nejak me to hrane nedrzi
28.01.2010 21:42:18 #1
zdravim, podruhe jsem mel na nohou Lusti 140 cm r 8m a ackoliv jsem rezany oblouk myslim temer technicky zvladl (na urovni stredne pokrocileho) stale se mi casto stavalo, ze me lyze na vnejsi hrane vnitrni lyze neudrzela. merim 180cm vazim 87kg a povrh byl bud rozbredly snih nebo vcera novych 8cm prasanu (bohuzel do obojiho mel pujcene 140 cm Lusti). Lyze me obcas(tak kazdy 3. oblouk- pokud jsem do toho slapal a soustredil se na max. naklon, tak pokazde) pri naklonu v predni casti ktera mela byt teoreticky zariznuta jakoby ujela skoro to vypadalo,ze si vynutila na vterinku smyknuti a uz jsem lezel. klasicky jsem zalehl na bok. docela jsem byl zklamany, pac jsem chtel pomalu zkouset Fun,ale toto me dost odradilo. jako pricina skobrtnuti prezkami bot o snih a nasledne podrazeni nohy me prislo jako nesmysl, protoze tak nizko jsem asi nebyl. obcas jsem to trefil a prehranil v okamziku, kdy si spicka opetovne malicko smykla a ja to tak vyrovnal,ale obcas jsem si ustlal do mekkeho. tak nevim,je mi jasne, ze pricin muze byt mnoho, a toto muze byt dusledek. presto bych si dovolil pozadat o radu.bohuzel zadne svoje foto(to ve sprse si necham pro sebe) ani video nemam.mozna jste tu nekdo mel stejny problem a uspesne ho vyresil. poradte pls co delam spatne.
28.01.2010 21:59:34 #3
ok to nebude problem si pujcit 150cm Lusti a zkusit to same,anebo zhubnout, chapu ze udrzet 87kg na hrane pro 140cm lyzi ve vyssi rychlosti (az jsem byl sam prekvapen jakou rychlost 140cm dlouhy RCT snesli- jen to kopani do zad pri minimalnim zaklonu na nerovnostech si mohli odpustit)bude obtizny. tak snad to bude tim pomerem delky lyzi/87kg x rozbredly nebo prachovy snih. snad nebude chyba v technice. no ikdyz technika muze byt dycky lepsi.
29.01.2010 19:12:21 #4
Ne, délkou lyže to asi není, v břečce se dá jezdit i na kraťasech, to možná přehnanou rychlostí, nejspíš je ale chyba v technice: příliš razantní neplynulé a pozdní zatížení vnější lyže, která se pak utrhne (sníh ji ve střihu neudrží), popř. nezatížená špička. V popisovaných podmínkách musíš mít vnější lyži zatíženou už hodně před vjezdem do spádnice, za ní jen pomalu povolovat, pak budeš bez problému.
30.01.2010 02:05:42 #5
mozne to je, jezdim pomerne silove a asi opravdu zatezuju vnitrni lyzi naraz a asi i trochu pozde(resp. nejvice do ni tlacim skoro na konci). pokusim s ena to myslet, pokud byste nekdo, zavital v tydnu po jarnich prazdninach na sumavsky spicak, byl bych rad kdyby me techniku rezaneho oblouku (az k fun)nejaka fundovana osoba shledla (mistniho instruktora si platit nebudu, pac jich 80% lyzuje hur nez ja)
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.