3 Zinnen (Tre Cime) aprés-ski a služby ve středisku

3 Zinnen (Tre Cime) - apres-ski, relaxace, sport a služby ve středisku

Ubytování

Hotely, penziony, apartmány (Sexten, Innichen, Toblach, Vierschach)

Aprés-ski

Krampuslauf

exkurze

Společenské povyražení v období Mikuláše, při němž čerti (Krampus) straší náhodné kolemjdoucí a mohou jim i uštědřit ránu.

Lezecká stěna | indoor

Bruslení | outdoor

Curling | outdoor

Acquafun (Innichen)

Akvapark | wellness

Nově vystavěný akvapark sestává ze dvou světů – ze zážitkového vodního (bazén, řeka, tobogán, fontána, ...) a saunového, v němž najdete finskou, bylinkovou i biosaunu, vířivku, parní lázeň a odpočívárnu s výhledem na Dolomity.

Gastronomie

Špekařství Senfter

Nejstarší zdejší rodinný producent jihotyrolského špeku (Senfter) pochází z městečka Innichenu a dnes má manufakturu zde a v Klausenu. Jednoznačná chuť jihotyrolského špeku je dána klimatickými podmínkami i způsobem produkce – do 4 dnů po porážce se vepřová kýta nasolí a okoření, pak se týden udí (při teplotě do 20 °C) a pak 22 až 24 týdnů zraje na horském vzduchu. Italské prosciutto nebo balkánský pršut se neudí vůbec (jemnější chuť), naopak německá Schwarzwald Schinken se převážně udí (aromatičtější, uzenější). Senfter produkuje 40 tisíc kusů špeku týdně (prasata se dovážejí především z Německa, kde jsou libovější než v Itálii, jen tzv. Bauernspeck pochází z jihotyrolských vepříků). V Innichenu je na Senfterském náměstí značkový špekový bufet a obchod. Rodině Senfterů (dnes Leiterů) patří i nové luxusní apartmány v Innichenu a některé lanovky a vleky v oblasti. Zakoupený kus špeku se doporučuje skladovat v lednici, zabalený do vlhké utěrky.

Servis

Lyžařská škola, servis, půjčovna a úschovna – u nástupních stanic lanovek

Reporty z lyžařských středisek

Benecko

Benecko

Benecko

Benecko