Blizzard G-force ultrasonic IQ - jsou vhodné? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Blizzard G-force ultrasonic IQ - jsou vhodné?

Blizzard G-force ultrasonic IQ - jsou vhodné?

02.01.2014 23:25:35 #1 

mison.petr

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem nových lyží. DO oka mi padly Blizzard G-force ultrasonic IQ – jsou vhodné? http://www.blizzardski.cz/…ce-blizzard/

Chtěl bych lyže na celodenní lyžování (převaha červených sjezdovek), aby dobře držely na zledovatělé sjezdovce, aby se s nimi dalo jezdit i v měkčím sněhu, abych s nimi mohl jen volně a když budu chtít tak, aby zvládaly sportovní stabilní rychlou jízdu, aby dobře zatáčely, ale aby se s nimi daly dělat i dlouhé rychlé oblouky. A chtěl bych lyže, které bodu zvoládat jak volnější nenáročné rekreační lyžování (které nekladou na lyžaře nadměrné fyzické požadavky) tak ostřejší rychlou jízdu za dobrých sněhových podmínek. Zkrátka nějaké univerzálky na upravované sjezdovky vhodné na proměnlivé podnímky terénu na sjezdovce, se kterými se člověk během dne na sjezdovce běžně setká (tj. ráno tvrdý urolbovaný sníh, odpoledne změklý a boulovitý terén; se zřetelem na dobré držení na ledových plotných během celého dne).

Na lyže jsem četl pochvalné recenze. Nevím, ale jak je to s jejich tvrdostí a jak moc jsou vhodné pro moji váhu cca 75 kg bez výstroje a výšku 179 cm (i když ta jak jsem se dočetl dnes není až tak určující). Lyžař si myslím, že jsem celkem dobrý, který zvládá rychleji i náročnější terém. Délka lyží o kterých uvazuji je 167 cm, ale nevím jestli by nebyly vhodnější kratší (160 cm)?

Nebo Vás napadá jiná lepší alternativa?

Trochu si musím pospíšit s výběrem, neboť 18.1.odjíždím od Alp.

Moc děkuji.

03.01.2014 00:31:43 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, mison.petr, 02. 01. 2014 23:25:35

a) byly by vhodnější i delší 174/16 – budou stabilnější v rychlosti a lépe smýkat v muldách, lepší na ledu, přesto pořád dostatečně točivé
b) držení na plotnách hodně záleží na údržbě hran, jednou týdně v servisu to opravdu na led nestačí, musel bys střídat poctivě hrany a přibrušovat diamantem každý den
c) lyže s titanalovými pláty by Ti dost pravděpodobně poskytly větší požitek

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

03.01.2014 00:52:00 #3 

mison.petr

˘Ö˘Krab : takže myslíš, že by pro mně byly s ohledem na titanalové pláty vhodnější např. blizzard G-FORCE SUPERSONIC IQ (s absencí tlumiče full suspension) nebo dražší blizzard G-POWER FULL SUSPENSION IQ, ale ty už se mi zdají krapet dražší, moje představa byla tak 10 max. 12 tis. Kč. http://www.blizzardski.cz/…ce-blizzard/http://www.blizzardski.cz/…ce-blizzard/

S tou délkou se trochu bojím, protože nyní mám 160 cm dlouhé lyže, tak jsem myslel, že těch 167 cm by bylo tak akorát. Bojím se, aby přílišná délka nebyla na úkor ovladatelnosti při celodenním lyžování.

Díky za odpověď.

03.01.2014 01:10:12 #4 

Navvy

>> #3, mison.petr, 03. 01. 2014 00:52:00

Jakožto sjezdový nezávodník Ti mohu potvrdit, že ta délka Ti nebude dělat potíže a unavíš se mnohem méně než na těch kratších lyžích. Vůbec se toho neboj.

03.01.2014 01:10:24 #5 

˘Ö˘Krab muž

Vyber si podle peněženky, tlumič bys ocenil při hodně rychlé jízdě po hrbatém ledu. Ve variantě s vypínatelnou funkcí jsme ho kdysi doma zkoušeli s tím výsledkem, že na ostatních površích především tlumil sportovní vlastnosti lyže. Ale třeba už je to jinak.

Pokud se bojíš, kup si kratší, ale na popisovaný jízdní styl by mi ke sportovnímu chlapovi seděly opravdu delší lyže.
Jejich stabilitu naopak oceníš, nebudeš muset tolik korigovat změny směru jízdy vyvolané nerovnostmi, nebudeš se ztrácet v každé malé prohlubni.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

03.01.2014 08:10:15 #6 

Myval muž

Delky se vubec neboj, delsi lyze bude klidnejsi a stabilnejsi. Mam podobnou vysku a vahu, nejsem zadny velky sportovec a na celodenni jezdeni po sjezdovce mam lyze 171cm (donedavna dokonce 177, ale to byly mekke twintipy). Rozdil ve stabilite proti 160–165cm je patrny (zkousel jsem).

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže :-)

03.01.2014 09:36:34 #7 

mison.petr

A kdybych měl vybírat podle konstrukce lyže (s ohledem na výše uvedené požadavky), který z těchto třech modelů by pro mně byl nejvhodnějíš?

1. Blizzard G-force ultrasonic IQ
  2. Blizzard G-power full suspension IQ
  3. Blizzard G-force supersonic IQ

Díky

03.01.2014 17:21:32 #8 

MPS

>> #1, mison.petr, 02. 01. 2014 23:25:35

Dle tvého popisu a požadavku schopnosti držení na ledu mě tam nejvíc sedí DYNASTAR SPEED COURSE. BLIZZARD všeobecně drží na ledu jen průměrně.

04.01.2014 15:44:56 #9 

mison.petr

A máte někdo osobní zkušenost s výše uvedenými modely lyží od Blizzardu?

04.01.2014 16:30:16 #10 

MPS

>> #9, mison.petr, 04. 01. 2014 15:44:56

Já ano,proto sem napsal co sem napsal hlavně s ohledem na ten led,Blizzard je celkově takovej šedej průměr spousta oblbovacích fíčur a ho… jistou naději vidim v novém modelu SL a RC 13/14. Každýmu může ale sednout něco jíného,nejlepší je to vyzkoušet.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy