Sjezdovky:
Sjezdovky nejsou vhodné pro začátečníky, takže partnerka měla docela
velký problém, vzhledem k mlze, dešti a povinné registraci v info Krupová
(Chopok juh), dostat se nazpět k autu. Samozřejmě, že jsem mohl sjet sám a
vyjet autem na Srdiečko anebo použít skibus, ale...
Sněhové podmínky:
Sněhové podmínky jsou na tu letošní, další bláznivou zimu určitě
dobré. Problém je v tom, že jsme uvěřili informaci o počasí na webových
stránkách ve středisku, kdy avizovali polojasno. Legrační bylo, že se
podobné informace, kdy vykukovalo z informační ikonky sluníčko, objevovaly
na tabuli u lanovky, i když byla dohlednost cca 10 m a pršelo. 
Komfort – lanovky, vleky a zázemí:
Vzhledem k tomu, že na Chopku je nejlepší lyžování na severu a borci
investovali těžké prachy do lanovky na propojení obou částí, nechápu
řešení přestupu ze čtyřsedačky ze Srdiečka na gondolu na vrcholový
hřeben. Cestovat s lyžemi v ruce přes budovu a dvoje prosklené dveře docela
velký kus pěšky ve sněhu nebo v kaši a pak po dlouhých schodech nahoru ke
gondole je prostě naprostá projektantská neschopnost. Takže velmi
doporučuji sledovat počasí na seriozních předpovědních portálech,
vykašlat se na slevu na jihu, počkat si na opravdu dlouhodobě stálé a
dobré počasí a vyrazit brzy ráno na sever. Když bude dobře, na jih
nakouknout, ale určitě bych se najedl někde na severu. A po zkušenostech
nejen z poslední doby si určitě s sebou vezmu do batohu dobrou svačinku a do
termosky kafe s rumem. To je jistota a fakt nerad vyhazuju peníze
zbytečně.
Zalidněnost:
Docela slušná na to, jaké bylo počasí. Asi také sledovali webové
stránky.
No co, aspoň jsme se povozili ve vichru v gondolách.
Občerstvení a aprés-ski:
Nemůžu objektivně posoudit možnosti občerstvení na jižní straně.
Nevím, jak to vypadá, když je plno, protože i když bylo středisko
poloprázdné, na stolky se na hotelu stála fronta. Na to, že "lyžařské
meníčko" za 6,5 éček, bylo naprosto bez chuti, že ceny jsou téměř
stejné jako v Rakousku nebo v Itálii, jsem si už zvykl. Ovšem, že za tu
cenu je jídlo z většiny katastrofální, na to si nezvyknu nikdy. Čest
vyjímkám, většinou u hospod a penzionů v rodinných firmách. Ale musím se
smát, když si z nás Slováci dělají p***l, že jsme paštikáři. 
Doprava do střediska a parkování:
Největším problémem je od nás, z Moravy, doprava. Dát za dvoudenní
zájezd autem ve dvou, za těch pár km dálnic, 10 éček za známku, mi
přijde jako výsměch. Ovšem cesta po špatně značených okreskách, bez
navigace, pak stojí za to.
Chuťovka je v Banské Bystrici, kdy vás směrovka
na Brezno žene na dálnici, vy nechcete riskovat pokutu a vjedete do města.
Naštěstí jsem pak na Chopku zjistil, že je ten obchvat průjezdný bez
známky.