19.07.2018 12:09:37 #31
Tak takhle to v Haut Asco vypadá letos (foto č. 2) – spodní sjezdovka s vlekem evidentně funkční, horní působí zarostle, žádné bagry ani tatrovky nikde nepracovaly. Barman říkal, že sjezdovka má 800 m a letos tam měli hromady sněhu (5 až 11 metrů, tvrdil). Jezdí tam prakticky jen místní, o víkendech i ve velkém počtu, kromě jednoho hotelu tam ale není kde bydlet a z městečka Asco je cesta krkolomná.
Přidávám ještě fotku „střediska“ Ghisoni – Capanelle (foto č. 1), umístěného velmi vysoko nad stejnojmennou vesnicí – cca 20 km serpentinovitou „jednosměrkou“. Tam na mě lyžařské možnosti působily dost tristně – rozbagrovaná krajina bez sjezdovek, resp. jen s úzkými točitými cestami. Těžko říct, jestli vůbec bývá v provozu.
19.07.2018 16:39:35 #32
>> #31, Radek Holub – SNOW, 19. 07. 2018 12:09:37
Tak to vypadá, že jde celý projekt do kopru a zůstane funkční jen ten talířák a čtyřsedačka se konat nebude.
S tím sněhem barman zřejmě nekecal, protože se na fcb někdy v únoru objevilo několik fotek zarostlého hanku nad talířkem, jak ze spodu, tak z hřebene pod Minutou a ze sněhu tam vykukovalo jen pár větviček. Vypadalo to jako holina. Tak jsem si říkal, že to na podzim asi stačili vykácet. Jenže v březnu už ze sněhu koukalo těch větviček víc a o větší výšce, tak bylo jasné, že jsou to vršky stromů.
Jinak se dá bydlet i v těch chatkách po pravé straně svahu nad hotelem. Dokonce se někdy objevují i na Bookingu, ale ty budou zamluvené roky dopředu pro místní.
Co se týče Ghisoni, tak v létě to fakt vypadá příšerně, ale zima je úplně jiná. Upravují jen určité pruhy, ale jejich šířka záleží na vrstvě sněhu. každopádně freeride tam bude taky slušný – https://www.youtube.com/watch?…
To že jsi pod Ascem nezastavil a neslezl dolů na dno kaňonu, je chyba. Od silnice to tak rozhodně nevypadá, ale přímo v říčce je to opravdu kouzelný zážitek. Hlavně odpoledne, kdy na vodu paří slunce.
No, ale pokud jsi se koupal jinde......
Škoda že jsi nedal vědět, dal bych ti pár typů .....
20.07.2018 08:57:59 #33
>> #32, korsičan, 19. 07. 2018 16:39:35
Je fakt, že v zimě Ghisoni vypadá výrazně líp, ale ty sjezdovky mě moc nepřesvědčily, freeride ale může být příjemný.
Na dovolené s dětmi nemáme velké ambice, co všechno vidět a stihnout, ale každopádně dík – příště se nechám „natipovat“! To koupání pod Ascem je asi nezapomenutelný zážitek…
20.07.2018 22:50:44 #34
Je to OT
Narazil jsem na to v jiné diskuzi
.
Kdyz uz je jste nakousli tu Francii a jejich pokuty tak loni jsem se tam byl
projet (tehdy jeste mimo obec byl limit 90 km/h). Asi za mesic mi prisly tri
milostne dopisy:
83 km/h na limitu 70 km/h
91 km/h na limitu 90 km/h
91 km/h na limitu 90 km/h
Kazdy z nich za 45 Euro. Jo a neni to preklep, ctete dobre ty dva byly
o jeden km/h.
Proti jedne te pokute jsem se zkousel odvolat, coz me ve finale stalo jeste
dalsich 23 Euro navic.
20.07.2018 23:22:06 #35
>> #33, Radek Holub – SNOW, 20. 07. 2018 08:57:59
Tak ono je to celé o tom, že se ta jejich střediska nedají s kontinentem vůbec srovnávat. To prostě nejde. Němčičky také Tignes nikdy neporazí. Ale svoje kouzlo to má. Korsika má o 40t obyvatel méně než Brno, ale má 4 funkční lyžařská střediska. Sice malá, ale lyžují.
No a co se dovolené s dětmi týče, tak to samozřejmě není o trhání
rekordů, ale o tom jak je zabavit. A tam je těch možností mraky. Naše
děti tam třeba vydrží u moře první dva dny a pak už jsou to jen
hodinové epizody. Z kaňonů a kaskád, je musíme do kempu skoro táhnout na
laně …
>> #34, PetrAT, 20. 07. 2018 22:50:44
Svět se zbláznil a buzerací neúměrně přibývá. Svoboda už byla …
Řidiči dnes místo
sledování silničního provozu, koukají na tachometr.
22.07.2018 22:17:29 #36
>> #34, PetrAT, 20. 07. 2018 22:50:44
Jj taky se už nikam nepouštím. První měření 130 km čeká na křížení vetrníků u Mistelbachu. Druhé St. Florian před Lincem. a třetí při odpočení na České Budějovice v opačném směru do Česka. POkuty jsou tvrdé,tak dávám info:-)
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.