Atomic redster pro 130 - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Lyžařské boty Atomic redster pro 130

Atomic redster pro 130

26.10.2013 20:42:33 #1 

Ondraš FM muž

Vybírám delší dobu nové lyžáky a narazil jsem na tyhle Atomicy. Byl jsem je dneska zkoušet a musím říct,že jedine mínus je ta cena ;-) Na porovnání jsem měl Lange rs 130 wide. Tuhost stejná, velikost taky ale lehce nižší nárt u Atomicu. Což mi osobně vyhovovalo víc. Po zapnutí v Atomicach pocit, že to je hrůza. Tlačily, nesedělo atd. Po 5 min. se ale vše naprosto změnilo. Dokonale zafixovaly kotník, nikde, ale opravdu nikde netlačily, jednoduše to bylo ono. Prisuzuji to botičce, kde je znak Sidasu a na stránkách výrobce to mají rovněž uvedeno. Rád bych si ale poslechl názor někoho, kdo je má, či má o nich nějaké informace. Dik za odpovědi :-)

31.10.2013 01:16:49 #2 

Navvy

>> #1, Ondraš FM, 26. 10. 2013 20:42:33

A nejsou Ti široké, že se tak rychle „skamarádily“ s nohama? Měřil sis šířku nohou? U Atomic jsem se setkal s tím, že se botička při zouvání jakoby shrnovala a hůře se sundávaly? Dej si na to pozor (možná to však byla jen náhoda).

02.11.2013 20:26:22 #3 

Ondraš FM muž

Mno nedělalo to vůbec nic takového. Skelet uvádějí 98, ale vlastní měření jsem neprováděl. Ale stejně 13500,– se mi zdá moc. Co jsem četl po světě, tak mají vůči kvalitě velice přesřelené ceny. Někdo tvrdí, že jim chybí ta praxe a léta testování, pokusů a omylů, jakým si prošla třeba Lange. Lyže mají dobré, ale boty nevím. Neznám ani nikoho, kdo by je měl. Aby to nebylo lákadlo na bohatší vrstvu lidí.

02.11.2013 22:51:48 #4 

Navvy

>> #3, Ondraš FM, 02. 11. 2013 20:26:22

Bez toho, že by sis změřil šířku i délku chodidla, je docela riziko boty kupovat. Jestli je pro Tebe cena podstatná, podívej se po loňských modelech. Drtivá většina „vylepšení“ oproti modelům z předchozí sezóny totiž stejně zůstává jen na úrovni marketingových keců a jiného designu (i když občas se dobrá změna podaří). Starší modely však bývají znatelně levnější.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy