Fischer vs Dynastar
20.02.2014 14:32:49 #1
Zdravím, zvažuji koupi nových lyží, dlouho pokukuji po Fischer Progressor 900 http://skier.cz/…13-2014.html, ale dnes jsem narazil na Dynastar Speed Course Fluid http://www.levnelyze.cz/index.php?… zajímalo by mne jak moc jsou rozdílné? Podle krojení,rádiusu,ceny jsou ± podobné ale Progressor je označovaný jako univerzálka a Dynastar jako obřačka…
20.02.2014 15:00:22 #2
>> #1, memphisto, 20. 02. 2014 14:32:49
Nenech se zmást technologií „dual radius“ u Fischerek, resp. vnímej
i čitatele zlomku, tj. 13/16 a 13/17. Ty lyže jsou točivé na úrovni
slalomek – 13 m, ale mají „odladěnou“ zadní část, aby
„nekopaly“ a nekousaly se při jízdě v záklonu. Jinak jde principiálně
o derivát slalomky, slalomcarveru.
Proto jsou k dostání jen v délce max. 170 cm, ale i při 165 na nich
může chlap krátkými oblouky relativně sportovně jezdit.
Oproti tomu Dynastar má klasické krojení, u nich platí 16 m, takto jsou
dnes vnímány komerční obřačky, racecarvery.
Proto jsou k dostání v délkách 165–184 cm, pořizují se spíš delší,
takže pro muže jen poslední dvě délky. Délka 165 cm je zamýšlena pro
odrostlejší děti a malé ženy.
Při výběru lyže je dobré ctít její charakter, jen pak podá optimální výkon.
20.02.2014 16:09:09 #4
Ja by som k tym dynastarom dodal, ze v tomto sfarbeni su oznacovane ako obracka, ale v inom – v oznaceni CR 74 fluid X su oznacovane ako univerzalna lyza. Nielen podla webu, ale aj podla predajcu dynastarov su tieto dve lyze uplne identicke, vratane viazania. Existuje k nim este jedna varianta – CR 74 pro r20 racing, ktora sa odlisuje lepsim „zavodnym“ viazanim a „zavodnou“ podlozkou. Inak lyza rovnaka.
20.02.2014 20:36:02 #5
>> #3, memphisto, 20. 02. 2014 16:00:02
Nic proti Fischerkám, ale ten Dynastar je podle mé osobní zkušenosti s Dynastar Speed Course Ti (má stejný radius) velice příjemná a obratná lyže. Obřačka je to spíše jen označením, protože R 16 je stále ještě poměrně malý oblouk. Ta Fischerka bude asi taková flegmatická slalomka (jestli Ti to vyhovuje). Jsi spíše sportovněji založený lyžař (zablbnout, odpočinout, povozit) nebo se spíše vozíš?
20.02.2014 20:52:30 #6
>> #1, memphisto, 20. 02. 2014 14:32:49
Šel bych jednoznačně do Dynastaru!!!
20.02.2014 21:38:18 #7
To Anndy008: Ty jo chlape nejspíš máš pravdu, teď jsem koukal na web Dynastaru… Jen CR 74 fluid X je označovaná na úroveň „Expert“ a Speed Course Fluid na úroveň „Pokročilý“ možná to je jen marketing…
TO Navvy: Díky za postřehy k Dynastaru! No myslím že jezdím sportovněji, rád to pořádně pustím ale to jde snad je v Aplách, na českých sjezdovkách to moc často nejde…chci něco univerzálního i do odpolední oranice…prostě střídám krátkej i dlouhej oblouk…do letošní zimy jsem jezdil ve starých velkých Head bačkorách a na Fischerkách RX s R18..... Takže letos dělám obměnu výbavy…díky fóru jsem si letos pořídil nový botky Lange RX 130.. P.S. Ty Dynastary by vzhledově padly k RX130
TO MPS: Můžeš to prosím trošku rozvís proč? Jsem na vážkách…:-)
Ještě taková zajímavost, koukněte na dnešní fotku z OH ze skicrossu, proto mne zaujaly!
20.02.2014 22:07:14 #8
>> #7, memphisto, 20. 02. 2014 21:38:18
....... tvoje odpověď o sladěnosti barvy lyží a bot mně něco připomněla. To jsem taky jednou chtěl mít všechno sladěno a pak jsem zjistil, že barevně to sice ladí hezky, ale lyžovat se v tom nedá. Tak teď to mám ve stylu každej pes jiná ves a jsem spokojenej. Z pohledu lyžaře mě zajímá pouze délka, krojení, šířka, určení lyže(většinou dané předchozími body), tvrdost…poměr výkon/cena, reference na značku.
jinak tady o těch lyžích naprosto nic nevím takže sry.
20.02.2014 22:42:18 #9
S tou sladěností barvy Ti naprosto rozumím. Pryč jsou doby, kdy se bralo co bylo, protože výběr byl žalostně omezený. Samozřejmě, funkčnost je na prvním místě, ale pokud si můžeš vybrat z více dobrých variant, tak proč nevybírat i tak, aby to barevně i značkou (aspoň z jednoho holdingu) ladilo.
20.02.2014 23:12:23 #10
Pokud chceš sladit Lange RX (zelená a bílá) s lyžemi, tak mrkni na Nordica Dobermann Spitfire Pro EVO v největší délce 176cm. Klidně i loňský model.
Jsou širší pod patou (výhoda do odpoledního oraniště) a nechá se na nich slušně točit střední i malý radius.
20.02.2014 23:45:09 #11
Tak tie dynastary cr 74 fluid som sam pre seba kupil minuly tyzden po vikendovom skusani. Moc lyzi som teda nenaskusal v zivote, ale tieto mi naozaj prisli ako univerzalne. Velmi pekne isli cez make popoludnajsie oranisko. Doslova na nom plavaly, stacilo im to len dovolit. Hrozne dobre a jemne sa ovladaju. Akurat prvy den som vnimal vacsiu sirku pod lyziarkou – tazsie sa prehranovalo. Dalsie dni som sinuz zvykol. Male aj velke obluky sa dali pomerne lahko robit. Citil som aj ich stabilitu velku. 2× som na jednej lyzi ustal rozhodenie, ktore by som na starych neustal, aspon pocitovo. Tak isto maju dobre hodnotenie v teste casopise snow c. 76, konkretne velky rozsah oblukov a zly teren. Ze su rovnake s tymi zavodnymi mi potvrdil aj predajca dynastarov. Teda okrem farby. Ja som bral tie cr 74 tiez kvoli zladenosti, i ked sa mi viac pacia tie zavodne
Ale s tymi fischerami ti ich porovnat neviem. Neskusal som.
21.02.2014 19:42:14 #12
Oboje jsou v podstatě stejně hodný, Dyna k tomu ale přidává bonus ve formě možnosti agresivnější jízdy daleko lepšího držení na tvrdu a vedení v oblouku po hraně a hodně krátkej oblouk se s nima dá zajet taky(to ovšem záleží na tvých schopnostech).
23.02.2014 01:38:27 #13
Člověče, tak jak jezdíš, možná by Ti taky vyhovovaly HEAD i.Supershape Magnum…sportovní, co změnili letos geometrii, je výborná jak na upravenou, tak zoranou sjezdovku a nedávno v Itálii jsem ji zkusil i mimo v hloubce, zvládá s přehledem všechno…nejvetší radost jsem z ní měl, když jsem jí přistřihnul křídla…hrany šly na 88/0,5 a pak to bylo to pravý maso.....je ovladatelná, krátký i dlouhý smýknutý žádnej problém a je rychlá jak si troufneš.....
23.02.2014 17:55:29 #14
Tak jsem ještě brouzdal po netu, porovnával, zvažoval a pravděpodobně jsem se rozhodl pro Dynastar Speed Course Fluid http://www.levnelyze.cz/…uid-1-detail doufám že to je správná volba a budou mi lyže vyhovovat, dost mi pomohli Vaše názory… :)
03.03.2014 12:49:12 #15
Tak ja k tym dynastarom pridam jednu skusenost. Nie som extremne skuseny lyziar. Ale posledny vikend sa mi naskytla prilezitost lyzovat na terene, ktory som este nelyzoval. Vyslovene oranisko, ale poriadne. Tazka predstava, viem. Ale umely sneh, cca 30cm a uz par dni vobec nemrzlo, vonkajsia teplota tak +12C, slnecno. A poobede to vyzeralo ako regulerna lesna cesta, akurat naskladana z mokreho snehu a nie blata. Samo na strmej casti (silna cervena, az optimisticka cierna) to bolo zle, inde o nieco lepsie. Skusenost je ale taka, ze ta lyza dynastar tym krasne a perfektne isla a bola neuveritelne stabilna. Ta lyza proste nechcela nijako dovolit spadnut a vedela sa pekne po tom „svinstve“ klzat. Naozaj kolbuk dolu. Normalne aj takom niecom bola radost lyzovat.
03.03.2014 20:12:29 #16
>> #14, memphisto, 23. 02. 2014 17:55:29
Speed course fluid je skvela volba, mam je mesic v delce 172 (v te maji radius 15m), jedou jako tank.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.