výběr střediska od 7.3. - Francie, nebo Itálie? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Francie výběr střediska od 7.3. - Francie, nebo Itálie?

výběr střediska od 7.3. - Francie, nebo Itálie?

04.02.2015 17:32:49 #1 

tom9

Zdravím všechny, mám trochu dilema s výběrem správného střediska na začátek března. Nebyl jste někdo v poslední době v Serre Chevalier, zájezd není drahý a někde jsem četl že ani s úpravou sjezdovek to není taková hrůza. Jinak jsem přemýšlel o Itáli a střediscích Vallé Isarco, Bormio, Santa Catarina, Madesimo, San Martino. Mohl by jste mi někdo pomoct? Jinak nejede někdo v termínu od 7. března na týden někam a třeba má 2 místa volné. Děkuji za reakce a pomoc.

18.02.2015 20:29:19 #2 

tom9

Serre chevalier,Val­meinier – Valloire nebo Les 2 Alpes??? Jezdim rád na upravenejch sjezdovkach. Možná někteří napíší nejezdit do Francie, ale ted mám jen tenhle výběr, děkuji.

18.02.2015 20:47:11 #3 

HonzA_ muž

>> #2, tom9, 18. 02. 2015 20:29:19

Rád jezdíš na upravených sjezdovkách? Jeď do Itálie.

Jestli je na výběr jen Francie, tak z těch, co píšeš, jsem byl jen v Serre Che. Tam bys něco upraveného měl najít. Takže proč ne.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

18.02.2015 21:36:34 #4 

Radek Holub - SNOW muž

>> #2, tom9, 18. 02. 2015 20:29:19

Já bych volil Serre Che („nejitalštěji“ konfigurovaný areál – dlouhé sjezdy v lese i nad ním), pak Valmeinier Valloire (o něco menší, ale překvapivě příjemný a docela rozmanitý – byl jsem před 5 lety v březnu a než svahy zasáhla obleva, byla i úprava na jedničku) a nakonec Les 2 Alpes (o dost menší, než se papírově zdá, zvláště z pohledu jezdce na upravených sjezdovkách).

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

19.02.2015 09:29:15 #5 

tom9

Děkuju moc za reakci. Serre Ch jsem taky chtěl, jen mám rád něco mezi modrou a červenou sjezdovkou na carving, úplně ostrá červená no…:)A slyšel jsem, že Serre Ch jsou vlastně skoro všechny červený…

19.02.2015 09:48:32 #6 

PetrAT muž

>> #5, tom9, 19. 02. 2015 09:29:15

Jsou tam i krásné funcarvingové místa
Jinak mě to nějak moc prudké nepřipadalo
Ty horní pisty v pohodě i pro dámy na kochání
Prudší jsou až ty sjezdy do údolí
Ale to třeba pojedeš až na fajront
Pro objektivnost, byl jsem tam jen na 1 den a projel jsem jen 2 údolí ze 4
Ale líbilo se mi tam moc.

19.02.2015 20:51:49 #7 

Jiřa muž

Byl jsem v Serre Che vloni uprostřed března. Ubytování jsme byli v Brianconu, takže jsme si užili trochu chození po městě s lyžemi na ramenou k lanovce,což je ve Francii dost rarita. Středisko je natažené po jedné straně údolí, takže se moc nedají dělat žádné okruhy, ale prostě jedeš tam a potom zpět. Jde to stihnout tam a zpět na lyžích, ale moc si nevychutnáš nejlepší sjezdovky. My jsme to po prvních zkušenostech raději řešili tam na lyžích a zpět skibusem, nebo naopak.Lyžování moc pěkné, nadprůměrné převýšení a délka sjezdovek.Nahoře široké červené a modré dálnice, níže trochu přituhuje na červenou až černou barvu.Dle mého názoru čím víc doprava na plánku sjezdovek, tím lepší lyžování. Jako nejlepší sjezdovku oblasti bych hodnotil černou Casse du Boeuf ve Villeneuve. Lanovky tak jako všude ve Francii mix všeho možného.Dole dost kabin, nahoře sedačky. Ještě připojuji pár obrázků. Byl jsem před cca 5 roky i ve Valloire-Valmeniere a Serre Che je o dost lepší.

Fotky

21.02.2015 01:23:48 #9 

Tesna muž

Souhlas s předchozím příspěvkem. Z výše uvedených středisek jednoznančná volba. Jde o rozsáhlý areál, sice jednostranně orientovaný (pouze po jedné straně podél údolí), který má po celé délce solidní převýšení (hřeben – údolí) s nádhernými dlouhými sjezdy, z velké části již v pásmu lesa. 2 okrajové sektory jsou méně zalidněné než 2 centrální.

3/4 areálu jsou velmi dobře dostupné a propojené na lyžích „přes kopec“, jen okrajové Le Monetier je při ubytování v Brianconu už na trošku delší výlet, takže lze pak doporučit návrat bezpaltným údolním skibusem.

V Brianconu, což je nádherné staré městečko s úzkými uličkami, obsypané pevnostmi na okolních kopcích, a které rozhodně stojí za návštěvu, je většina ubytování situována poblíž páteřní kabiny a svým městským charakterem se vymyká jiným francouzským megastřediskům. Ubytování je obvykle nadprůměrně velké, ale přitom za velmi příznivou cenu i při nižší obsazenosti proti srovantelně velkým areálům.

Platnost místního skipasu je mj. i na nedaleké Montgenevre, které je sice po lyžařké stránce vcelku nudné, ale za jednodenní výlet stojí. Stejně tak je ve skipase i Puy St. Vincent, L2A a AdH, ale ty jsou už dojezdově v nepraktické vzdálenosti.

Obecně jde svým napojením na „civilizaci“ o trošku jiné lyžování, než je v ostatních umělých francouzských vysokohorských střediscích obdobné velikosti.

Za sebe jednoznančně doporučuji proti ostatním dvěma variantám.

24.02.2015 20:15:06 #10 

tom9

A co myslíte ubytování? Lepší se ubytovat v Brianconu nebo ve Villeneuve?

25.02.2015 07:05:57 #11 

tom9

V Brinaconu mi nabízi ubytování 400m od kabiny, ve Villeneuve do 150m a zdá se mi že z Villeneuve je lepší dosah na vechny sjezdovky.. Zase Briancon je asi hezčí městečko a nevím jestli jede nějaky autobus mezi městečky i večer, abych se tam zajel podívat. Prosím ještě o radu a děkuji za předchozí.

25.02.2015 09:17:37 #12 

Myval muž

V Brianconu a okoli jsem byl nekolikrat v lete (na vode) a v zime jsem tam mockrat projizdel. Ubytovany jsem tam nikdy nebyl.

Pekna cast mesta (historicka) je nahore na kopci (zhruba 1km od lanovek, na protejsi strane udoli nez jsou sjezdovky), dole u lanovek jsou prevazne panelaky, supermarkety, benzinky, skladiste, hlavni silnice a podobne ne moc pekne veci.

Radeji bych volil ubytovani ve Villeneuve. Informace o skibusech je na oficialnich strankach strediska. http://www.serre-chevalier.com/…ner/ski-bus/ Jezdi od 7:00 do 23:00, je tam i konkretni jizdni rad, staci trosku hledat. ;-)

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy