Volkl Code Uvo red, Racetiger SC Uvo nebo Code Speedwall S Uvo?
10.11.2015 01:15:42 #1
Konecne jsem se odhodlala ke koupi novych lyží a jaksi stále nemám jasno
v tom, jaky je rozdil mezi code a racetigerem. Letos na jare jsem testovala
Volkl Code Uvo Red (skvělé) a Code Speedwall S Uvo (ty byly asi jeste
lepší). Oboji jsem zkousela v hodne hnusnem odpolednim jarnim firnu a presto
jsem si jizdu uzila, coz na mych starych kratkych vypraskanych salomonech (uz
ani nevim jakych, sly pryc z domu) nepripadalo v uvahu. Ani jedny z techto
dvou u nas nemaji, prodavac mi nabidl a do nebe vychvalil Volkl racetiger sc
uvo. Docela se ale bojim, jake budou ve srovnání s code. Nejsem zadny drobek,
jsem, troufam si rict, dobry lyzar, mam rada rychlou jizdu, kratky az stredni
oblouk, hodne toho utahnu, nevadi mi do toho dupat, na druhou stranu se obcas
i rada povozim. Lyze urcite nebudu vyuzivat mimo sjezdovku, na to mam k2
shuksan, se kterymi je to na sjezdovce samozrejme na prd a na lyze jezdim tak
pul na pul ČR a Alpy. Zkousela jsem i Volkl RTM (nejakou stredni verzi) a ty
byly uplne marne, strasne mekke, pak Scott The ski (umela bych si je predstavit,
ale za ty prachy fakt ne), nějaké top slalomky s hromadou titanalu od Atomicu
(na ledu fajn, ale na me uz asi moc specializovana lyze), damske i panske
blizzardy (neco se mi libilo, neco ne, nic me vylozene neoslovilo) a pak damske
Elan Inspire, ktere byly sice vcelku dobre, ale nebavilo me to na nich (tenhle
pocit se asi spatne popisuje, ale lyzari ho znaji) No a co ted se mnou, babo
raď :)
10.11.2015 05:42:22 #2
>> #1, terkad, 10. 11. 2015 01:15:42
Co ti vyhovuje víš. Tím pádem jsi na tom líp než 90% lidí vybírajících lyže. Tak si to kup tam, kde to mají – např. http://eshop.voelkl.cz/…2000114.aspx, nebo http://eshop.voelkl.cz/…3010200.aspx
10.11.2015 09:32:16 #3
>> #2, HonzA_, 10. 11. 2015 05:42:22 Tyjo, tak tyhle jsem nějak minula,díky. Hlavně jsou za dobrou cenu a ve 161,což potrebuju. Ty speedwally by byly nej, ale i na tom webu je to už celkem pálka. Neměl bys pro mě prosím nějaké přímé srovnání codTyjo, tak tyhle jsem nějak minula,díky. Hlavně jsou za dobrou cenu a ve 161,což potrebuju. Ty speedwally by byly nej, ale i na tom webu je to už celkem pálka. Nemel bys pro me prosim prime srovnani Code a Racetigeru? Red už jsou víc univerzální, já bych možná radši malinko tocivejsi lyzi, i proto se mi líbily ty speedwally, ale ty jdou těžce přes můj limit 12 tisíc. No a nové Racetigery SC za 10 tis. mi právě akorát zamotaly hlavu a já si říkám, jestli to není to řešení a přitom se bojím toho, o kolik měkčí bude ta lyže oproti Code. Protože na tom eshopu voelkl sice píší, že je pro jezdce 30–110 kilo, ale třeba tady na snow v hodnocení z testování vychází jako lyže pro jezdce do max 90 kilo a téměř na pomezí rekreační/sportovní lyžař.
10.11.2015 17:29:51 #4
>> #3, terkad, 10. 11. 2015 09:32:16
O těhle řadách Voelkl opravdu nic nevím. Jen mi bylo divné že by, ten poměrně nový model, nešel nikde sehnat. Použil jsem Google a klikl na první smysluplný link.
To je vše.
11.11.2015 17:03:08 #5
>> #3, terkad, 10. 11. 2015 09:32:16
Zhodou okolnosti som hrdym majitelom oboch spominanych modelov. Oboje su vyborne lyze a v principe ani s jednou neurobis chybu. Otazkou je, aky mas ty pocit z jazdy, pretoze vzdy to je iba o pocite z jazdy. UVO SW S (titanalova vystuha) je o poznanie tvrdsia ako UVO Red/Orange (ocelova vystuha), takze jedna vyzaduje trosku viacej sily ako druha.
1. Chod na Heureku (CZ) zadaj konkretny model a budes tam mat e-shopy a ceny. Vyber si e-shop kde to maju najlacnejsie a objednaj. Alebo si mozes kupit DEMO lyze (len tam pozor na mieru opotrebovania).
Volkl vydava modely v dvojsezonnych cykloch. Code SW S 2014/2015 je konstrukcne uplne zhodny s aktualnym 2015/2016, len sa lisi design a ku podivu cena. „Starsi“ model i ked uplne totozny je kludne aj 200 – 250 eur lacnejsi ako aktualny.
2. Rozdiel medzi Racetiger a Code radou paradoxne nie je v materialoch, konstrukcii lyze a ani viazani. Typicke rozdiely medzi tymito dvoma radami su:
- side cut, kde Code je podstatne sirsia v strede lyze
- Rocker (Racetiger: Tip rocker, Code: Tip&Tail)
V principe:
Racetiger GS UVO → Code Speedwall L UVO Racetiger SL UVO → Code Speedwall S UVO Racetiger RC UVO → Code UVO Red/Orange
Otazkou je, co chces a ako chces jazdit a co od lyze ocakavas. Ak budes jazdit povedzme iba do obeda, na upravenej a tvrdej zjazdovke a si si ista svojou technikou a si ochotna dat do jazdy vzdy viacmenej 100% – Racetiger.
Naopak hladas nieco sportove, no univerzalne vzhladom na snehove podmienky na zjazdovke, vyborne fungujuce nie len na cervenych a ciernych, ale aj na modrych zaroven aby to bolo trosku toleratnejsie k chybam a chces si dat obcas aj „oddychove“ jazdy – Code.
3. Daj iba na svoj pocit, pretoze o tom pocite to presne je…
PS: Nasiel som toto video (prikladam aj linku) je sice marketingoveho charakteru, ale viac menej pojednava o tom, co som napisal vyssie. https://www.youtube.com/watch?…
13.11.2015 10:19:04 #6
Diky za videa, shledla jsem ještě par dalších a toto tema a rozhodnuti padlo. Ac si jsem technikou docela jista, porad mam pocit, ze na codech budu spokojenejsi a celkove jsou mi sympatictejsi, myslim, ze z nich budu mit vetsi radost a cistokrevne uzsi slalomky si vzdycky muzu na pul dne pujcit kdyz na to budou podminky a chut. Takze ted jen cekam, jak dopadne dotaz na testovaci code speedwall s uvo a kdyz nebudou, vezmu nove code uvo red a bude. Uz aby napadlo…:)
13.11.2015 14:46:05 #8
No vobec to neulahcim
Obecne u lyzi s rockerovou stavbou sa odporuca o 10cm dlhsia lyza, nez
obvykle. Code Red aj Code Uvo su koncipovane ako Cross lyze, takze dlzka by mala
byt v tomto pripade od maximalne do –15cm od vysky postavy. Vzhladom na
spminanu vysku postavy (171cm) je tych 166 nie len ze v tomto rozsahu, ale aj
z mojho pohladu idealne a zvlast ked ste si svojou tehnikou ista (ja osobne
odporucam zvolit v oboch pripadoch zvolit dlhsi variant lyze nez ten kratsi).
Cize 166cm je vzhladom na spominany vysku postavy (171cm) vyborna volba, rsp.
tak akurat…
13.11.2015 19:40:17 #9
U Red bych se té délky tolik nebála, ale myslis, že i u Speedwall S bych mela jít radši do delších? Na testovani jsem obě lyže zkousela právě ve 160 cm delce a nezdálo se mi, že bych potřebovala delší. Je ale fakt, že co se větších oblouku týká moc nebylo kde je delat.
16.11.2015 18:38:45 #10
No viac menej v predoslych prispevkoch som napisal vsetko a plne rozumiem, ze si chces byt pred kupou uplne ista (a viem sa vzit do pocitov, ked ide o vyber novych lyzi), ale poviem to podstatne:
- po mojich skusenostiach s oboma typmi lyzi moje odporucanie je skor ist do dlhsiej varianty. V pripade UVO Red co najblizsie k vyske postavy (cize v tvojom pripade 168cm), v pripade Speedwall S UVO 166cm.
- A to najdolezitejsie, vyberaj na zaklade svojho pocitu, ked chces kratsie, kup si kludne kratsie. Tie lyze budes pouzivat ty a ty sa musis s nimi a nich citit komfortne.
04.12.2015 00:18:10 #18
>> #17, terkad, 03. 12. 2015 23:55:41
Tak to gratuluji a přeji ať se ti na nich dobře jezdí. A k té posteli, počkej až manžel usne a šup tam s nima. Znám jednu angličanku a taky vždycky čekala až manžel usne. Sice nešlo o lyže, ale i tak…
12.12.2016 09:22:37 #20
Ahoj, na základě tohoto vlákna jsem taky začal pošilhávat po Volkl Code Uvo, teď jsem objevil pár nabídek a chci se zeptat – má smysl kupovat jeté lyže, které teď nabízí Happy Sport za 6k (http://www.happysport.cz/…kl-code-uvo/?…) anebo si raději připlatit 3–4k a koupit nové? A ještě – je nějaký znatelný rozdíl mezi Code Uvo a Code Uvo Red? Díky.
13.12.2016 10:21:00 #22
>> #21, prasan, 13. 12. 2016 09:20:04
Určitě? Podle technických specifikací jsou tam drobné rozdíly v řádu jednotek či desetin v radiusu a šířce lyže, ale hlavně mi není jasné, proč tedy je RED o cca 1500 Kč dražší?
13.12.2016 13:53:13 #23
Aby sme sa uistili, ze hovorime o tom istom. Pytal si sa na porovnanie tychto dvoch lyzi. A moja odpoved bola, ze ide o tu istu lyzu s inou grafikou. Preco by bola lacnejsia? Pretoze ta zelena je model z roku 2013/2014 a ta druha 2015/2106. Konstrukcne i mierami (sidecut) su obe absolutne zhodne. Nenechaj sa oklamat inym designom viazania v pripade starsiej lyze, bola dodavana bud s Xmotion 11.0 TC D alebo Xmotion 12.0 TCX D.
P.S: Pre istotu (v dalsom prispevku) prikladam aj tohtorocny model (t.j. 2016/2017)
13.12.2016 14:06:31 #24
>> #22, mirjur, 13. 12. 2016 10:21:00
Tu je aktualna verzia (2016/2017) pre porovnanie.
13.12.2016 15:01:19 #25
>> #23, prasan, 13. 12. 2016 13:53:13
Jak snadné, milý Watsone! Díky!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.