Rada před nákupem Lusti

05.04.2014 12:16:27 #1 

lukebull77

Dobrý den, jsem lehce nadprůměrný lyžař 183cm/95kg/37let a přemýšlím o nákupu lyží Lusti, jako náhradu za své právě poničené HEAD WC SL 165 117/66/100 R13. Jezdím převážně na na upravených sjezdovkách v ČR (zasportovat si na 3 hodinky za den) + týden Itálie (celodenní). S lyžemi jsem byl spokojen, byly pohodové občas mohli být tvrdší, sice ne úplně vyhovovaly celodennímu lyžování, či neupraveným a rozbitým sjezdovkám, ale měl jsem rád jejich točivost a reakci, a dokázal jsem se na nich „vyblnout“.
Původně jsem zamýšlel SL trochu polevit a místo RT-SL 165/R13 vzít RCT 165/R12, už jen ze zvědavosti. Ale po pročtení diskusí, zvažuji spíš SCT pro jejich univerzálnost – předpokládám lepší stabilitu pro střední a větší oblouk při větší rychlosti, a hlavně snažší boj se sněhem při odpolením lyžování.

1. Rád bych zachoval točivou vlastnost lyží s přechodem na hrany, byl by někdo ochoten mi pomoci s mým výběrem a vysvětlit mi hlavní rozdíly následujících lyží, nebo snad doporučit jiné?
  • SCT 177/R15
  • SCT 172/R15
  • SCT wide 171/R14
  1. Zůstalo mi po HEADech vázání HEAD FreeFlex Pro 11 + deska (set), rád bych toto použil na budoucí Lusti, je to přijatelné?

Předem moc děkuji za odpověď.

05.04.2014 14:55:08 #2 

JPS muž

>> #1, lukebull77, 05. 04. 2014 12:16:27

Mel jsem sct 182/18 nesedly mi. Nahradil jsem sctw 176/15, sqela lyze, takze jsem si jeste poridil ty same kratsi 161/12,5 na prudky a preplneny kopce, taky sqely. Mam na nich asi head pr12 a 11, no problem.

05.04.2014 15:59:05 #3 

lukebull77

>> #2, JPS, 05. 04. 2014 14:55:08

Díky za odezvu, chci se spokojit pouze s jedním párem, takže se s největší pravděpodobností rozhodnu jen o správné délce v SCTw a překontroluju šířku brzdiček na vázání.

06.04.2014 21:45:08 #4 

skijan muž

>> #3, lukebull77, 05. 04. 2014 15:59:05

Zdravím, doporučoval bych v situaci popsané v postu 1 s nákupem u LUSTI ještě chvilinku posečkat! ;-) Před čtrnácti dny jsem byl s „Růžovým Panterem“ Standou Plecitým na testu horké novinky od LUSTI. Jedná se o lyži s geometrií a skladbou RCT, ale se zesílenou konstrukcí v oblasti špičky, kterou přivezl na test Milan Luštinec osobně (i s celou rodinou :-)!).

Ta lyže se jednak chovala v přímém porovnání se stávajícími RCT ve všech standardně nabízených délkách agresivněji, přesněji a ještě „sportovněji“, jednak přivezl i délky 170cm (myslím R 13) a 175cm (snad R 14). Možná to už není moc „Radical Carving Technology“ a čert ví, jaký název tomu v kolekci dá, ale já jsem se do nich (jako do lyží na kratší a střední oblouk) v té délce 175 cm zamiloval (mám 182cm/100kg). Na testu se novinka líbila prakticky všem. SCT i SCTw jsou fajn, ale tohle by u mně teď vyhrálo.

Jinak: pokud z Headů sundáš Tyrolku Freeflex a desky RDX, určitě jim to bude na těchhle Luštěnkách slušet a v setu to bude výborně fungovat. Jen mě trochu vrtá hlavou ta FF11 – nebyly to juniorky? Ne že by 11 vůbec nestačilo, ale čekal bych tam FF14.

P.S.: V pondělí na ně budeme montovat vázání prvnímu nadšenci, který si je u Milana vyprosil už teď!!! Počkejte si ale, prosím, až bude novinka standardně v nabídce před novou sezónou.

No service ... no fun!
Fotky

07.04.2014 10:00:25 #5 

lukebull77

>> #4, skijan, 06. 04. 2014 21:45:08

Zdravím, zajímavá novinka, která mi samozřejmě začala vrtat hlavou ;-). Už jsem byl rozhodnutý pro SCTw, neb Itálii podnikám v březnových termínech a na tamní podmínky by to byla asi ideální volba a hlavně, ač bych si přál jinak, musím se spokojit pouze s jedním párem lyží.

Ohledně FF11, pořizoval jsem v setu před lety, kdy jsem se vracel po 6 letech ze země, kde se nelyžovalo a kupoval jsem komplet vše nové včetně oblečení atd. – ekonomičtější řešení proti FF14 (měl jsem taky o 10kg méně :-D ), zas jsem si připlatil za lyžáky. Musím ale dodat, že mě zatím vázání nezklamalo a bylo mi líto vyhodit. Při volbě SCTw bych musel stejně koupit nové (lyže by neprošla brzdičkama, nebo možná jen tak tak).

Jak by se podle tebe tato nová lyže chovala v rozbitém odpoledním sněhu a nechalo by se na nich jezdit celý den? Jelikož píšeš stejná geometrie, asi to bude stále spíše slalomka na upravené sjezdovky.

07.04.2014 21:37:44 #6 

skijan muž

>> #5, lukebull77, 07. 04. 2014 10:00:25

Na testu jsme je jezdili tak, že první den ráno bylo tvrdo, odpoledne to povolilo a bylo „rozbito“, v noci zapršelo a druhý den odměk. Na všem se to chovalo s rozumným vedením dobře (nejlépe, přirozeně, na tvrdu). Celodenní ježdění mi přišlo ve všem tomhle na té 175cm zcela představitelné. My jsme ale pendlovali v rozpětí 145 – 175 cm a to nové i staré RCT.

S tím vázáním díky za vysvětlení, i ta FF11 uveze chlapa 95kg, když se necpe do bran, i když s tím někteří borci tady jistě souhlasit nebudou ;-)

Nové RCT 165 už máme v servisu na montáž (do zítra), přijde na ně lehce použitý Atomic NEOX 412 s desetiš­roubovou deskou. Měla by to být pecka, v sobotu už budou na sněhu.

No service ... no fun!

07.04.2014 23:04:49 #7 

Thomas muž

Když už se tady mluví o univerzální lyži na celodenní ježdění mráz, manžestr,led, polední firn odměk, techničák, jizda vedle sjezdovky, odpoledne boule, na závěr nahrnuté sračky-led-sračky, tak Lusti a Sporten jsou 1,5–2 roky pozadu ve vývoji, chystaná kolekce stálé geometrie modelů pouze na jeden druh podmínek to jen potvrzuje, velké sorry :-| , ač fandím českým lyžím. Vývoj jde cestou už na jiných profilech a na každé lyži.

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

07.04.2014 23:55:33 #8 

skijan muž

>> #7, Thomas, 07. 04. 2014 23:04:49

Teď si asi nerozumíme, tady se nebavíme o objektivně nedosažitelné univerzálce univerzálek, na které jednou někdo pravděpodobně nechutně zbohatne, až ji vymyslí, nebo spíše „marketingově vykomunikuje“. Když už odbočíme od tématu vlákna, kdo je tedy o 1,5 – 2 roky vepředu?

P.S. Jeden z mých současných favoritů, relativně úspěšně usilujících o vše v jednom je Rossignol Experience 88, pro mne v délce 178 cm. A teď chutě do diskuze zcela mimo původní téma vlákna!

No service ... no fun!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy