Výběr přilby na SL
26.05.2015 21:42:59 #1
Zdravím zdejší diskutéry, letní příprava je v plném proudu, všude samá sleva a nabídka, a tak nastal čas na drobnou obměnu výbavy…poohlížím se po nové přilbě na moje slalomové pokusy..přednost dávám half shell přilbám, cena plus mínus do 3,5 tis…vybral jsem několik kandidátů v podobných cenových relacích.
Briko Etna, Poc Sinuse, Alpina Race Spam a Uvex hlmt 5 jsou k sehnání v cenách kolem 3 – 3,5 tis. včetně chrániče, Shred Half brain s chráničem kolem 4, ten mě ale obecně moc nezaujal, favorit je pro mě zatím Uvex..
zajímavě vypadá i Atomic Troop SL, objevil jsem jej za dvojku i s chráničem…moje otázka míří na ty, kdo mají s těmito jmenovanými helmami (případně uvítám i jiné tipy) nějaké hmatatelné zkušenosti…výdrž, kvalita zpracování, nějaké anomálie ve značení velikostí, tvarech – pravděpodobně budu objednávat z netu..výdrž při karambolech (tam jsem loni na vlastní hlavu velice pocítil slabiny mé obyčejné přilby Giro…atd atd…popř. kdyby měl někdo zajímavou nabídku na přilbu podobného druhu, neváhejte informovat .. ps. barvy neřeším, vel 56 cm..
Děkuji, Tom
08.10.2015 16:08:34 #2
Jako registrovanému závodníkovi (i když v penzi) mi dnes přišel tento mail, jako největší prodejce POC i LEKI na to samozřejmě reagujeme. Sleva 30% na obě značky pouze pro registrované závodníky ve svazu, nutno doložit.
NO STICKER … NO CHANCE .. BEZ ŠTÍTKU NENÍ ŠANCE U14 no sticker no chance Pro kategorie U 14 a starší platí nutnost mít na závody helmu označenou příslušným štítkem. Proto připomínáme všem závodníků tuto nutnost. Pokud jste závodníci a jste členi Svazu lyžařů využijte.
„Závodní program pro lyžařské oddíly“.
09.10.2015 14:27:15 #5
Skuul-X
První přilba co mi došla měla vnitřní „polystyren“ křivě vlepený do
vnějšího skeletu
Pořád mi neseděly brýle. Byly posunuté mírně na stranu
Pak jsem zjistil, že to je posunuté o nějaké 4–5 mm
Druhá přilba na první pohled ok
Ale bylo mi divné, že si lidi chválí větrání a mě se zdálo že to skoro
nevětrá
Dírky v polystyrenu, přes které měl přicházet vzduch byly zatečené
materiálem a nebo vůbec nebyly (jen náznak – drobný vpich)
Vzal jsem vrtáček a ručně to projel
Co mi ještě trošku vadí , ale není to nic hrozného
Řemínek by mohl být delší
Klipsna by mohla být více na stranu , aby nebyla v oblasti vole na krku
Ale co by člověk za ty prachy taky chtěl, že jo …
09.10.2015 17:30:32 #6
jen pro doplnění původního dotazu…nakonec jsem pořídil „sjezdový“ model Briko Vulcano 6.8 + sl chránič pro případ potřeby…podle posledního vývoje událostí to ale stejně vypadá, že budeme víc jezdit obřák, tak i proto nakonec klasická celo-skořepinová přilba…
zatím čekám na první test, ale zpracování 1*…s brýlemi Vagus Kosmic II pasuje dohromady naprosto dokonale…
10.10.2015 13:47:24 #8
>> #7, PetrAT, 09. 10. 2015 22:35:16
jojo, + kovová přezka…tady se možná projeví menší nedostatek – přezka není moc dobře překrytá a neustále je částečně v kontaktu s kůží…otázka, co to bude dělat ve větším mrazu..
10.10.2015 21:20:43 #9
>> #3, PetrAT, 08. 10. 2015 23:03:53
Docela mě tvoje zkušenosti překvapují.Koupil jsem v minulosti vícekrát helmy od POCu a nikdy sebemenší problém,spíš naopak.Tedy jednou ano,když dceři napraskla hned první den (po pádu).Nicméně jí bez potíží vyměnili = uznali reklamaci.Je ovšem pravda,že jsem nikdy nekupoval v CZ,protože v Rakousích vždy byla levnější.Že by do CZ šlo z toho co se soudruhům nepovedlo ? Ani bych se nedivil.I jiných značek to už tak slavný nebylo.U Scotta se odlepily sucháče,u Atomicu hrozně vybledly barvy a u Dainese se pro jistotu úplně roztřepil v průběhu zimy pásek.
10.10.2015 21:37:24 #10
>> #9, m3, 10. 10. 2015 21:20:43
Kupoval jsem u renomovaného prodejce (po republice mají několik prodejen
+ eshop )
Nepředpokládám, že by nakupoval nějakou 2. jakost
Taky je otázka kolik je debilů jako já a budou zjišťovat proč do helmy
nejde luft
Myslím si, že POCům prostě „ulítla“ kontrola v Číně
12.10.2015 21:40:27 #11
>> #10, PetrAT, 10. 10. 2015 21:37:24
Myslím si, že POCům prostě „ulítla“ kontrola v Číně
No a ještě mě napadá jedna možnost.Dokud se nevyrábělo u šikmáčů ,tak to bylo v pohodě,ale pak už jako u spousty jiných věcí šla kvalita do kopru.Před časem jsem měl zajímavou debatu s jedním českým výrobcem oblečení.Zíral jsem jak puk za kolik a jak je možný v Číně vyrábět. Zatím se zuby nehty brání přesunout výrobu do Číny,tedy přesněji u jednodušších výrobků mu v podstatě nic jiného nezbylo.U technologicky vyspělejších věcí, ale chce pokud možno výrobu ponechat u nás.Mimo jiné právě kvůli náročnější kontrole kvality.
12.10.2015 22:15:23 #12
>> #11, m3, 12. 10. 2015 21:40:27
Ano, ty ceny v Číně jsou doslova neuvěřitelné
Manželka mého bývalého spolupracovníka pracovala pro dvě velice známe CZ
oděvní značky (sportovní oblečení)
Když mi řekl za kolik to nekupují tak se mi to ani nechtělo věřit
Ale to jsme odbočili …
POC má dobře vymyšlené věci , trošku divné barva (alespoň já to tak
vnímám), ale ta kvalita … ach jo
Jinak je helma super
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.