Jaké lyže ?
13.10.2009 11:26:54 #1
(Jan Ulrich, ulrich.johny@seznam.cz) Dobrý den, hodlám se zakoupit nove lyze v cenovem rozmezi do 10.000. S vyberem lyzi nemam moc zkusenosti, ale zaujaly me lyze od vyrobce Sporten a to konkretni modely : Sporten Raptor 09/10 a Sporten AHV 06 GS… chtel bych lyze, ktere jsou vice agresivni, tedy rychlejsi, samotne AHV 06 GS, jsou dle meho nazoru az moc rychle, zajimalo by me, jak rychle jsou raptory, protoze na internetu jsem o nich moc nenasel. Prosim tedy o pomoc s vyberem lyzi, muzete mi doporucit klidne i jineho vyrobce… Dekuji
13.10.2009 11:45:12 #2
(TomáS, ) Není na tom ani deska ani vázání. Tyhle věci (nepořídíš-li) vyloženě krámy nekopupíš pod 5tis. Tj. celkem 18tis. To mi nesedí s uvedeným rozmezím. Dále pak uveď jak jezdíš a kolik vážíš. AHV 06 GS jsou lyže tak na první dvě hodiny, když je tvrdo a na sjezdovce nikdo není, jinak spíše ne. T
13.10.2009 12:04:41 #3
(Jan Ulrich, ) Cenu jsem uvadel bez vazani.Vazim 70kg, merim 178, svoje jizdni vlastnosti bych hodnotil jako stredne pokrocily. Lyze bych pouzival na ceske sjezdovky, takze kratši oblouky by byly asi vhodnejsi, ale presto bych se nechtel vzdat uplne rychlosti.Jinak AHV 06 se nechaji sehnat i za 10 s vazanim. Co rikate na ty raptory, myslite ze by mohli bejt dobry?
13.10.2009 12:35:52 #4
(Krab, ) mám, dá se na nich celkem jezdit, ale není to žádný zázrak, při své hmotnosti s nimi budeš v malých rychlostech velmi zápolit – mají celkem atypickou tuhost přední části. Raptory nevím, podívej se také na Lusti GS a popřípadě na SCT.
13.10.2009 12:43:42 #5
(TomáS, ) asi do jiných lyží. V montana sportu v na barandově mají výprodej lyží Stoeckli za 9.000. Mají dvě krosky zelenou a žlutou a taky SC, což je něco mezi slalomkou a obřačkou. Délky bohužel nevím, stačí tam zavolat. Rozhodně získáte lyži s lepším jménem proslavenou velmi kvalitním sendvičem. Původní cena těch lyží bez ničeho je 18.tis. Jinak Raptory neznám, dle parametrů 168cm, 72mm, r15 jde o klasickou univerzálku. Pojede slušně v měkém sněhu, na hodně tvrdý sjezdovce bude už kompromis znát. Musí říct někdo, kdo na nich jezdí a umí to. Dobrý lyžaři, ale zrovna tuhle lyži asi moc nevyhledávájí, takže nevím jestli se něco dozvíme. Jinou levnou variantou pak budou Lusti SCT v dobře zvolené délce a rádiusu. Ty pojednou lépe na tvrdém a vsadil bych se, že všechny uvedené Stoeckli taktéž. T
13.10.2009 13:10:25 #6
(Jan Ulrich, ) Jde o to ze lyze chci kupovat az za mesic, ale pokud je tam takova sleva, tak bych snad koupil uz ted,krosove STOCKLI budou urcite tou nejlepsi volbou na ceske sjezdovky, pokud by nemeli velikost, tak bych vzal asi ty Lusti SCT. Zkusim este znameho, ktery ma obchod s lyzemi a koly a uvidim. Mimochodem dekuji za ochotu a snad se mi postesti a vyberu ty spravne lyze.
13.10.2009 13:24:39 #7
(TomáS, ) měkčí. Záleží na umění a taky dost délce a rádiusu. Dá se tam zavolat, asi by řekli, co tam přesně mají. Pral bych něco kolem rádiusu 15, dýlku kolem 170 cm. V tuhle chvíli je to asi nejlepší poměr cena výkon, co jsem na trhu viděl. Lusti jsou taky velmi dobrá volba. Obřačku bych nebral. T
13.10.2009 13:40:12 #8
(PetrAT, ) Nezkoušel jsem Raptor, ale Tector 08/09. Materiálově asi
stejná ski, obě bez titanu, jen jiná geometrie.
Ten den bylo hodně tvrdo, až betonově. Ski z toho byla přeci jen
nervóznější
Věřím, že na měkčím by to bylo good, ale osobně bych přemýšlel nad
něčím s titanem.
Ikdyž zrovna ten Raptor má docela zajímavou geometrii na krátké a úzké
sjezdovky.
13.10.2009 13:44:40 #9
(Jan Ulrich, ) Thomas, ktere myslis ze jsou lepsi Lusti SCT Ski Cross nebo Lusti RT Race SL..
13.10.2009 16:30:43 #10
(Tomas, ) podobné. Jako jedinou lyži bych ale určitě volil SCT v odpovídajícím rádiusu a délce. Mají dva typy, takže si můžeš vybrat. T
13.10.2009 19:51:50 #11
(Lyžník, ) Naprostý souhas s Tomášem. Kdo se jednou svezl na SCT........................
13.10.2009 20:16:58 #12
(Pavlos, ) jsem jezdil letos na jaře na předváděčce Sportenu.
Je to celkem slušná univerzálka (ve 168 cm má rozměry 120–72–102
/R=14,8) na české sjezdovky s dřevěným jádrem a je vyztužená karbonem .
Jezdil jsem jí sice jen na měkkém sněhu, ale docela se mi líbila. Je
rozhodně tvrdší než Tector.
13.10.2009 20:43:33 #13
(Mirek, ) mám jako jediné lyže a můžu je vřele doporučit. Na české hory jsou ideální, umí velmi dobře krátký oblouk pro kličkování na zaplněné sjezdovce, ale jsou i výborné v rychlosti v dlouhém oblouku, na rozbité odpolední sjezdovce jsou taky v pohodě, na tvrdém podrží, problém mají pouze v hlubokém prašanu. Jediná podmínka úspěchu je zvládat carving…
14.10.2009 16:14:27 #14
(Jan Ulrich, ) TomáSi, promin ze te otravuju, ale chtel jsem se zeptat zda-li mas icq nebo skype, s tim mim vyberem to bude este slozite a nechtel bych sem pokazde kvuli nejakym jinym lyzim psat..
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.