03.09.2015 12:19:27 #1
Ahoj,
poradí někdo středisko vhodné pro ty co preferují modré sjezdovky, ale přitom aby tam byl lanovky a ne vleky jako poma nebo kotva?
Takový Maiskogel u Kaprunu byl celkem ideální, ale je to v podstatě jenom jedna trasa a ta se brzo omrzí, takže znovu tam by nebylo asi ono.
Mělo by to být tak mx 6 hodin z Brna.
Díky
03.09.2015 16:24:02 #2
Co třeba Gerlitzen v Korutanech poblíž Villachu (z Brna do 5 hod.)? Vršek je jedna velká modrá, nanejvýše načervenalá placka. A pak samozřejmě Kronplatz v dolomitech, ale ten je přeci jen ještě dál.
06.02.2016 19:20:45 #4
Zdravím,
jsem lyžař začátečník (kurzy na střední, párkrát u nás hlavně na Bílé v Beskydech), budu si půjčovat vybavení. Chtěl bych o jarních prázdninách jet do Alp s přítelkyní (lepší lyžařka, ta chce i nějakou tu červenou) a prozatím jsme vybrali Stühleck, protože je opravdu blízko.
Jak jsem ale pročítal místní a jiné fóra, je to menší areál a bude asi hodně přecpaný přes jarní prázdniny, protože je blízko k ČR i SK.
Doporučili by jste mi teda nějaký rozumný areál v Rakousku v dojezdu 6 hodin autem (± Kitzbühl, Zell am see) na 6 dní? Měly by tam být slušně modré, ať se mám kde opakovat lyžování případně vyzkoušet carving. Co se týče ceny, hledám ideální poměr cena/výkon, nevadí mi trochu připlatit když to bude stát za to. Budu rád i za doporučení ohledně ubytování.
Nebo si myslíte že ten Stühleck je dobrá volba?
Díky za pomoc
06.02.2016 23:01:37 #5
>> #4, Honsik, 06. 02. 2016 19:20:45
Steinplatte – kousek je St. Johann in Tirol Pro mě překvapení malá střediska ve stínu Kitzbühlu a Saalbachu, ale bavilo mě to. Byl jsem tam teď v lednu a na Johannu jsem jezdil v pondělí a bylo prázdno v sezóně nevím a na Steinplatte úterý a celkem prázdno taky (o víkendu tipuju o dost víc lidí) Nicméně tam najdeš velmi začátečnicky příjemný modrý a samozřejmě i plnokrevný červený.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.