Které jsou lepší?
26.11.2013 14:50:59 #1
Zdravím,
jsem zkušená lyžařka a právě zvažuji koupi sportovních lyží. Konkrétně pak vybírám mezi Rossignol Radical 7Rsx a Rossignol Radical 5Rsx z loňské sezóny. Na některých stránkách je uvedená jako lepší 5RXS, na jiných (třeba rossignol.com) je pro zkušenější lyžaře doporučena 7RSX. Stejně tak jsou někde tyto modely přiřazeny k rekreační a někde ke sportovní kategorii. Jaké jsou tedy vaše názory a která lyže je pro zkušeného lyžaře podle vás lepší?
Děkuji za všechny komentáře.
26.11.2013 18:56:23 #2
Ani jedny lyže moc neznám, ale logicky bych z toho pochopila že 7 bude vyšší řada než 5 a po prohnání googlem bych řekla že je to prakticky totožná lyže stejných parametrů, jen 7 má v názvu navíc „carbon“ (karbonové vystužení uvnitř lyže). Snad víc poradí někdo zasvěcenější..
26.11.2013 19:29:05 #3
Jak píše Hermi, obvykle je vyšší číslo = vyšší model, tedy „lepší“ (což neznamená, že musí být lepší = vhodnější pro každého). A zažil jsem párkrát i to, že vyšší model se ne tak zcela povedl a o stupeň nižší nejenom mně připadal lepší. Jaký rozdíl je ve skutečnosti se bez vyzkoušení nedá říct.
Odlišit by to měla i cena, zde je rozdíl 3000 Kč.
Když si kliknu na rossignol.com, je tam i doporučení podle lyžařské úrovně. Vyšší model = 3, nižší model = 2, přičemž 5 je nejvyšší.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.