05.01.2018 21:54:20 #3
>> #2, skiwelt, 05. 01. 2018 21:10:29
Za mě fantastické středisko a jak jsem psal v jiné diskusi, tady víc než kde jinde platí, že méně je opravdu více !!!!
Sjezdovka pod centrální bílou kabinkou z Alpe di Tognola, nemá chybu. Široká a skvěle profilově vedená trať, parádní klopené zatáčky, prostě super.
Hned ráno je prázdná a k dokonalému lyžařskému štěstí stačí, dvě až tři rychlé jízdy na hranici možností. To byl pro mě vždy zážitek.
Zbytek střediska normální, nic extra, ale ta panoramata .....
Stejně tak krajinově fantastické je horní Passo Rolle. Obvzlášť levá část z Cavallezzy. Pěkná prudká trať a díky nadmořské výšce super sníh i povrch.
Pravá placatější část z Castallazzy je ideální pro důchodce, flákače a děti.
V této části střediska má někde chalupu Kateřina Neumannová. Potkal jsem jí tam několik roků po sobě.
Jen bych upozornil na místní lyžařskou policii, ta je tam opravdu nekompromisní. Pokud se tam najde nebezpečný lyžař, tak to bere rychlý konec. Prvně je upozornění, následuje pokuta myslím 20E (už si to přesně nepamatuji) a pak nekompromisně zabavují skipas !!!
Rychlá jízda na prázdné sjezdovce jim nevadí, dokonce jsem absolvoval několik ranních jízd za jejich bedlivé asistence (dobře jsme se bavili … , ale slalom mezi lyžaři netolerují. Jednou takto vybrali jednoho polomozka co tam s náma byl a postup byl přesně jak jsem popsal výše.
Za sebe můžu říct, že bych tam s klidem jel i za situace, že by to bylo třeba 1200 km daleko. Ovšem je to jen můj pohled. Třeba se najdou jiní, co budou mít odlišný názor.
Ale mě se tam vždy líbilo a patří to mezi 3 nejlepší střediska co jsem kdy navštívil. Za mě třeba taková Val Gardena, nebo celá slavná Sella Ronda, malinkému San Martinu nesahají ani po kotníky.
05.01.2018 22:34:18 #4
>> #3, korsičan, 05. 01. 2018 21:54:20
Díky moc za názor. Přemýšlím o tomto středisku jen nevím zda 6 dní na tak "malé " středisko není moc. Byl jsem třeba v Aprice a tři dny jsou akorát. Jen ještě je možné se odtud vydat někam do dalších středisek v dojezdové vzdálenosti cca 30km?
05.01.2018 23:20:30 #5
>> #4, skiwelt, 05. 01. 2018 22:34:18
Kousek od tam je Latemar, ale tam jsem ten den vždy přetrpěl. Líbila se mi tam jen sjezdovka pod lanovkou z Predazza, zbytek je takový roztahaný, neútulný .....nevím.
Jezdili jsme tam na 6 dní, první den byl v Latemaru a pak 5 dní San Martino. Kdo chtěl, mohl si vyjet podle chuti skibusem na Passo Rolle.
Já bych tam vydržel klidně týden, ale nejsem cestovní typ. Vyberu si pár sjezdovek a ty jezdím co to dá. Tudíž mě velikost areálu moc nebere.
06.01.2018 11:42:27 #6
>> #4, skiwelt, 05. 01. 2018 22:34:18
I San Martino je součást Dolomiti Superski, takže si lze zvolit skipas jak lokální (Martino + Rolle), tak oblastní (vč. Fassa, Fiemme a Pellegrino) nebo celoplošný (Superski vč. Sella Rondy): https://www.dolomitisuperski.com/…ozza/skipass
Jediná potíž je doprava – San Martino je od zbytku Dolomit odděleno sedlem Passo Rolle s opravdu horskou silnicí (když napadne hodně, může se i přechodně uzavřít), a tedy denní přejíždění sem tam není úplně příjemné.
Blízko pod sedlem z druhé strany je ještě Bellamonte s areálem Alpe Lusia, který na 1 den taky stojí za to. Nejbližším dalším místem je Predazzo (Latemar – příjemně všestranné, i když lehce roztahané), vše další je přes hodinu (Alpe Cermis, Pozza Vigo di Fassa, …).
Jinak za sebe taky San Martino doporučuju, to místo má ohromné kouzlo, byť pro většinu lyžařů to může být „jednou a stačí“.
06.01.2018 20:03:49 #7
Moc Vám děkuji za odpovědi, středisko mě láká, mám rád menší a klidné areály. Jen bych uvítal bližší vzdálenost k dalším střediskům. Ještě dle mapy by mohl být pěkný Falcade, pokud to dobře píši. Případně nějaký tip na podobný menší areál v Itálii? Lákalo mě také Carezze.
10.01.2018 17:55:45 #10
>> #9, skiwelt, 10. 01. 2018 12:12:54
Normálně je průjezdná, ale přeci jen více náchylná na povětrnostní obtíže a případné přechodné uzavírky. Stačí dojet do Passo Valles, kde začíná sedačková lanovka do areálu Falcade San Pellegrino. To je určitě dobré zpestření!
22.01.2018 10:32:49 #11
Včera jsem se vrátil ze San Martina, původně jsem o návštěvě střediska přemýšlel a váhal zda má cenu. Po přečtení vašich příspěvků, hlavně korsičana a Radka Holuba jsem vyrazil. Teď musím říct díky, skvěle klidné středisko. Slova korsičana o sjezdovce z Alpe Tognola se jen potvrdila. Za mě fantasticky upravené tratě bez lidí. Žádný shon, prostě čas si tady plyne tak nějak víc v klidu, asi dle většiny sedačkových lanovek pěkně pomaličku a v pohodě.
22.01.2018 10:54:48 #12
>> #11, skiwelt, 22. 01. 2018 10:32:49
a tak to ma byt:-) take se tam chystam, ale az asi pristi rok…
22.01.2018 19:54:19 #13
Díky za odezvu a jsem rád že se ti tam líbilo.
22.01.2018 23:47:24 #14
To jsem taky moc rád!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.