Korsika - Haut Asco, zázraky se dějí i po 23 letech (strana: 2) - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Francie Korsika - Haut Asco, zázraky se dějí i po 23 letech

Korsika - Haut Asco, zázraky se dějí i po 23 letech (strana: 2)

19.07.2018 12:09:37 #31 

Radek Holub - SNOW muž

Tak takhle to v Haut Asco vypadá letos (foto č. 2) – spodní sjezdovka s vlekem evidentně funkční, horní působí zarostle, žádné bagry ani tatrovky nikde nepracovaly. Barman říkal, že sjezdovka má 800 m a letos tam měli hromady sněhu (5 až 11 metrů, tvrdil). Jezdí tam prakticky jen místní, o víkendech i ve velkém počtu, kromě jednoho hotelu tam ale není kde bydlet a z městečka Asco je cesta krkolomná.

Přidávám ještě fotku „střediska“ Ghisoni – Capanelle (foto č. 1), umístěného velmi vysoko nad stejnojmennou vesnicí – cca 20 km serpentinovitou „jednosměrkou“. Tam na mě lyžařské možnosti působily dost tristně – rozbagrovaná krajina bez sjezdovek, resp. jen s úzkými točitými cestami. Těžko říct, jestli vůbec bývá v provozu.

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.
Fotky

19.07.2018 16:39:35 #32 

korsičan muž

>> #31, Radek Holub – SNOW, 19. 07. 2018 12:09:37

Tak to vypadá, že jde celý projekt do kopru a zůstane funkční jen ten talířák a čtyřsedačka se konat nebude.

S tím sněhem barman zřejmě nekecal, protože se na fcb někdy v únoru objevilo několik fotek zarostlého hanku nad talířkem, jak ze spodu, tak z hřebene pod Minutou a ze sněhu tam vykukovalo jen pár větviček. Vypadalo to jako holina. Tak jsem si říkal, že to na podzim asi stačili vykácet. Jenže v březnu už ze sněhu koukalo těch větviček víc a o větší výšce, tak bylo jasné, že jsou to vršky stromů.

Jinak se dá bydlet i v těch chatkách po pravé straně svahu nad hotelem. Dokonce se někdy objevují i na Bookingu, ale ty budou zamluvené roky dopředu pro místní.

Co se týče Ghisoni, tak v létě to fakt vypadá příšerně, ale zima je úplně jiná. Upravují jen určité pruhy, ale jejich šířka záleží na vrstvě sněhu. každopádně freeride tam bude taky slušný – https://www.youtube.com/watch?…

To že jsi pod Ascem nezastavil a neslezl dolů na dno kaňonu, je chyba. Od silnice to tak rozhodně nevypadá, ale přímo v říčce je to opravdu kouzelný zážitek. Hlavně odpoledne, kdy na vodu paří slunce.

No, ale pokud jsi se koupal jinde...... :-)

Škoda že jsi nedal vědět, dal bych ti pár typů .....

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

20.07.2018 08:57:59 #33 

Radek Holub - SNOW muž

>> #32, korsičan, 19. 07. 2018 16:39:35

Je fakt, že v zimě Ghisoni vypadá výrazně líp, ale ty sjezdovky mě moc nepřesvědčily, freeride ale může být příjemný.

Na dovolené s dětmi nemáme velké ambice, co všechno vidět a stihnout, ale každopádně dík – příště se nechám „natipovat“! To koupání pod Ascem je asi nezapomenutelný zážitek…

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

20.07.2018 22:50:44 #34 

PetrAT muž

Je to OT
Narazil jsem na to v jiné diskuzi
.
Kdyz uz je jste nakousli tu Francii a jejich pokuty tak loni jsem se tam byl projet (tehdy jeste mimo obec byl limit 90 km/h). Asi za mesic mi prisly tri milostne dopisy:
83 km/h na limitu 70 km/h
91 km/h na limitu 90 km/h
91 km/h na limitu 90 km/h
Kazdy z nich za 45 Euro. Jo a neni to preklep, ctete dobre ty dva byly o jeden km/h.
Proti jedne te pokute jsem se zkousel odvolat, coz me ve finale stalo jeste dalsich 23 Euro navic.

20.07.2018 23:22:06 #35 

korsičan muž

>> #33, Radek Holub – SNOW, 20. 07. 2018 08:57:59

Tak ono je to celé o tom, že se ta jejich střediska nedají s kontinentem vůbec srovnávat. To prostě nejde. Němčičky také Tignes nikdy neporazí. Ale svoje kouzlo to má. Korsika má o 40t obyvatel méně než Brno, ale má 4 funkční lyžařská střediska. Sice malá, ale lyžují.

No a co se dovolené s dětmi týče, tak to samozřejmě není o trhání rekordů, ale o tom jak je zabavit. A tam je těch možností mraky. Naše děti tam třeba vydrží u moře první dva dny a pak už jsou to jen hodinové epizody. Z kaňonů a kaskád, je musíme do kempu skoro táhnout na laně … :-)

>> #34, PetrAT, 20. 07. 2018 22:50:44

Svět se zbláznil a buzerací neúměrně přibývá. Svoboda už byla … :-( Řidiči dnes místo sledování silničního provozu, koukají na tachometr.

v žádném případě s davem, protože pouze leklá ryba plave po proudu ... :-)

22.07.2018 22:17:29 #36 

Thomas muž

>> #34, PetrAT, 20. 07. 2018 22:50:44

Jj taky se už nikam nepouštím. První měření 130 km čeká na křížení vetrníků u Mistelbachu. Druhé St. Florian před Lincem. a třetí při odpočení na České Budějovice v opačném směru do Česka. POkuty jsou tvrdé,tak dávám info:-)

Dynamika pohybu se přizpůsobí vizi

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy