Nové lyže na nadchádzajúcu sezónu-neviem si vybrať - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Nové lyže na nadchádzajúcu sezónu-neviem si vybrať

Nové lyže na nadchádzajúcu sezónu-neviem si vybrať

08.10.2015 18:47:50 #1 

vivo

Dobrý den, potreboval by som poradit pri vybere lyží. Precital som si xy clankov a dospel som k urcitym parametrom v ktorych som sa pohyboval a mam vybratych 17 lyži-podotykam všetko pouzite. Mal som doteraz len 1 lyže a na nich som zacinal na vycviku a potom len trcali dlhe roky doma. Posledne 2 sezony som sa vsak rozhodol ze lyzovat budem a za 4 cele dni co som na nich stal som nakoniec nemal problem zliezt cervene trate a aj jednu ciernu u nas vo velkej raci. Problem je ten, že tie lyze su doslova legendarne :D urcite niekto pozna cca 12+ rokov stary model „polocarvingove“ sporten carspo 2X2 – 180cm.(90_64_80) radius cez 35m! Je hadam jasne, ze taketo lyze boli pre zaciatocnika absolutne nevhodne. Napriek tomu som sa stym nejak popasoval, ale tie lyze mi uz proste brania v dalsom rozvoji.(myslim ze ten radius hovori za vsetko). Mojim cielom je: zlepsit celkovu techniku prenasania vahy-popracovat na kratkych-„sviznych“ oblukoch a osvojit si naplno techniku jazdy na hranach.-Cize presne toto ocakavam-ze mi nove lyže v tom pomôžu. Co sa tyka povrchu na ktorom budu pouzivane tak vacsinou samozrejme upravene trate, parkrat som „odbehol“ aj na neupravenu.

Vybral som teda po naozaj niekolko dnovom hladani a prejdeny stoviek modelov 17 lyži-spolocne parametre maju asi nasledovne: dlžka 170–175cm radius okolo 13–15m(obcas viac) nastavitelne viazanie cena od cca 85 do 125 eur vsetky maju sklznicu aj hrany v dobrom stave resp su po servise a maju pripadne len povrchove skrabance.

Hodim sem nazvy+zakladne parametre- Dufam, ze niekto si to prebehne ocami a poradi mi ten vyber nejak zuzit. Inak aby som nezabudol moja vaha je 80kg a vyska 188cm.

Lyže som zoradil podla znaciek, nech je to prehladnejsie.

1. Salomon Xwing 6R 172cm vykrojenie 117–72–103, r 15 , drevo , titanium, s viazaním Salomon din 10
  2. Salomon Aero X vyška 170 cm , fool woodcore , vykrojenie 115–69–98 , rádius je variabilný 13–15–17m s viazaním salomon din 12
  3. SALOMON Aero GT+ – 170cm rádius 14,5m.Krojenie lyží je 117–68–100mm.

Viazanie je originál SALOMON Z12 DIN 4–12

4. SALOMON StreetRacer – 170 cm radius je 12,9m. Krojenie lyže je 125–66–104mm. Viazanie lyží je SALOMON S711 DIN 3,5–11

5. SALOMON Crossmax W12 – 170 cm rádius je 16,1m. Krojenie lyže je 115–69–98mm. Viazanie je originál SALOMON Z12 DIN 4–12

6. HEAD XRC 400i –170 cm rádius 15.3m. Krojenie lyže je 114–68–98mm. Viazanie je originál HEAD RF11 DIN 3–11

7. HEAD XRC1200i Výška lyží 170cm má rádius 14,3m. Krojenie lyže je 118–68–101mm. Viazanie je originál TYROLIA RFD11 DIN 3–11

8. HEAD XRC 800i – 170cm rádius je 13,2m. Krojenie lyže je 112–86–104mm. Viazanie je originál HEAD RFD12 DIN 3,5–12

9. Blizzard G-Force vyska 174 cm, vykrojenie 123–72–105, r-15,5 s viazaním Marker din 10

10. BLIZZARD RCC Race – 174 cm rádius je 15m.Krojenie lyže je 120–71–104mm. Viazanie je originál MARKER IQ10 DIN 3–10

11. DYNASTAR Contact Cross-172cm rádius 15m.Krojenie lyží je 120–72–104mm. Viazanie je nadstavitelné na 265–377mm

12. DYNASTAR Conact 09. – 172cm rádius je 13m.Krojenie lyže je 122–68–102mm. Viazanie je originál DYNASTAR NX12 DIN 3,5–12

13. NORDICA Spitfire ED 170cm a rádius je 14m. Krojenie lyže je 124–72–107mm. Viazanie je originál NORDICA NPro 2S DIN 4–12

14. NORDICA FireArrow 74 EDT – 172cm rádius je 14,5m.Krojenie lyže je 126–74–108mm. Viazanie je originál NORDICA NPro DIN 4–12

15. Volkl AC Unlimited 170cm vykrojenie 120/73/105mm, radius cca 14,5 spolu so systémovým viazaním MARKER MOTION LT10.0

16. ATOMIC D2 VarioFlex 172cm rádius 15m.Krojenie lyže je 113–72–103mm. Viazanie je originál ATOMIC Neox 412 DIN 4–12

17. FISCHER Viron 8.8. – 170cm rádius je 15m.Krojenie lyže je 118–68–100mm. Viazanie je originál FISCHER FSX12 DIN 3,5–12

Posledny bonusovy parameter, ktory ak by lyža mala tak by som bol rad je to, aby bola „makšia“ aby som na nu nemusel vyvijat taku silu-kolena totiz dostatocne zatazujem aj pri inych sportoch…

Vopred dakujem kazdemu, kto mi pomoze tento list skratit alebo aspon vypichne nejake najvhodnejsie modely.

08.10.2015 23:23:34 #2 

PetrAT muž

O jak staré lyže se jedná ?
Kde předtím jezdily? V půjčovně ?
Přijde mi, že některé modely už jsou docela staré
Aby už nebyly „po smrti“
Geometrie je skoro u všech podobná (kratší, točivá lyže)
Nakonec třeba rozhodne konkrétní stav lyže
Je ale otázka co na nich chceš jezdit .
Radit nebudu, nevím jak lyžuješ a kam se chceš posunout
Jen co jsem se vozil
4. SALOMON StreetRacer – ještě to mělo nějaké číslo, myslím že 7. Měkoučká ski, líná, velice rekreační
5. SALOMON Crossmax W12 – snadno točivá , ne příliš náročná , myslím že marketing z ní dělal zbytečně „dělo“ . Lyže pro široké masy . Ale rozhodně se na ní dalo solidně povozit
16. ATOMIC D2 VarioFlex – to si nejsem jistý. Pokud je lyže vpředu rozkrojená vejpůl s takovou nějakou červenou gumou , tak ta lyže mi přišla jako nesmysl, výstřel do tmy , nepochopil jsem to řešení
.
Ale na rovinu přiznám, že jezdím s hromadou chyb a necítím se být expertem
Tak to ber jen jako laické postřehy

09.10.2015 21:06:56 #3 

vivo

Ahoj,prva vec. dakujem, ze si si dal namahu. inak uz som to okresal vcera na polovicu, pozeral som zahranicne recenzie a kadejake testy a take ktore boli vyslovene tvrde, alebo zle sedeli na lade, alebo to boli uz fakt stare modely som vylucil.

Inak co sa tyka tych otazok co si polozil: To, kde jazdili si pred kupou skusim dozistit. Kazdopadne mam jeden velky bazar kde ma nizsie ceny a potom mam jedneho cloveka tuto z okolia, ktory na nich len sam jazdil a ma len zopar modelov na predaj, za trochu vyssiu cenu ae ozem si ich pozriet osobne kdezto u toho bazaru len foto a video. Co sa tyka veku lyzi tak je trochu problem stale lebo naozaj som niektore vyhodil zo zoznamu lebo napriklad boli ze rok 2010 ale vela krat som nasiel dake recenzie aj 2 roky predtym cize ja neviem niekedy presne urcit ci ej to to daky datum vyroby tej lyze alebo datum zaciatku predaja pre verejnost..alebo je to akoby rovnaky model len neskorsia edicia.

CO sa tyka este tej kondicie tych lyzi-opat tazko povedat som laik-foto aj videa k tym lyziam su a niektore sa daju pozret a sklznice nevyzeraju doskrabane-nemaju ryhy a hrany vyzeraju OK-neviem co ostatne sa moze na lyzi „kazit“ kazdopadne mne dake povrchove skrabance a podobne veci mimo sklznice vobec nevadia-ide mi hlavne o funkcnost tej lyze. Taktiez neviem-ci napr servisom lyzi sa daju „naoko“ zakryt ryhy na sklznici a podobne.

Inak z tych co si vybral streetracera som vyhodil medzi prvymi.

crossmax-tam som sa docital, ze mali prist do sezony 2005–2006 coz su 10 rokov stare pritom inde bol rok 2007 2008 ale aj to je dost stare. taktiez som sa docital, ze si na ne treba dlhsie zvykat a treba na ne „tlacit“. a prisli mi v strede troch uzke 69mm. tieto crossmax mam tak „v zalohe“ uplne som ich nevylucil.

Takze cca finlany zoznam je uz celkom uzky:

Nad tymi Atomic D2 varioflex som dlho sedel su to 72ky a tie nemaju az take oslnive recenzie ako 73–75(sirka v strede) pri dakej recenzi som cital ze vsestrannost a hranenei je tam slabsie a ze celkovo tie lyze su priemer-nicim nevynikaju ale nic neije vysloveny prepadak. resp ze celkom dobre sa ovladaju pre skor zaciatocnika. Inak co sa tyka toho, ze sa sklada z 2 casti-cital som, ze je to mat ako dve lyze-ze zalezi akosnou jazdis ako na nu tlacis-vie byt obratna pomalsia ale aj rychla. ze snou mozes robit pomale velke obluky ale aj kratkea svizne…atd

Salomon aero X-som sa docital ze dobra lyza a aj na lade je dobra ibaze v makkom snehu a mimo zjazdovky prakticky nepouzitelna. inak ma premenlivy radius coz je fajn. jednoducho ze ma malu sirku na makky sneh.

SALOMON X WING 6r-tie mi zatial vychadzaju ako jedny z TOP pre mna-vsestranna lyza-radius tiez premenlivy a ziadne nejake negativa velke osm ennasiel–jedine u dakych testerov zahranicnych-som nasiel zapory ako: ze nie je az taka dobra mimo zjazdovky, vo vysokych rychlostiach ze az tak nesedia(coz mne nevadi), a ze v zladovatelom snehu nezachyti tolko(je to preklad z francuzstiny)…ze na zaciatok dobra lyza ale ked lyziar dosiahne dobrej urovne tak ta lyza ukazuje svoje limity.

Nordica firrearrow 74EDT-zas allmountain ALE doctal som sa ze na upravenej zjazdovke je dobra a aj na lade a ze plava na makkom snehu.-niekde som cital v zahranicnej recenzi- ze je torzne slaba pozdlzne makka s urcitou tuhostou v prednej casti viazania(co mne nic nehovori) inak som nanu nenasiel nic take co by mi ako laikovi pomohlo sa rozhodnut-ale skor bolo pisane, ze je pre dost pokrocilych lyziarov. Ele celkom sa mi paci.

Blizzard Gforce supersonic-da sa povedat ze z tohto skrateneho zoznamu druha top lyza-nasiel som na nu da sa povedat same chvalospevy s celkovo dost malo minusov respektive boli zriedkave a ani nijak podstatne-Základné vlastnosti: ľahká ovládateľnosť, točivosť, výborný grip na tvrdom podklade a všestrannosť. Jedine co som si vsimol, tak pri popisoch niekde bolo pisane ze nie pre zaciatocnika-coz sice niesom ale neviem ci sa mam toho bat.Inak sa mi dost pozdavaju. este som si inak vsimol ze bolo niekde pisane ze je naj na stredny pripadne dlhsi obluk a ja sa chcem skor zamerat na male obluky…hm

Blizzard RCC race-tak ta tiez nevyzera zle ale tak je vsade dost jasne pisane toto: „Vyšší sportovní univerzálka se závodním charakterem uspokojí výkonnostně orientované lyžaře a bývalé profesionály“ cize zrejme nic pre mierne pokrocileho. takze asi nic pre mna.

Fischer viron 8.8-asi tolko, ze by mala drzat na vsetkom resp ze na ziadnom terene nejak nevycnieva ale dostatocne by sa mala prisposobit ci uz upravenaj abo neupravej trati atd. inde som sa docital, ze je to slalomovy model a ze ma technologiu zavodnych lyzi.to su popisy-recenzie som prakticky nanasiel a 68mm stred mi pride dost uzky.

Takz toto je finalny list-myslim ze som to dobre okresal ale teraz uz fakt neviem ako dalej 3 lyže samizda mozem vidiet aj osobne ale prd mi to ako laikovi pomoze. Mam tu cca 3 take co teda vyzeraju vaznejsie a jedine co by teda mohlo pomoct pri zaverecnom rozhodovani je niekoho skusenost pripadne keby pozeram na cenu- predsa napr 95 a 120 eur je rozdiel ale nerobi mi problem dat radsej viac ked je ta lyza lepsia.

09.10.2015 22:07:44 #4 

oblouk

>> #3, vivo, 09. 10. 2015 21:06:56

Ještě nikdy jsem se s tak důkladným rozpitváním zbytečností nesetkal… – pro tebe je škoda cokoliv koupit, věnuj se pitvě.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

09.10.2015 22:40:28 #5 

PetrAT muž

Věnuješ se tomu poctivě
CrossMaxy jsou snadno ovladatelné lyže
Nevěř marketingovým kecům. Většina jsou skutečně jen bláboly
Vybrat z ojetin dobrou lyži je složité i pro člověka , který si lyže sám servisuje , natož pro laika
V každém případě nečekej konkrétní doporučení . Neznáme Tě, nevíme jak jezdíš, kam se chceš posunout atd …
A nezapomínej, že základem hardware jsou správně zvolené boty ;-)

09.10.2015 22:49:12 #6 

HonzA_ muž

>> #5, PetrAT, 09. 10. 2015 22:40:28

To o těch botách jsi neměl psát ;-)

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

09.10.2015 23:00:36 #7 

PetrAT muž

Aj Didier věděl, že správně zvolená bota je základ :-D
https://www.youtube.com/watch?…

10.10.2015 08:53:14 #8 

oblouk

>> #6, HonzA_, 09. 10. 2015 22:49:12

Jen ať se Vivo pustí i do bot – to si TomáS konečně doplní znalosti!

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

10.10.2015 08:57:42 #9 

Pavel ZRX

Kup si Sporten Universum a neprohloupíš. Univerzální lyže. Bereš to příliš složitě, rozebírat proměnlivý rádius, rozdíly v šířkách napříč v nabídkách světových výrobců nemá cenu. Rozhodnout se můžeš na základě vlastního otestování lyží, pocitově, jestli ti sedí, na jakém terénu, v jaké rychlosti..a poloměrech

10.10.2015 09:05:16 #10 

oblouk

>> #9, Pavel ZRX, 10. 10. 2015 08:57:42

Jo – nejlepší volba, ale v letošním katalogu Sportenu už ta lyže není…

10.10.2015 09:30:19 #11 

orim muž

Ahoj Vivo. Skutočne si to „trochu“ komplikuješ. Ako Ti môže niekto skutočne dobre poradiť, keď nepozná Tvoje lyžiarske kvality? Na fóre sú borci, ktorí sa lyžovaniu venujú celý život a úprimne Ti nedokážu presne vyhovieť. Musíš si ujednotiť, čo vlastne od lyží očakávaš primárne. Píšeš – zlepšenie techniky všeobecne, občas výlet mimo trať, lyže nie príliš tvrdé a pod. Úprimne v cene do 120,– euro kvalitné lyže nekúpiš (niekedy sa to dá ale to je výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo). Doporučujem Ti nájsť v Tvojom okolí nejakého človeka, ktorý sa do toho trochu vyzná. Kupovať lyže cez net je ako „kupovať mačku vo vreci“. Môžeš od niekoho na tomto fóre dostať na určitý druh lyží výborné hodnotenie, no tá konkrétna lyža ktorú si potom kúpiš bude ako sa hovorí „po klinickej smrti“. (poškodená sklznica, zbrúsené hrany, chybné viazanie a pod. a to už ani nehovorím o celkovej konštrukčnej kvalite – bratia česi majú na to krásny pojem, že „lyža je vypráskaná“). PS: Napíš z ktorého bazáru chceš lyže kúpiť (asi ProfiSki) možno, že Ti niekto môže poradiť ohľadne ich serióznosti. Ak pochádzaš z okolia Veľkej Rači určite nájdeš človeka, ktorý Ti dokáže solídne poradiť. No a na záver, pokiaľ chceš lyžovať iba pre svoje potešenie a občas veľmi sa z porovnávacími parametrami a recenziami od profíkov netráp. Prajem Ti pri kúpe šťastnú ruku a chladnú hlavu.

10.10.2015 11:36:25 #12 

vivo

Dakujem vsetkym za prispevky. Co sa tyka lyziarok, tak tam tiez musim kupit nove ale to zozeniem skor a radsej by som najpr poriesil tie lyze.

Ono co sa tyka bazaru-ako som pisal 3 lyze z toho zoznamu mozem ist osobne pozriet mam to dakych 25km z domu ale ako co ako laik na tom poobzeram? to si mam sledovat zas videa na utube a zostovat ze ano toto ej ostra hrana a ano toto je tupa? co sa tyka sklznice tak tam zase z mojho laickeho pohladu pokial tam nisu skrabance a ryhy-tak je v poriadku nie?

CO sa tyka bazaru profiski jop kukal som tamlyze ale nejak ma tam ziadne nezaujali ale mozo sa tam znova pozriem lebo vidim ze sidlo maju v povazskej bystrici-coz opat nemam daleko-ale zas ako som pisal co mne to ako laikovi pomoze ze to osobne uvidim?

Ak by niekto chcel vidiet kde som pozeral vacsinu lyzi tak na bazosi-urcite poznaju aj cesky bratia tuto stranku-dam sem konkretny link na jedny lyze(hadam neporusm pravidla fora)-ten typek tam ma cele 4 strany lyzi cize ja neviem aj cez 100 modelov

link: http://sport.bazos.sk/…DT-172cm.php

Co sa tyka mojich lyziarskych schopnosti to naozaj tazko ohodnotit-pozrite sa zidem v pohode cervene trate(nie nemyslim šusom :D) ale viem kde mam slabiny resp na com chcem popracovat-tak ako som pisal bolo by fajn keby ta lyza bola maksia-poddajna aby som sa nenarobil ako prasa(hlavne chcem setrit kolena)-bolo by fajn keby to bola univerzalka-kludne primarne na upravenu trat ale trochu by zvladla aj mimo trate-beze pri univerzal lyziach su znacen blbosti typu 70% upravena a 30% neupravena trat-no tak take cosi by mi stacilo. co sa tyka techniky chcem skor popracovat na kratkych „sviznych“ oblukoch a vypilovat jazdu na hranach-takze dokopy ocakamv od lyze 3 veci-„univerzalnost“-aby bola maksia-a aby bola skor na kratke obluky. tot vsjo.

Inak sporteny :DDD ja som to sem ani nepisal ale ako prve lyze som nasiel SPORTEN SPIDER-podotykam nove za 109 eur-proste nikdy nepouzivane-coz ej podla man dobry deal-lenže su dosz uzke-maju vykrojenie 110–66–96 170 cm dlzku a radius 16,8. mojim laickym okom mi to pride dost uzka lyza v strede a dost velky radius a zrejme by teda ta lyza nebola vhodna na to, naco sa chcem zamerat._Ale mozno sa mylim-ak ma niekto stym skusenosti a napise mi ze tato lyza by mohla byt pre mna dobra-nemam problem ju kupit. LINK: http://www.najlacnejsie-lyze.sk/…yrolia-sx-sl

Sporten universum vyzera apson parametrovo perfektne-zatial com ju len rychlo pozrel a keby ju najdem na dakm bazari alebood niekoho pouzity a v dobrom stave mohla by byt fajn- lebo nova sa este da kupit ale 10 000kc nebudem solit za lyze-lyzujem len rekreacne a idem kupovat teraz milion dalsich veci ako korcule atd takze nemozem vsetko minut na lyze.

10.10.2015 11:58:20 #13 

orim muž

>> #12, vivo, 10. 10. 2015 11:36:25

Ahoj Vivo! Toho „típka“ poznám bol som v minulosti u neho pozerať nejaké lyžiarky. Býva v Novákoch, takže pokiaľ služobne necestuješ máš to trochu štreku. Podľa toho čo preferuješ mi to vychádza na slalomky a tam sa dĺžka pohybuje na úrovni 165 cm. Tebou vybrané lyže Nordica sú celkom slušné, daj si poslať detailné foto sklznice a stavu hrán, potom mi to prepošli.

10.10.2015 13:07:48 #14 

vivo

Ahoj orim- po prve tie lyze co som sem hodil od toho typka co je teda z novakov-tak to som hodil len ako ukazku stale tu mam tych 7 lyzi z toho 4 cca favoritov

SALOMON X WING 6r

Blizzard Gforce supersonic

Nordica firrearrow 74EDT-tu vsak bolo pisane ze to je uz dost pre profesionalov lyza

a posledne Atomic D2 varioflex.

k tej dlzke 165 je moc kratke-bohuzail som „lahky“ dlhan. 188CM 80KG. mysli, ze uz tych 170 je len tak tak–v tom zozname boli samizda niektore aj 172 alebo 174cm-niesom expert ale co som cital tak este tych –15cm oproti vyske je OK ale 23cm to je uz dost-potom dovie aku by mali stabilitu-ale dovie aku by som mal na nich ja stabilitu :o)

10.10.2015 14:16:18 #15 

pepa4

>> #14, vivo, 10. 10. 2015 13:07:48

Ahoj, nejsem žádný profík, jen vycházím ze svých zkušeností. Zkusím trošku zjednodušit pohled na výběr lyží. Tolik bych si s tím hlavu nelámal. Jsi podle popisu začátečník se snahou se zlepšovat.Měkké lyže ti nedovolí zlepšení, příliš tvrdé lyže budeš těžko zvládat. Vybral bych lyže, a pozor i boty, střední cenové kategorie. Dál bych si dal pozor na vázání u použitých lyží, nesmí být moc vychozené, kývavé… Technické finesy lyží jmenované výrobci prakticky rozlišíš a využiješ až po letech. Moje zkušenost je taková, že nejdůležitější je „učení“ jízdy na hranách. Zkus si stoupnot na svah a pozorovat rozdíly mezi lyžaři. Někdo šmrdlá zadkem stejně jako na rovných lyžích, jiný se snaží o oblouk, ale pořád maximálně zatěžuje patku, další skutečně tlačí na špici a tomu ta lyže opravdu zatáčí. A je to stejné v celým spektru kvality lyží. Hodně štěstí a zážitků.

10.10.2015 14:30:26 #16 

pepa4

Jó, ješt jsem zapomněl, boty vybrané tvrdosti si musíš vyzkoušet. Nejprve tlačí na palec, ale jakmile zatlačíš holení do jazyku, předek se uvolní a musí být pohodlný. Je potřeba vnímat i šířku v patě, aby noha v botě neplavala. Taky šířku lýtka a komínu boty. Potom, když máš boty na noze utažené alespoň 10 minut a nikde netlačí a nejsou volné, máš vybráno.

11.10.2015 00:08:20 #18 

Thomas muž

>> #12, vivo, 10. 10. 2015 11:36:25

Zdravím vespolek, abys z lyže dostal její potenciál je to prvom rade o technike lyžovanie .Na dvojnásobnej šiřke se dá vykrojit na hranách ten samý radius. Univerzála na sjezdovku najdeš mezi 73–80 mm a o 10 cm delší lyži( kvůli stabilitě) s pozvolným rockerem, což splňují modely 2014–15.K těm starším ski z bazaru: Nové lyže a nebroušené mají šířku hrany do skluznice přesně na šířku dřevěné zápalky obyčejných sirek, tak snadno odhalíš jestli je už třeba z poloviny vybroušená hrana a tím , co má za sebou.Tak dobrej kup :-)

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

11.10.2015 10:16:48 #19 

vivo

>> #18, Thomas, 11. 10. 2015 00:08:20

dakujem velmi pekne velmi si mi pomohol tymto prispevkom hlavne uz budem vediet na co si davat pozor pri hranach ;-) zajtra si idem vypytat detailne fotky sklznic+hran tak uvidim.

11.10.2015 11:23:58 #20 

horaj

Dobry den. Letos uz chci lyzovat i ja.Viete mi prosim poradit.Je to vhodné pro začátečníky? Dekuji.

http://snow.cz/…em-si-vybrat#…

11.10.2015 11:47:26 #21 

HonzA_ muž

>> #20, horaj, 11. 10. 2015 11:23:58

Ano, lyžování je vhodné i pro začátečníky. Ale na to ses asi neptal, zřejmě se něco „ztratilo v překladu“, protože ten odkaz ukazuje přímo na tohle diskuzní vlákno…

Takže napiš s čím potřebuješ poradit.

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

12.10.2015 10:13:30 #22 

Myval muž

>> #14, vivo, 10. 10. 2015 13:07:48

Tociva lyze na kratsi oblouky, ne moc tvrda a bezproblemu zvladne i dost spatny povrch = www.lusti.cz/…de-detail-45?…
Mam ji 2 roky ve 171cm (vazim 76kg) a jsem spokojen.

Nejlepší je TLUSTÁ ( lyže :-)

12.10.2015 10:50:28 #23 

vivo

>> #22, Myval, 12. 10. 2015 10:13:30

dakujem za tip-celkovo som na tuto znacku akosi zabudol-pritom som ju chcel pozriet. a celkom dobra cena na to , ze je nova a maju aj 176cm dlzku a 77 sirka v strede. tak to vyzera fakt super ;-)

12.10.2015 13:58:29 #24 

Mára Bednářů muž

>> #1, vivo, 08. 10. 2015 18:47:50

Ahoj, pro tebe muzou byt zajimave tyto lyze: Salomon X-Kart

Celodrevene jadro, sendvicove bocnice, 2× titanal, rocker.

Tento model se vyrabel od sezony 2011 az do 2015. Menila se vrchni folie, pripadne se aktualizovalo vazani. Rozmerove a slozenim neustale ta sama lyze.

Fotky

12.10.2015 14:51:51 #25 

vivo

tiez v celku dobry lyza, len trochu som prehodnotil tu dlzku. natu moju vysku 188 je tych 170–172 asi malo.chcelo by to aspon tych 174 alebo 176. 4 centimetre na dlze asi dokazu sprvit dost. keby kupim dake 170ky-to uz je 18 cm pod vysku. BTW: to aukro je super je tam dost lyzi takze zas mam co pozerat :P

12.10.2015 15:03:51 #26 

Mára Bednářů muž

>> #25, vivo, 12. 10. 2015 14:51:51

Tvou vysku jsem prehlednul :-)

Dalsi moznost je:

bazos.cz, sbazar.cz

U vas jiste budete mit podobne bazary.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy