Domů Diskuze Servis lyží a snowboardů Test centrum Klínovec

Test centrum Klínovec

15.12.2013 19:00:25 #1 

cajoch

Vážení přátelé lyžování

Dnes (15.12 2013) jsem si byl s dcerou zalyžovat na Klínovci. Po prvním sjetí kopce se ukázalo, že podklad je promrzlý a na něm trocha technického sněhu. Vyhledal jsem tedy půjčovnu a servis abych dal své lyže nabrousit, protože jsem to na jaře zanedbal. Zaradoval jsem se nad nápisem ELAN Test centrum (Sportcentrum Klínovec – Active Klínovec, S.r.o.)

Uvažuji totiž že změním lyže a už dlouho chci vyzkoušet Elan Amphibio o nichž sem četl testy a byly mi doporučovány v odborných obchodech. Už nějakou dobu lyžuji, tak vím, že možnost zkusit lyži před koupí je zásadní.

K mému překvapení mi bylo sděleno, že mi nabrousí mé lyže, nebo si mohu lyže vypůjčit, ovšem MIMO LYŽÍ Z TEST CENTRA (tedy i Elan Amphibio). Na můj dotaz proč mi bylo sděleno že sjezdovky jsou promrzlé. Nechápu sice, proč mi byli ochotni půjčit obyčejné lyže z půjčovny vypěněné (bez dřevěného jádra) ojeté, zcela mě nezajímající, ale s pořádné lyže z test centra mi na kopec nepůjčí. Stál jsem tam jak trouba, svítilo slunko, sjezdovka byla tvrdá, ale kvalitně vysněžená a zcela bez hlíny či kamení a já koukal na několik zajímavých modelů Elan, které mi nikdo ovšem nechtěl půjčit. Nechal jsem si nabrousit své lyže a dobře jsme si s dcerou polyžoval.

Domnívám se, že Test centrum nesoucí jméno firmy Elan (Elan vlaje i před vchodem, všude tam jsou reklamy) by mělo lyže půjčovat, jinak je to klamavá reklama. Kdybych o lyžování a lyžích nevěděl nic, odešel bych s pocitem že lyže ELAN NEJSOU VHODNĚ na tvrdý terén, což jistě není pravda.

Rád bych věděl, zda existuje nějaký důvod proč by nová lyže měla na tvrdém trpět? Mýlím se když si myslím že se mnou normálně vyjebali?

Děkuji za názory

15.12.2013 22:30:24 #2 

fischerbl

>> #1, cajoch, 15. 12. 2013 19:00:25

To testcentrum je dole u parkoviště? Konkurenční servis s půjčovnou je na vrcholu Klínovce.

Možná bys jim mohl napsat a požádat o jejich stanovisko. V TZ Klínovce píšou taky o testcentru Blizzard, to jsi nezkoušel?

Jinej gang...

15.12.2013 22:59:08 #3 

cajoch

Jo bylo to dole u parkoviště…ten na vrcholu nevím jestli byl v provozu..

Jejich stanovisko bylo dost jasný, ať nevyprávím a zmizím…

15.12.2013 23:13:06 #4 

fischerbl

>> #3, cajoch, 15. 12. 2013 22:59:08

No on se může lišit pohled personálu a vedoucího či přímo majitele.

Jinej gang...

16.12.2013 18:52:33 #5 

m3 muž

>> #4, fischerbl, 15. 12. 2013 23:13:06

>> #3, cajoch, 15. 12. 2013 22:59:08

Už jsem podobné „nářky“ slyšel i na jaře když jsem si tam udělal testovací výjezd.Pro běžné příchozí bylo na testovací Elanky málo sněhu,ale pro známé a známé známých bylo vše OK. Tak si říkám jak vůbec takový ansámbl ještě může fungovat.Asi může a pro Elan jako značku spíš ke škodě než k užitku.

17.12.2013 08:19:27 #6 

cajoch

jo taky si myslím že to Elanu škodí..tentokrát byl rozdíl v tom, že nepůjčili z test centra nikomu…ale já se ptám, kam dali kapitalismus jaký má smysl nakoupit lyže a pak se na ně jen dívat?

17.12.2013 09:43:10 #7 

skijan muž

>> #6, cajoch, 17. 12. 2013 08:19:27

Zdravím, shodou okolností k nám včera večer dorazily do servisu dvoje fungl nové letošní Elany poprvé půjčené na prodloužený víkend do Alp stálým zákazníkům nejmenované výborné půjčovny, spolu s jejich ne/šťastnými majiteli. Ty lyže prožily, bez přehánění, 1/3 svého servisního života za tři dny. Omlouvám se, asi to nebude ladit s tónem dosavadní diskuze, ale kapitalismus ve smyslu maximálního zisku, ochrany investice či budování dobrého jména značky bych v případě Klínovce i jejich půjčovny viděl v této situaci spíše v cedulce: Z TECHNICKÝCH (nebo jakýchkoli jiných :-))DŮVODŮ ZAVŘENO do odvolání (napadnutí sněhu). Nevím jak na Klínovci, ale Špindl byl jeden led a můžete si vybrat, jestli v něm bylo i kamení, a pak by lyže dostaly „na prdel“, nebo jen skleněná hora, a pak si zase mohou být v kterémkoli testcentru jisti, že se na jejich testovačkách NIKDO dobře nesveze a plusbody pro značku z toho nekoukají. Toť pohled z jiné strany.

No service ... no fun!

17.12.2013 20:32:30 #8 

m3 muž

>> #7, skijan, 17. 12. 2013 09:43:10

Určitě by takovému zdůvodnění kdokoliv porozumněl a určitě i nespokojený cajoch. Zřejmě je tam ( na Klínovci) zákazníci zase až tak netankují,když se tak pramálo snaží. To co jsem na jaře odposlechnul na sedačce od dvou nasr.. lyžařů z Práglu asi zase bylo z jiného soudku.

18.12.2013 06:55:11 #9 

skijan muž

>> #8, m3, 17. 12. 2013 20:32:30

Aha, pokud jim do jejich „Půjčovny na mýtince“ pořád jezdí lyžaři, je to o něčem jiném :-)!

No service ... no fun!

18.12.2013 08:38:47 #10 

cajoch

jasně, buď nepůjčuju žádný lyže, protože je kopec nezpůsobilý (to by jim správce Klínovce asi dal..:-), nebo půjčuju všechny.

Mě nešla pod nos ta jejich logika – na tvrdej podklad ti novou kvalitní lyži nepůjčíme, ale na práskačce z obyč půjčovny se na kopec vydej a třeba se tam zlom vejpůl…

Btw půjčovna/servis/tes­tcentrum je samozřejmě i lyžařská škola takže tohle doporučení dostává nebohý turista přímo pod nápisem Lyžařská škola – člen APUL…

Ten kopec byl náročnější,tvrdej, ale dalo se na něm fajn jezdit a to jsem opravdu průměrný lyžař, spíš lepší turista…navíc jsem po těžkém úrazu kolene, lyžuju se speciální ortézou atd… jezdil jsem celý den na svých lyžích, dcera taky, zajezdili jsme si fajně a lyže se nám nijak neponičily…

19.12.2013 18:19:53 #11 

Kačka

Elan i Volkl si můžete otestovat 25.1 a 26.1. s Rumas­portem. V sobotu na Armaturce a v neděli v Malenovicích. www.rumasport.cz Určitě nebudeme nikoho diskriminovat.

Rum a sport (v různém pořadí)

20.12.2013 08:19:27 #12 

cajoch

děkuju za nabídku, ale k Vám to mám přeci jen strašně daleko z Phy..:-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy