AKTUÁLNÍ ZPRÁVY ZE STŘEDISEK (strana: 3)
16.12.2010 20:35:31 #61
Ahoj, dnes jsem byl na Hohenbogenu a bylo to super. Lidi skoro žádný, obsazena tak každá patnáctá dvousedačka sjezdovky upravený a docela tvrdý. Daly se ale najít místa s prašanem. Byla docela zima tak –7 a nahoře taky trochu mlha, ale „pod nohy“ bylo vidět výborně. Bezvadně jsem si zalyžoval a zítra asi pojedu zase, ještě váhám, jestli nezkusím Arber, kdyžtak dám zítra vědět…byl to krásnej den…
16.12.2010 22:25:55 #62
MÍSEČKY dnes – slunce=dopoledne zcela bez mráčku, netknutej manžstr na mnoha místech až do 11 hod (málo lidí), mráz od –20 do –8… Jsme tu na VL – máme volná místa na bydlení přímo na sjezdovce – od pátku do neděle (noc jen 200 Kč) – přijeďte kdo jen trochu můžete .
02.04.2011 13:56:56 #65
Takže černý scénaře se zdá se bohužel naplňují. Jak sme tu v jiným vlákně probírali úterní špindl (Medvědín), kterej byl mimochodem jarně skvělej, tak sem byl dneska zkusit Svaťák. Po pravdě sem ho v takovým stavu za poslední roky nezažil ani poslední den sezóny. Obě Hromovky, modrá i červená od rána bída, mokrý, hnědý fleky na mnoha místech. Jedna jízda a to co sem viděl stačilo. Hřiště nahoře 2 obří modro-hnědý fleky, povrch měkko (respektive ledový brambory po 2 jízdách + voda + jehličí a další bordel). Černá zavřená kvůli Spring Session, na pohled drží, ale fleky se taky objevují. V 8:30 sem končil (mám svý lyže rád) a přesunul se na Medvědín. Červená nahoře už podemletá, hlína, trhliny až na zem, sjízdná v horní partii dvoumetrovým koridorem. Spodek údajně ještě odolává, hřiště až na 2 propadlá místa taky. Docela sem zíral, jak je možná tak radikální změna během 4 dnů.
Prosím nebrat jako kritiku Špindlu, nemám k tomu nejmenší důvod. Kolikrát si ještě toho 20.dubna říkám, že je škoda zavírat Svaťák, že by se ještě na nějakých sjezdovkách dalo. Ale po pravdě, dneska bych ho pomalu zavřel. Počasí si tam s tím letos zahrálo až až.
Co se týče Stohu, viděl sem jen z dálky, ale nahoře flekatý jak tyrolská kráva, dole taky žádná sláva. Machytku se asi podaří udržet do konce příštího tejdne a pak šmitec, stopa pomalu ale jistě taky odchází, kopec zdá se, jako jeden z mála, drží.
No nebylo to dneska veselý, doufal sem aspoň ještě v těch 14 dní, po dnešku tomu už ale nevěří ani ten největší optimista (shodli sme se se štamgastama i vlekařema).
Přitom právě v týhle době obvykle začíná to nejlepší jarní ježdění…
Co ostatní, byl dneska někdo někde (Harrachov,…)?
PS: Jezdit se ještě dá, ale pokud je člověk zvyklej na celosezónní jistotu sjezdovek bez šutrů, do tohodle se mu už fakt moc nechce. V jiných střediscích sem viděl pravidelně šutry a vydřeno i v lednu a únoru, ale přece jenom tady je většinou (při správném výběru tratí) jistota nezkurven.ch hran a skluznic, což dneska už na mnoha sjezdovkách zcela neplatilo. Sám sem zvědavej kdy to opravdu zavřou a co se s tím dá ještě vykouzlit.
02.04.2011 14:50:05 #66
>> #65, Másin, 02. 04. 2011 13:56:56
Harrachov uměj udělat sníh s minimem vody a tak to bylo poměrně dobrý – kolem můstků ráno krásný, pak postupně měkota, ale v podstatě nejvíc vadila mlha. Po desátý jsme s Kanonýrou a Vlastou skončili – PetrM s děvčetem Luckou zůstali nejspíš do oběda na kopci. Na Rejžáku se jely vlekařský závody a reď zřejmě tratě preparujou rumem … – mohly by vydržet.
02.04.2011 16:48:24 #67
Letos to dubnove lyzovani bude hodne spatny,v utery se chystam na Cervenou vodu,tak sem na to zvedavej,ale moc si od toho neslibuju.Dokonce to vypada tak,ze letos nebude ani velikonocni lyzovani a to uz se mi dlouho nestalo,abych si o velikonocich nezajezdil.fakt skoda
04.04.2011 08:47:31 #69
>> #65, Másin, 02. 04. 2011 13:56:56
Másin byl tak v šoku, že mi ještě z kopce v tu sobotu volal. Já po jeho reportu taky, protože od předminulého týdne do středy 30. 03. se díky nočním mrazům sníh na kopci takřka nehnul a ještě zmiňovaný den bylo naprosto plnohodnotné lyžování – aby 3. den nato vypadalo tak, jak M. popisuje. I když víme, že přírodního sněhu je málo, přece jenom díky zasněžování bylo posledních mnoho let na jaře v suchu a duben býval, jak M. zmiňuje, ve Špindlu skoro nejlepším měsícem.
Zdá se ale, že té vody odspodu bylo kvůli celkově poměrně teplé zimě hodně a v kombinaci s dost tenkou vrstvou sněhu to dopadlo takto. Svou roli imo hraje i nevalné „drenážování“ sjezdovek. Ty by mohly být „odvodňované“ lépe, jenže příslušné terénní úpravy by byly poměrně nákladné a hlavně nerentabilní, neboť dosud skoro vždycky naflákaný+napadaný sníh na jaře vystačil a kvůli skomírajícímu dubnovému provozu by se tohle všechno nevyplatilo.
V pátek večer jsem si v počítači našel své povzbuzující texty ze sezony před 10 lety, abych je dal do blogu. Teď nevím, jestli by to nebyla jenom blbá provokace…
04.04.2011 10:14:04 #70
>> #69, ivan, 04. 04. 2011 08:47:31
Po hodně překvapivý sobotě sme s Tomášem vyrazili v neděli. Červená na Medvědíně byla v horních partiích „sjízdná“ dvoumetrovým koridorem. Hřiště asi dobrý, ale ani sme tam nejeli, rovnou Machytka. Ta docela překvapivě po noci min +4°C tvrdá a GS pěkně jezditelná do 9:30. Takže nakonec po sobotě moc pěkný ježdění.
Odpoledne ale padaly teplotní rekordy, tak nevím co to s kopcem provedlo. Svaťák jen zdálky stejnej jak v sobotu, fleky sou vidět už i na velkým hangu. K večeru ale rozváželi hodně sněhu po obr skocích ze Spring Session, od půlky velkýho hangu to vypadá dobře a možná něco rozvezli na modrou a červenou, nevím…
Pořád avizujou lyžování do Velikonoc, cemuž teda fakt moc nevěřím, no uvidíme. Zítra možná zase prubnu Machytku, pokud dneska moc nenaprší a v noci bude relativně chladno, mohla by bejt ještě dobrá.
05.04.2011 23:56:53 #71
Machytka dneska wc beton do půl desátý, ještě další skoro hodinu příjemně državá (jak říká Ivan, „hero“ snow). Paradoxně nejlepší ježdění od 9 do 10:15, nebylo úplně hladko, přece jen menší přechody po rolbě byly a při fest tvrdu stačí málo. Byla ale zima (-2°C), navíc slunce za oparem. Objevilo se první tmavé místo, ráno ještě pod sněhem, teď už jen otázka času. Stopa vleku na dvou místech zoufalá.
Medvědín po pondělku neupraven, „sjízdý“ prej hřiště přes esíčko po červený dolu. Jede jen lanovka, stopa vleku nevydržela.
Na svaťáku z dálky vypadá, že rozvežený skoky pomohly malýmu hangu a hřišti, zbytek okem z dálky těžko soudit.
Shrnuto podtrženo, dýl jak do neděle si Machytku moc neumim představit. Svaťák bych spíš viděl na šutrovky, hřiště a hang asi dobrý, ale co zbytek a Hromovka?
Snad tu jen neplácám do větru a někomu to třeba poslouží. Nějaké info ze Svaťáku, nebo odjinud? Rád bych ještě víkend dal, ale chci si ještě slušně zajezdit a nebát se o lyže.
PS: Nový GS Knajsláče zůstaly po dnešku bez poskvrny, ale docela sem se o ně bál a nadával si, že sem si je já vůl nenechal jako třešínku až někam na ledovec O víkendu, pokud bude ještě lyžařskej, je asi nechám radši doma – hlavně kvůli stopě vleku (tuny jehličí a bordelu, mezi tím sem tam vykukující kamínek, prostě takovej SL na kotvě), kopec byl v pohodě.
06.04.2011 08:27:22 #72
>> #71, Másin, 05. 04. 2011 23:56:53
V pondělí navečer jsem udělal šutrovky a naložil do auta, ale někdy o půlnoci vyměkl a nakonec to vzdal. Zejména proto, že jsem očekával už ne rovný povrch neboli typicky to, co se dá udělat, když se mašina na malém množství sněhu už boří a hrozí prohrabání, a to i když se dělá na laně. Ty dardy na tvrdém přes ty přechody jsem si radši odpustil. A trasa je jasná, jak málo sněhu tam je a kolik svinstva na ní, bylo vidět už předminulý týden.
Nad tím náhlým koncem ale příslovečně „laik žasne a odborník se diví“. Opřen o desítky let tamějších zkušeností včetně z dávno předzasněžovacích dob bych byl vsadil poslední stovku, že takhle brzy se něco takového nemůže stát.
Holt se člověk mýlí, jako v životě už nejednou…
06.04.2011 08:42:34 #73
>> #72, ivan, 06. 04. 2011 08:27:22
Jo jo, je to vždycky zklamání. Na webovkách vždycky píšou 70 cm sněhu, o víkendu že pojedou, člověk se těší, pak píšou sledujte naše webovky, pak trochu sprchne, foukne teplý vítr a BUM: lakonické oznámení: Sezóna ukončená.
Jsem zvědav, jestli ještě teď o víkendu vyjdou Beskydy.
06.04.2011 08:57:00 #74
>> #72, ivan, 06. 04. 2011 08:27:22
Včera byl den, kdy by bejvalo bylo nejlepší do 9 hřiště, až potom Machytka, podobně jako minulej tejden. Jede ale jenom lanovka…
Z nouze ctnost to ale nakonec nebyla, za celou dobu sem se nemusel vyhnout jedinýmu lyžaři. Jenom to bylo hoodně rychlý, fest tvrdý a pár přechodů. Takže zpočátku opatrně na dvakrát a od těch devíti fakt pěkný, asi už bohužel jedno z posledních ježdění.
Teď koukám na kameru a vypadá to, že se začínající flek podařilo zamaskovat, tak uvidíme.
Nikdo ste nebyl třeba v Harrachově, na svaťáku? Přemejšlím, kde si o víkendu zajezdit s nejmenším rizikem pro lyže.
EDIT: Svaťák si koukám věří, prý se lyžuje do 17.4., no aspoň už přehodnotili, že do Velikonoc.
06.04.2011 09:15:36 #75
>> #74, Másin, 06. 04. 2011 08:57:00
Harrachov: z kamer, které sledují skoro celou červenou II (www.skiareal.com) to vypadá zatím v pohodě. Snad to do weekendu vydrží.
>> Honza
Kdy si byl v Harrachově naposled? Nekecaj kamery?
06.04.2011 09:41:30 #76
>> #73, zahradník, 06. 04. 2011 08:42:34
Webovky bývají nezřídka podobně seriozní zdroj jako autobazarníci a oficiální údaj sněhu asi jako stav tacho.
06.04.2011 10:05:32 #77
Vcera Pec pod Snezkou(sjezdovka Javor) v 8.30–9.30 celkem dobra. Vrchni
vrstva povolovala rychle a beton to nebyl ani v tech 8.30, ale do tech
9.30(s jistou toleranci do 10.00) se jezdit dalo.
Snehu tam maj dost(na jedne strane) a upraveno bylo dobre(tuto sezonu jsem
celkem mile prekvapen, co se tyce upravy trati. V minulych sezonach to
byla bida)
06.04.2011 11:44:37 #78
>> #75, PetrN, 06. 04. 2011 09:15:36
V Harrachově jsem byl naposledy v sobotu – vrstva skutečně snad všude skoro metr. Mám čerstvý zprávy (spolehlivý, i když od provozovatele), že žádnej průser o lyže nehrozí. Nahoru je to na sedačce a dolů to uměj udělat, ale bude to už jen na největším kopci – červený u můstků.
07.04.2011 17:55:46 #79
[* C:Documents and SettingsT60DokumentyObrázkyPHOTOfunSTUDIO *]V sobotu a v neděli jedu (možná už letos naposledy) do Harrachova. Budu se chtít zúčastnit jako pozorovatel programu srazu českého Interski – bude, možná, zajímavý přidat se…
Taky jsem dostal na odzkoušení nové krásné a zdá se, že i kvalitní univerzálky Sporten Iridium 175 (123–73–105) R=13.5–16,8
08.04.2011 10:06:26 #80
>> #79, HOnza, 07. 04. 2011 17:55:46
Chystám se taky do Harrachova, ale zatím do soboty je předpověď na dost silný vítr, ale neděla ráno by měla být s mrazíkem a azuro
08.04.2011 15:11:52 #81
>> #79, HOnza, 07. 04. 2011 17:55:46
Jestli jedeš, tak opravdu naposled, na skiareal.com je tato informace „Poslední lyžování! Na červené II v centru . Neděle 10. dubna naposledy!“. Že by letos po loňském vítězství Harrachova jako nejdéle fungujícího areálu se vrátilo vítězství na Mísečky? Nebo to možná bude remíza . Alespoň jeden den se budu snažit dorazit.
08.04.2011 15:23:01 #82
>> #80, PetrM, 08. 04. 2011 10:06:26
>> #81, PetrN, 08. 04. 2011 15:11:52
Přijeďte oba – ono se snad ještě pár zde píšících přidruží… Oproti Mísečkám, který jsou moje srdeční a jinak bych jim dal přednost jsou v Harrachově letos jasný výhody:
- podstatně delší kopec
- nahoru v sedě a nikoli po asi rizikový a rozhodně už zasejřený stopě
- větší ochrana před nápory teplejch větrů
- přece jenom víc sněhu
- bufet s kafem v ceně jízdenky u nástupu na lanovku
08.04.2011 15:56:00 #83
>> #82, HOnza, 08. 04. 2011 15:23:01
Až teď sem si uvědomil, že hlásíš furt Harachov. Co ta změna? Co tvoje domovská Rokytnice? T
08.04.2011 16:26:36 #84
>> #83, TomáS, 08. 04. 2011 15:56:00
V Rokytnici už je dva tejdny sucho, jak samozřejmě víš . Harrachov loni rekord až do 1.5. a letos taky nejdýl a jako první na podzim začínaj a uměj bezesporu nejkvalitnější sníh a rolbování… Kopec je opravdu nejkrásnější v Rokytnici – a taky to, hlavně v lednu, využíváme. Na tréninkový ježdění furtkolemdokola je ale jasně nejlepší Harrachov – nahoře mírně, pak se to přes hranu sklopí do přijatelnýho sklonu a dole si člověk zase spraví náladu a posílí sebevědomí… – a jde to snadno na jeden zátah . No a hlavně to tam mám blíž a slyšej na spolupráci = pořádání akcí a mají veliký vlastní ubytovací kapacity přímo na kopci (což je docela v Česku výjimka…).
08.04.2011 18:57:17 #85
>> #84, HOnza, 08. 04. 2011 16:26:36
Zejtra bych to po delší lyžařské odmlce zkusil. Chceš ráno vzít?
08.04.2011 19:59:27 #86
>> #85, vašek2, 08. 04. 2011 18:57:17
Díky. Musím svým autem – vezu tam několik párů Sportenů pro prezentaci na tamní akci a pak tam možná budu muset i zůstat…
08.04.2011 22:06:24 #87
>> #84, HOnza, 08. 04. 2011 16:26:36
Máš pravdu předsedo. Rokytnice není špatná, ale Harrachovská červená dvojka nemá u nás konkurenci.
10.04.2011 17:01:47 #89
>> #88, MirekP, 09. 04. 2011 22:01:56
Mísečky podle Másina už beze stopy – on sám poreferuje. Harrachov dokonalej – snad nejlepší letošní lyžování až do 12h. Prodloužili upravování a ježdění ještě na tento týden – myslím, že místy 150cm a nejmíň asi 50 cm je dost na přemísťování po celý dýlce a dokonce snad i v plné šíři… Kašlu na všecko a každý ráno budu teď jezdit (pokud bude v noci jasno, sucho nebo dokonce mrznout)… – kdo můžete, následujte příkladu starého a unaveného – stojí to fakt zato… (potvrdí Vašek, PetrM a Luckou, Kanonýra, Marťas a hromada Interski-čs účastníků…).
Jinak jsem zkoušel úplně novej model – univerzálka Sporten Iridium (176 / R13,5–16,8, 123–73–105) v moc pěkným dessignu. Tak na ničem příjemnějším jsem ještě nikdy nejezdil! Nevím, jestli mám v tý dýlce (krátce?) říkat, že to je typ univerzální slalomky nebo univerzální obřačky. Ona umí v klídku cokoli! – proč, to nevím. Jezdil jsem na ní jako na plnohodnotný a děsně ovladatelný a při tom klidný obřačce na ranním ledotvrdu (na červeným úseku) a když jsem si vzpomněl, tak na modrým úseku jako na hravý slalomce. Požitek – časem k ní napíšu víc a ve zvláštním vlákně.
10.04.2011 18:18:29 #90
>> #89,
HOnza, 10. 04. 2011 17:01:47 „Harrachov
dokonalej – snad nejlepší letošní lyžování až do 12h. Prodloužili
upravování a ježdění ještě na tento týden“
To jakoze se jezdi i 11.4. a dale?
Na strankach arealu je nasledujici info: Aktuální informace ze dne:
10.04.2011 17:18
Poslední lyžování! Na červené II v centru . Neděle 10. dubna naposledy!
Od 11.4. do velikonoc lanovka mimo provoz – Pravidelná údržba!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.