Domů Diskuze Osobnosti Kdo se mnou pojede 21.12. na Sumavsky Spicak?

Kdo se mnou pojede 21.12. na Sumavsky Spicak?

20.12.2009 14:25:32 #1 

rADEk

nevedel jsem kam to napsat tak to zkousim tady. zitra tj. v podeli 21.12. jedu z plzne na sumavsky spicak na celodenni lyzovacku, odjezd kolem 7,30h navrat kolem 17.30h. mohu sebou vzit 1 max. 2 kusy (auto je sice homologovane na 5 lidi ale 5 se nas tam nevejde ani vomylem) . o benzin se podelime. pokud by jela dama (do 30-ti let) benzin by mela gratis -aspon bych se nenudil. v pripade zajmu pisnete na serifcz@email.cz nejlepe uvedete svuj telefon at to stihneme.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

20.12.2009 14:29:15 #2 

rADEk

nebo piste sem, budu stav diskuze pravidelne kontrolovat.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

21.12.2009 21:12:38 #3 

rADEk

tak sem byl cely den spicaku a musim rici , jsem notne zklamany. Prvni vec co me vadila bylo , ze byla spustena snehova dela(tyce) i pri beznem provozu s lidmi na sjezdovce. obnaselo to vyborny jev a sice kazdych 200m jsem dostal do obliceje a oci sprsku ledove mlhy. fakt funny. za dalsi sjezdovky nebyly vubec upravene, je sice hezke ze jim dela jedou neustale,ale sjezdovky se skladaly jen z ledovych ploten na jejichz koncich cihal nahrnuty technicky snih. mozna bylo fajn to vecer stahnout aby to do rana ztuhlo a nechat alespon ob den vypla dela. vubec jsem si hezky nazalizoval, jedine co bylo v poradku byl lubak- bez spustenych del, bez ploten, tak jsem tam alespon piloval 3 hodiny techniku. 25teho jsem chtel jet znovu ale po teto zkusenosti zvolim urcite nemecky Javor.

21.12.2009 21:15:26 #4 

rADEk

korekce-…hezky nezalyzoval… – oops fuj takova hrubka, se stydim. ne s jistymi oralnimi praktikami spicak spojeny opravdu nemam.

21.12.2009 21:53:05 #5 

Radek Holub - SNOW muž

Na jednu stranu chapu chrleni snehu, co to jde (stava se to i v lepsi spolecnosti – napr. aktualne v Rakousku), ale na sjezdovce, kde tomu neni kam ujet, to pozitek opravdu plne zkazi.

Jeste by se to dalo trochu oduvodnit snizenou cenou…

21.12.2009 22:23:05 #6 

ivan

Loni, kdy taky padalo málo, ale od 26/12 mrzlo, jely kanóny ve Špindlu Vánoce nevánoce, bez ohledu na ceny nejvyšší sezony.

Jenže těžko to udělat jinak. V nejistém počasí posledních let je třeba využít každý vhodný den. Nikdy se neví, kolik takových ještě bude, a co stačíš vyrobit, to máš. A když by přišlo teplo jako třeba předminulou zimu, je každý centimetr sněhu v hlavní sezoně dobrý.

Bohužel to paradoxně může znamenat špatné zahájení sezony. Dřív, když napadlo, upravilo se a jezdilo. Když nenapadlo, stálo to za houby, případně se (skoro) nejezdilo. Nyní se sněží a tradičně vděčný méně zalidněný předvánoční prosinec bývá kvůli tomu hodně problematický. Bohužel nefungují ani listopadové mrazy jako třeba v Itálii, a tak se za- a dosněžování táhne mnohdy až do ledna. Letos aspoň už mrzne dost dlouho, jindy je to třeba jen pár dnů a ještě teplotně na hraně.

Vždyť to všichni známe.

22.12.2009 11:17:59 #7 

Luboš - FREESKI muž

Můžu říct, že toto opravdu asi funguje všude. Ve Finsku, kde si na nedostatek mrazu stěžovat nemůžou jela děla celý minulý týden taky i přes den, teda je pravda, že sníh nechrlí přímo do obličeje, ale pokud možno někam stranou. V tamních mrazech a s téměř neustálým větrem se však člověk ledové spršce nevyhne.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy