ktore lyze od elanu

28.11.2013 11:16:54 #1 

IP-8

Dobry den, chcel by som poprosit o radu ohladom lyzi elan AMPHIBIO 88 XTi a AMPHIBIO 82 XTi chcel som si kupit 88 ale niesom si isty ci mi budu stacit aj ako univerzalky na upravene slovenske zjazdovky alebo ci ist do uzsich 82, alebo rozmyslat nad inym modelom. Mam 187 cm 89kg pokrocily. Dakujem.

28.11.2013 13:37:45 #2 

trx

Rada: určite vyskúšaj zvažoval so ich tiež v testoch čo som našiel na nete mali väčšinou 82 podstatne lepšie hodnotenia ako 88

vyskúšal som 10dní Amphibio 14 Waveflex (je užšia šírka v strede 75 inú som na test nezohnal konštrukcia by mala byť obdobná)

• dobre držala, neklepala sa, ľahko sa krájali čisté oblúky a nemal som problém s vnútornou nohou ktorá mi na atom supercros pri nie celkom ideálnom zaťažení občas „uteká“ – zrejme zásluha rôzneho krojenia vnútornej a vonkajšej hrany
  • nebola oveľa univerzálnejšia ( do mäkkého …) ako supercros s šírkou v strede 69cm

ak som sa snažil skrátiť alebo natiahnuť oblúk mimo dosť úzkeho rozsahu tak už to nešlo celkom dobre

ber to len ako radu amatéra nie som profi tester ani závodník teraz som zobral volklrtm84 ale ešte nevyskúšal

28.11.2013 20:55:12 #3 

PetrAT muž

Sice různé testy beru s rezervou ..
Tak jen pro info , ve SkiSupertest obsadila 2 místa elan 82XTi
Kategorie Allmountain
Vitěz Blizzard Magnum 8 a třetí Stoeckli Laser AR ..

29.11.2013 12:34:10 #4 

IP-8

Dakujem za radu, aj som si precital mnostvo recenzii ale najlepsie si ich vyskusat alebo rada od niekoho kto ich ma vyskusane. Este by ma velmi zaujimalo by sa pravali na tvrdej az zladovatelej zjazdovke.

29.11.2013 16:49:17 #5 

Pavelll

Ahoj ideální jsou volné testovací dny Elán na sjezdovce, můžeš vyzkoušet co chceš, výběr je vždy solidní cca 30 páru lyží a poté máš ihned představu co pro tebe bude nejlepší volba. Já jsem zkoušel od Elánu snad vše. AMPHIBIO 82 XTi FUSION je naprosto pohodová lyže, pro celodenní ježdění, můžu doporučit. AMPHIBIO 88 XTi mě pocitově připadla na upraveném svahu taková méně hravá, což bylo dáno větší šířkou o 6 mm a vyšší hmotností. Pokud bych se měl rozhodnout Já, raději bych volil 82 XTI.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy

My Dolomiti Skicard

8

Samolepka na lyže

Lyže pro dívku

7

Ponožky

Tělesná váha 120kg

3

ESTER LEDECKÁ

Předvánoční lyžování