Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem NOVÉ LYŽE - PORADÍTE MARTINĚ???

NOVÉ LYŽE - PORADÍTE MARTINĚ???

09.01.2010 00:14:42 #1 

FRADMA

AHOJ,TAKÉ PROSÍM O RADU A VYSVĚTLENÍ.CHTĚLA BYCH SI KOUPIT NĚJAKÉ LYŽE,ALE NEUMÍM SE ORIENTOVAT VE VŠECH TĚCH OZNAČENÍCH A ČÍSLECH(SL9,SL11M,­CX,SUPERCROSS A JINÉ). JSEM MÍRNĚ POKROČILÁ LYŽAŘKA,MĚŘÍM 178CM,VÁHA76KG,JEZ­DÍM NA ČERVENÉ SJEZDOVCE.VYZ­KOUŠELA JSEM LYŽE ATOMIC SL11M(155cm),­SL9,žlutobílé­.A BYLA JSEM S NIMI SPOKOJENÁ.Z MÉHO LAICKÉHO POHLEDU SE MI NA NICH DOBŘE „ZATÁČELO“,ALE PŘI RYCHLEJŠÍM SJEZDU JSEM MĚLA POCIT,ŽE LYŽE KMITAJÍ A PŘI PŘEJÍŽDĚNÍ NEROVNOSTÍ ZTRÁCÍ STABILITU.PRO ZÁČÁTEK UVAŽUJI O KOUPI STARŠÍHO MODELU(3–4 roky staré)URČITĚ BYCH CHTĚLA LYŽI TOČIVOU, ALE STABILNÍ (nekmitajcí) A NETRVÁM NA ZNAČCE ATOMIC. MŮŽETE MI PROSÍM JAKO LAIKOVI VYSVĚTLIT,JAKÉ VLASTNOSTI MÁ LYŽE S URČITÝM OZNAČENÍM A CO ZNAČÍ ČÍSLA ZA NIMI?? např.(SUPERCROS­S,SL9,CROSSMAX,RC,SX,A J­INÉ)(VÍM JEN TO, ŽE ČÍM MENŠÍ RÁDIUS,TÍM JE LYŽE TOČIVĚJŠÍ) A PORADIT NA JAKÉ OZNAČENÍ SE MÁM ZAMĚŘIT PŘI HLEDÁNÍ LYŽÍ,POPŘ.DOPORUČIT KONKR.TYP?? MOC DĚKUJI VŠEM ZA VAŠE ODPOVĚDI A VÁŠ ČAS. MARTINA

19.01.2010 07:36:14 #2 

petrk

řešili jsme stejný problém jako ty, manželce sme vybrali elan speedwave 8 a pro mě elan wavemaster, obě lyže model 08/09. za „málo“ peněz, hodně, ale opravdu hodně muziky! manželka má stejné parametra jako ty a je s nimi naprosto spokojená, lyži nerozhodí žádná boule, hlubší sníh, krásně sedí. nekmitají, jako naše předešlé volk… elan forever! p.s. speedwave 8 proto, že není tak agrasivní a silová lyžařka, pokud máš a chceš dát lyži sílu, tak vol speedwave 10. zatáčí sama a o držení na hraně ani nemluvě.

23.01.2010 00:15:04 #3 

FRADMA

>> #2, petrk, 19. 01. 2010 07:36:14

Ahoj, moc ti děkuji za radu, zkusím se na ně podívat.Už jsem ani nečekala, že někdo napíše. Moc díky

23.01.2010 19:23:10 #4 

rADEk

v podstate lyze jakehokoliv vyrobce ti budou vyhovovat, pokud zvolis spravny model. Zakladem je drevene jadro a jakasi vyztuha nejlepe titanal, tyto dve veci ti zaruci ze lyze nebude po dvou sezonach zcela vypraskana a udrzi si sve vlastnosti po nejaky cas. jistotu pri vyssich rychlostech ti zaruci jednak vetsi delka (pri 178cm bych volil 162–168cm pro delsi oblouk, pro kratky rezany oblouk 155cm, pro funcarv 135–145cm), vetsi sirka lyze pod botou(pod 70mm nebrat) a samozrejme vyztuha(titanal), ktera zamezi vselijakemu krouceni lyze na tvrdem povrchu. je jedno zda zvolis napr. zminovane elany speedwave 8–14 nebo jakykoliv jiny model od jineho vyrobce s oznacenim univerzalky. pokud si nekoupis lyze prilis kratke a prilis uzke uprostred jiste splni tve naroky. pocitej minimalni cenu kolem 9.000,–, pomerne nejlepe cena/vykon vychazi ceske Lusti RCT za 6900,– bez vazani. si dej pozor na zakladni naroky(vhodna delka, sirka pod botou min. 70mm, drevene jadro, minimalne jedna titanalova vrstva) aby ti v kramu nevnutili nejaky nevhodny model. podivej se na tuto stranku kde je vpravo odkaz na testy lyzi 09/10, mohla bys tam najit vhodne hodnoceny model, ktery by se ti i libil.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

23.01.2010 21:48:45 #5 

FRADMA

>> #4, rADEk, 23. 01. 2010 19:23:10

Taky ti moc děkuji za vyčerpávajcí odpověď.díky :-))

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy