Rozbor videa

28.10.2013 00:28:29 #1 

Kamila97

Dobrý den, prosím o okomentování přiloženého videa (co zlepšit a jak se posunout vpřed). Jezdec: 161 cm, 54 kg, lyže Blizzard Emoción 7200 143 cm. Letos si chci pořídit nové lyže a nevím, které by byly pro můj styl jízdy vhodné. Přemýšlím o Atomic Cloud D2 VF 75 + ZTL 10, Atomic Cloud Nine – 9 + XTE 10, Atomic Affinity Pure + XTO 10. Omlouvám se za kvalitu videa a předem děkuji za pro mě cenné rady a komentáře.

Video

28.10.2013 10:12:20 #2 

HonzA_ muž

Nejvíc zlepšíš tím, že začneš jezdit po vnější lyži. Tím najednou zjistíš, že ti lyže zatáčí mnohem lépe než dneska a budeš si moci dovolit lyže delší.

Zatížení vnější lyže se řeší víceméně u každého videa, v historii diskuze najdeš spoustu informací na tohle téma. Stejně tak můžeš prohledat i archiv Snow a najdeš určitě několik článků, kde to je detailně rozebrané.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

28.10.2013 20:50:49 #3 

PetrAT muž

A proč zrovna ty lyže co jsi uvedla v seznamu ?
Mě přijdou docela dost rekreační
Na to jak jezdíš a jak by jsi chtěla jezdit by jsi mohla mít sportovnější lyže

29.10.2013 11:00:14 #4 

vx

>> #1, Kamila97, 28. 10. 2013 00:28:29

Predsunutie vnútornej nohy a nasadnutie na ňu vo fáze budovania oblúka …a potom ti vonkajšia uteká … toto keď odstrániš tak je „posekáno“ … teda aspoň podľa definície hoby lyžiara na Korzike :-) Skús napr. toto: http://www.youtube.com/watch?… alebo ak jazdíš na inline tak veľmi dobre sa to precvičuje na asfalte … napr: http://www.youtube.com/watch?… – cca 4.min. Tých videi o technike nájdeš na mraky … mne sa celkom páči napr. aj toto: http://www.youtube.com/watch?… . Čo sa týka lyží mohla by si skúsiť v požičovni aj niečo okolo 160cm s R>15m. Inak tá jazda je celkom pekná :-).

Když na to přijde, taky skáču... Skáču dobře, skáču rád

29.10.2013 20:57:06 #5 

Kamila97

>> #3, PetrAT, 28. 10. 2013 20:50:49

U Atomicu nás zaujal systém D2, tedka jsme se dívali i na Elan Amphibio Inspire Fusion 12/13 … nevím, máš nějaký tip ??

29.10.2013 21:49:13 #6 

PetrAT muž

>> #5, Kamila97, 29. 10. 2013 20:57:06

S novou zimou začnou testovačky
Počkej s nákupem a vyzkoušej si co půjde
D2 jsem jel GS a SL a obě jsou moc fajn lyže
D2 cloud zkoušela moje manželka jí se zdála líná (v překlopení)
Ale 100 lidí 100 názorů
Proto také nečekej, že Ti tady někdo poradí konkrétní lyži
Vyčkej a zkoušej ;-)

30.10.2013 16:49:14 #7 

Myval muž

>> #1, Kamila97, 28. 10. 2013 00:28:29

S dovolenim se prifarim k tomuto tematu. Ceka me pomalu nakup novych lyzi pro dcerusku. Nemam sice video, jen fotky, ale uroven jeji jizdy je celkem podobna tomu videu od Kamily. Proc toto tema – protoze momenatlne jezdi na stejnych lyzich – Blizzard Emoción 7200 jen delka jina 159cm. (dceruska meri 166cm, vazi necelych 60kg).

Predstava je neco nepatrne sportovnejsiho, ale ne moc tvrdeho (ma zdravotni problemy s klouby, bohuzel, uz v tak mladem veku :-( takze ji ani nemuzu na svahu moc tvrde honit). Nejaky damsky allmountain, trosku rozsireny (ted si stezuje, ze se to v odpoledni nebo jarni oranici moc zakusuje a taha za nohy). Proste neco pro celodenni jezdeni po upravenych i rozrytych sjezdovkach, v Cechach i Alpach, zhruba na hranici rekreacni a lehce sportovni jizdy.

Vytipoval jsem zatim tohle –

• K2 SuperFree nebo Superglide.
  • Salomon Origins Diamond nebo Bamboo.
  • Volkl Tiera nebo Sol.
  • Blizzard Viva 7.6 nebo 8.0.

Pokud mate nekdo nejake dalsi navrhy, popr zkusenosti s konkretnimi modely, napiste prosim.

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže, ale ty hubený jsou taky dobrý :-)
Fotky

30.10.2013 17:34:15 #8 

oblouk muž

>> #7, Myval, 30. 10. 2013 16:49:14

Obecně a co nejstručněji k výběru a doporučování lyží zde i jinde:

• jedná-li se o lyžaře technicky dobrého (což podle fotek tvá dcera asi je), pak by se mělo jednat o kvalitní sportovní, závodní nebo univerzální lyže sendvičové konstrukce s titanalem
  • nebát se poněkud delších lyží než si myslíte a vám mnohde doporučují (jízda na delších lyžích je pohodlnější, bezpečnější – zvláště na delší kopce nebo vícehodinové lyžování
  • mezi takovýma kvalitníma lyžema obdobných parametrů (konstrukce, geometrie atp.) nebývají pak už velké rozdíly mezi firmami

Zpravidla s výběrem lyží neradím, ale pokusil jsem se o vyjádření obecnějšího názoru.

Pod čarou: zkus do úvahy zařadit Sporten Universum 168cm – s těma mám výbornou osobní zkušenost (info najdeš i tady v diskusi)

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

30.10.2013 18:27:20 #9 

volke

Hi all Ja byt na training with v Kazakhstan v Shymkent mozna to nebyt cool ale je cheap how in Evrope ???? Photo 2 prisedle na patkach zadny sportovni ambition nevidim, naklon do oblouku plochy (zadny)vedeniruky hodne blizko tela. Foto3 venkovni lyze bez zatizeni hodne spatne,photo1 kde je naklon do oblouku ,neni zadny je prkeno to je rovne zada starch rychlosti nebo velka concentrate for foceni snad byt supet ,ale super to nebyt :) So sorry Best regards Rob.Z.

30.10.2013 19:12:12 #10 

Thomas muž

>> #7, Myval, 30. 10. 2013 16:49:14

Ahoj, jestli je předpoklad že dceruška pofrčí i off piste a ještě trochu vyroste o 5–10 cm,zkus se podívat na tuhle dobře vyladěnou! univerzál lyži s dř.top.jádrem a allmoun.rockerem: http://www.rockpoint.cz/…-300733.html

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

12.11.2013 20:56:39 #11 

Čert muž

Mně se líbí trup a ruce, v dobrém držení. Avšek bez používání holí!? Pokrčená kolena příliš, více tlač do boty teda pokrč kotník a to tě dostane do lépe vy-balancované pozice. Vnější lyže musí být pod větším tlakem, nakláníš se do oblouku celým tělem a váha tím pádem jde na vnitřní. Myslím, že jen díky měkkému sněhu ti to točilo. A nakonec v žádném případě nepředsunuj „chtě“ vnitřní lyži. Pánev si to reguluje sama. To jsou 3 tipy na kterých pracuj, zlepší ti to jízdu.

Mnoho zdaru, čert.

Nečumákuj a fič dolů...

23.11.2013 17:23:13 #12 

bubhak

Ja nevim … nesouhlasim s Certem … pouzivani holi v carvingovem oblouku? To se snad uz nedela. Jinak z fotek .. telo je odkoleno z oblouku – ala racecarving … a podle treti fotky se mi zda i malicko vytocena z oblouku .. pro jednodussi projeti oblouku bych sel rukama do nej. Ale ja sem pro funcarving (coz vypada ze se tu nenosi)- takze vaha vice na vnitrni lyzi cele telo ke svahu (nejen zadek) sirsi stopa. Takze podle me si prilis vzadu a mas uzkou stopu.

29.11.2013 16:35:25 #13 

hm1

>> #12, bubhak, 23. 11. 2013 17:23:13

Vzhledem k motivaci na nové lyže – už jistá představa = nefuncarvové speciálky a jako bonus rada „nad zlato“ víc na vnitřní :-)

Je tu mraky videí, která jsou plná rad klasických pro posledních pár let lyžařského trendu – „hele kup si slalomky, jde to samo“ a pak to i tak vypadá a mnoho fundovaných lyžařů tu pak udílí rady mezi, kterými je často pro usery poslílající ona videa nepochopitelná rada – „lyžuj po vnější“.

Možná bych byl v tomto případě u Kamči97 trochu víc při zdi a snažil se ji navést na distribuci rozložení po vnější a aktivního zahájení oblouku …

Můžu vědět, proč by se v carvingovém (dnešním, chápu-li správně) lyžování nemělo „píchat“ (resp. naznačovat) zapíchnutí hole?

29.11.2013 22:09:55 #14 

Hreben

>> #13, hm1, 29. 11. 2013 16:35:25

Na to pichani se ptas? Pichat/naznacovat by se melo. Technicky vzato. Urcite to je prospesne pro spravnou techniku a prubeh pohybu. Ale co by se melo a co je spravne je zase otazka? Co treba old-school lyzar s rovnyma lyzema, co pojede kratky oblouk „hop-hop“. Je to spatne? Treba je to vyborny lyzar?!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy