Elan Amphibio 12? - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ

Elan Amphibio 12?

27.03.2015 00:30:20 #1 

Oliver3

Dobrý den, chci si koupit nové lyže – mám ve výběru Elan Amphibio 12 – model 2014 kolem 9 tisíc, délka 160cm. Ty novější se prý liší jen designem. Jsem středně zkušená až lehce nadprůměrná lyžařka (ale ne hodně pokročilá – žádná závodnice), sportuju. Chci se zlepšovat v carvingovém oblouku. Baví mě hodně jízda v obloucích, ale potřebuju univerzální lyži i na delší svahy v Alpách, celodenní lyžování, upravené i odpolední rozryté svahy. Měřím 166cm, vážím 59kg. Elan Amphibio 14 nebo původně zvažované Lusti by prý na mě už byly hodně náročné. Je to dobrá volba pro moji lyžařskou úroveň a váhu? Nebo má někdo nějaký lepší tip? Díky za odpovědi.

27.03.2015 05:58:49 #2 

˘Ö˘Krab muž

>> #1, Oliver3, 27. 03. 2015 00:30:20

Nebylo to tady už někdy, pane Lorenc? Fórum nezapomíná (pokračování tady a tady a tady:-).

…by prý na mě už byly hodně náročné… A zkusila jsi konečně i něco jiného, než své letité Atomicy, děvčico neščastná?

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

27.03.2015 07:18:19 #3 

Oliver3

>> #2, ˘Ö˘Krab, 27. 03. 2015 05:58:49

Já taky nezapomínám, možná bylo lepší pokračovat v původní diskuzi, nevěděla jsem, co je lepší, aby mi odpověděli zkušení nebo ti, co tyto lyže mají, tak za to se když tak omlouvám, dříve jsem tu nedebatovala.

Chtěla jsem na vaše doporučení počkat na další rok, koupi odložit a testovat příští rok, ale nyní se mi naskytla tato nabídka za akční cenu (i jiné lyže jsou teď v akci) a chtěla jsem vědět ještě názor dalších zkušených a ne jen prodávajícího.

Zajímá mě čistě názor na tyto lyže a ev. srovnání s výše uvedenými. Prostě mi řekli, že Amphibio 14 nebo Lusti jsou pro velmi zkušené lyžaře a hlavně pro lyžaře větší váhové kategorie, prostě pro váhově silnější chlapy s větší svalovou sílou.

Jestli mi koupi nedoporučujete a je to špatná lyže, tak rok počkám. Ale hodně lidí si je chválí. Díky :-)

27.03.2015 07:43:46 #4 

Gravedigger

Od te doby, kdy Elan zacal s tema jejich vlnkama, jsou podle me Elanky jedny z nejhorsich lyzi na trhu.

Snad diky naopak velmi vysoke urovni Elanek z predvlnkove ery, je stale mnoho lyzaru, kteri chteji prave Elanky a nic jineho.

Kdyz uz teda Amphibia, tak 12 je podle me fajn volba, ale 160cm je malo.

27.03.2015 08:18:27 #5 

˘Ö˘Krab muž

>> #3, Oliver3, 27. 03. 2015 07:18:19

Amphibia je třeba vyzkoušet, buď Tě nadchnou, nebo ne. Já třeba neumím lyžovat a na Amphibiích opakovaně úplně nejmíň, zkrátka jsme se nepotkali. To ale neznamená, že lyže Elan jsou špatné, jen naladění konkrétní řady/řad mně osobně nevyhovuje.

A totéž lze aplikovat na jakoukoliv značku, tedy vč. Lusti. Obecné naladění Lusti je spíš sportovní, ale i uvnitř řad jsou značné rozdíly, dané třeba i tím, že se modely mezi řadami přesouvaly a dolaďovaly.
Dámské lyže jsou dámské lyže, v pojetí Lusti LT/LTw rozuměj sportovní dámské lyže, nevidím důvodu, proč bys je ve 162 cm neměla zvládat. Ale musí se to zkusit.
Jsou lidé, kteří mají s celou značkou Lusti problém, jako já s Amphibii od Elanu.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

27.03.2015 12:01:59 #6 

svena

>> #1, Oliver3, 27. 03. 2015 00:30:20

Ahoj. Ja jsem kupoval amphibia 12 letos (model 13/14).změna je jen v designu. Za sebe muzu říct že jsem spokojen maximálně. Je potřeba se s nimi szit. Ja jezdim nejraději carvingovy oblouk a v pohodě zvládnou i kratší. Na hraně drží perfektne a i na tvrdé umrzle sjezdovce jsem neměl problém. Já jsem je hodně ocenil ve Francii, kde bylo odpo hodně mekko a snih rozjezdenej a i kdyz to nemusim tak to nejak šlo. ..jestli nechceš jezdit vylozene sportovne a agresivne, tak dobra volba. Pred koupi jsem mel nějakou představu co a jak chci jezdit. Vyzkousel jsem 4lyze a rozhodl jsem se pro elanky.

28.03.2015 13:09:53 #7 

Oliver3

Všem děkuji za názor, tak jsem je včera koupila (amphibio 12 – model 13/14). A těším se na další zimu. Můžu pak napsat svoji zkušenost :-).

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy