro sněžnice, které se nacházejí přímo v lyžařském areálu.
Sousední sesterská lyžařská oblast Wurzeralm nedaleko města Spital am Pyhrn je o něco komornější a jako stvořená pro rodiny s dětmi, které se vyřádí na vlnách a boulích zážitkových sjezdovek nebo si vyzkoušejí rychlostní závodní trať. Milovníci panoramat se nechají vyvézt do nejvyššího bodu Frauenkar v 1 800 m n. m., odkud je úchvatný výhled. Vícedenní skipas platí pro obě lyžařská střediska Hinterstoder i Wurzeralm a mezi oběma jezdí několikrát denně bezplatný skibus.

Rekreační oblast Pyhrn-Priel hraničí také s Národním parkem Kalkalpen. Po celé generace lidé využívají sněžnice, aby se mohli pohybovat po zasněžených horách a lesích. Zatímco dříve to byli většinou lesníci a lovci, kteří do opuštěné zimní krajiny chodili za prací, dnes jsou to strážci národního parku, umožňující návštěvníkům nahlédnout do tajů zimní krajiny, kde žijí rysové, orli, jeleni i kamzíci.
Novou energii pak načerpáte v některé z horských chat například ve formě sladkých, na sádle usmažených domácích koblížků (Bauernkrapfen).
Lyžařská střediska v Pyhrn-Priel
Lyžařské středisko Hinterstoder – Höss
- 38 km sjezdovek
- www.hiwu.at
Lyžařské středisko Wurzeralm
- 22 km sjezdovek
- www.hiwu.at
Prvotřídní delikatesy z přírodní kuchyně
Klemens Schraml realizuje v Großramingu svou vizi experimentální kuchyně založené na přírodních produktech. Základem jsou regionální produkty, jejichž prostřednictvím kuchaři hostům zprostředkovávají umění mezinárodní kuchyně. Restaurace získala ocenění průvodce Gault-Millau, a to hned tři kuchařské čepice.
