Snow Eagle alebo Back Up - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Skialpinistické vybavení Snow Eagle alebo Back Up

Snow Eagle alebo Back Up

21.01.2010 19:21:41 #1 

boso

Ahoj všetci.

Do najužšieho výberu skialp lyží som zaradil tieto dva modely – Voelkl Snoweagle a K2 BackUp. Ak s nimi máte osobné skúsenosti, skúste popísať klady a aj zápory, ktoré ste u nich našli pri používaní. A inak – to som tu jediný, ktorý sa v sekcii Skialp pýta?

22.01.2010 18:09:47 #2 

HonzaS

Koukám , že vybíráš už od podzimu …Ale nakonec jsi výběr dle mého názoru zúžil velmi dobře. S těmito modely ti asi nikdo konkrétně neporadí protože to jsou novinky na letošní sezonu. Už minule jsem ti psal, že K2 Backup jsou nástupcem K2 Shuksan, které mám a jsem s nimi maximálně spokojený (viz můj minulý příspěvek.) K2 Backup ve dvou nejprestižnějších německých časopisech v testech dostaly velmi vysoké hodnocení, takže se zdá , že K2 Shuksan dostaly rovnocenného nástupce. Akorát jsou K2 Backup o 4mm ve středu širší (78 versus 82mm), a tedy i o nějakých 100g těžší (cca 1640g jedna lyže při 174cm).
Voelkl Snoweagl mají téměr stejné rozměry , hmotnost nikde neuvádí. V německých testech nebyly, obecně tam Voelkl dopadají dobře (aby ne, když jsou německé). V nějakých amerických testech chválili držení na hraně , tuhost a stabilitu, jako nevýhodu viděli až přílišnou tuhost pro rozbitý terén.

Celkově bych řekl, že chybu neuděláš ani s jedněmi. Akorát k Voelkl bys měl koupit jejich speciální magnetické stoupací pásy, a to se může malinko prodražit.

Koukni na skialpshop.cz mají tam na oboje lyže dost zajímavé ceny..

Honza

24.01.2010 15:59:18 #3 

boso

>> #2, HonzaS, 22. 01. 2010 18:09:47

Ahoj.

Ďakujem za informácie, pomohol si mi vybrať. Tie Voelkle Snoweagle sa mi na „omak“ zdali tvrdšie – a info od teba to potvrdili. Takže radšej K2 Backup. A že vyberám od jesene? Nuž, zatiaľ čo celá Európa má snehu dosť, niekde až príliš, u nás sa dá lyžovať len na umelom. A nejaký volný terén v slušnej kvalite ja zatiaľ sen,t.j. chýba motivácia na kúpu nových. Načo, aj tak by stáli v kúte nevyužité.

09.02.2010 14:24:57 #4 

bremma

Ahoj vsetci. Potrebovala by som od vas poradit s vybavou na skialp.
Mam 170cm,60kg.Na zaciatok nechcem vela investovat,keby som nahodou nevladala,alebo co. :o)) Vybrala som si lyzarky SCARPA AVANT a k tomu by som chcela poradit ake viazanie si mam kupit a tak isto aj lyze,ako dlehe a ako siroke by som mala mat.
Mam priatela a aj on by to chcel skusit,on ma 180cm a 110kg.lyziarky ma SCARPA SPIRIT. Tiez by som niekoho poprosila keby poradil ake viazanie a ake lyze (dlzka a sirka).
Moc by nam to pomohlo keby niekto poradil.:o))) A mozno sa raz stretneme na kopci :o)) Dakujem.

09.02.2010 20:10:14 #5 

boso

Ahoj.

K výberu lyží -skús sa pozrieť nižšie na témy, vyber Skialp… a vlákno Čo odporučíte? možno Ti to pomôže v základnej orientácii k voľbe lyží. Inak – nepíšeš, či chceš lyže len na skialp alebo univerzálky aj na zjazdovky – to sa potom ťažko radí. Ak to chceš naozaj len vyskúšať, sú už aj na Slovensku požičovne skialp výstroje (napr. HUDY v Martine www.lacnyskialp.sk), tak si výstroj požičaj a uvidíš. Je to rozhodne lacnejšie, ako kúpiť a potom zistiť, že to nie je nič pre Teba. Viazanie – podľa mňa asi najvhodnejšie niektré z Fritschi – pre priateľa Diamir Freeride (robustnejšie) a pre Teba Diami Eagle. Ak by sa Ti zdali drahé – uvedom si, že oproti iným typom majú už v cene aj brzdy. Dúfam, že som Ti aspoň trochu pomohol.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy