Domů Diskuze Technika jízdy nejak me to hrane nedrzi

nejak me to hrane nedrzi

28.01.2010 21:42:18 #1 

rADEk

zdravim, podruhe jsem mel na nohou Lusti 140 cm r 8m a ackoliv jsem rezany oblouk myslim temer technicky zvladl (na urovni stredne pokrocileho) stale se mi casto stavalo, ze me lyze na vnejsi hrane vnitrni lyze neudrzela. merim 180cm vazim 87kg a povrh byl bud rozbredly snih nebo vcera novych 8cm prasanu (bohuzel do obojiho mel pujcene 140 cm Lusti). Lyze me obcas(tak kazdy 3. oblouk- pokud jsem do toho slapal a soustredil se na max. naklon, tak pokazde) pri naklonu v predni casti ktera mela byt teoreticky zariznuta jakoby ujela skoro to vypadalo,ze si vynutila na vterinku smyknuti a uz jsem lezel. klasicky jsem zalehl na bok. docela jsem byl zklamany, pac jsem chtel pomalu zkouset Fun,ale toto me dost odradilo. jako pricina skobrtnuti prezkami bot o snih a nasledne podrazeni nohy me prislo jako nesmysl, protoze tak nizko jsem asi nebyl. obcas jsem to trefil a prehranil v okamziku, kdy si spicka opetovne malicko smykla a ja to tak vyrovnal,ale obcas jsem si ustlal do mekkeho. tak nevim,je mi jasne, ze pricin muze byt mnoho, a toto muze byt dusledek. presto bych si dovolil pozadat o radu.bohuzel zadne svoje foto(to ve sprse si necham pro sebe) ani video nemam.mozna jste tu nekdo mel stejny problem a uspesne ho vyresil. poradte pls co delam spatne.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

28.01.2010 21:48:48 #2 

tomv muž

myslím že je to příliš krátku délkou lyží do konkrétních podmínek a přílišný tlak do špice lyže která pak pod tebou prostě odplave ven z oblouku protože měkká podložka není schopna udržet tak vysoký tlak na tak krátku délku hrany

28.01.2010 21:59:34 #3 

rADEk

ok to nebude problem si pujcit 150cm Lusti a zkusit to same,anebo zhubnout, chapu ze udrzet 87kg na hrane pro 140cm lyzi ve vyssi rychlosti (az jsem byl sam prekvapen jakou rychlost 140cm dlouhy RCT snesli- jen to kopani do zad pri minimalnim zaklonu na nerovnostech si mohli odpustit)bude obtizny. tak snad to bude tim pomerem delky lyzi/87kg x rozbredly nebo prachovy snih. snad nebude chyba v technice. no ikdyz technika muze byt dycky lepsi.

Demokracie je pěkná věc, ale jeden osvícený monarcha by byl pro tuto zemi požehnáním.

29.01.2010 19:12:21 #4 

˘Ö˘Krab muž

Ne, délkou lyže to asi není, v břečce se dá jezdit i na kraťasech, to možná přehnanou rychlostí, nejspíš je ale chyba v technice: příliš razantní neplynulé a pozdní zatížení vnější lyže, která se pak utrhne (sníh ji ve střihu neudrží), popř. nezatížená špička. V popisovaných podmínkách musíš mít vnější lyži zatíženou už hodně před vjezdem do spádnice, za ní jen pomalu povolovat, pak budeš bez problému.

To, že jsem nelyžař, se snažím už několik let nepříliš úspěšně maskovat psaním příspěvků. Nepomáhá to.

30.01.2010 02:05:42 #5 

rADEk

mozne to je, jezdim pomerne silove a asi opravdu zatezuju vnitrni lyzi naraz a asi i trochu pozde(resp. nejvice do ni tlacim skoro na konci). pokusim s ena to myslet, pokud byste nekdo, zavital v tydnu po jarnich prazdninach na sumavsky spicak, byl bych rad kdyby me techniku rezaneho oblouku (az k fun)nejaka fundovana osoba shledla (mistniho instruktora si platit nebudu, pac jich 80% lyzuje hur nez ja)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy