Domů Diskuze Články Aktuálně: lyžuje se stále bez sněhu [článek]

Aktuálně: lyžuje se stále bez sněhu [článek]

28.12.2015 08:32:34 #1 

Radek Holub - SNOW muž

Kde je navzdory absenci sněhu dobré lyžování?
Bezprecedentně teplý a v Alpách i suchý prosinec nadělil středoevropským lyžařům kuriozní kulisu – bílé pruhy sjezdovek se táhnou po holých, mnohdy ještě dokonce zelených stráních. V Česku je otevřena hrst sjezdovek, v Alpách pak necelá polovina.
Odkaz na článek

28.12.2015 20:16:28 #2 

bohous357

Dobrý večer,

než někdo sedne na lep kouzelníkům s čísly, dovolil bych si upozornit na to, že celý prosinec reportuje oblast Lech/Zürs/War­th/Schröcken i dílčí oblast Warth/Schröcken silně nadhodnocený údaj o délce otevřených sjezdovek. Pohledem do mapy se lze přesvědčit, že zavřená je minimálně polovina sjezdovek. ono se jedná o docela velké peníze, tak proč skutečnost nepřikrášlit?

Podobně je na tom SFL, kde k dosažení čísel stačí zprovozněné modré a pár červených, zde alespoň s čísly okatě nemanipulují (ony údolní dojezdy a panoramatická červená ve Fissu tvoří docela podstatnou kilometráž areálu)

29.12.2015 22:51:19 #3 

orim muž

>> #1, Radek Holub – SNOW, 28. 12. 2015 08:32:34

Radek môžem osobne potvrdiť oblasť Alta Badia, Val Gardena, Arabba a Val di Fassa sú super zasnežené (teda zjazdovky). Vrele doporučujem. Ja som to osobne absolvoval od 18.12.2015 do 21.12.2015. Zau­jímavé prostredie. Všade tráva a porasty iba zjazdovky vysnežené, ale trate sú super.

30.12.2015 14:21:43 #4 

silversurfer

Já se ted vracím z Fassa di Pozzo. Jako na jaře. Moc jsem toho nenajezdil, ptotoze jsme tu byli hlavně kvůli malý a to bylo super. Placek pro deti parádní a slunicko jako v létě. Jedno kratší dopo jsem vyjel na Buffare a pokračoval az na Albu. Vysněného není v se , ale člověk to projede. Černo červenec do Alby a Pozza parádní písty. Jinak me to moc neslovilo. Aloch byl zavřeny, jen otevřen pro trénink. Odpoledne jsem dal ještě hodinu Catenacciu areál a tam byla pěkna akorát Černá Thoni, byť tam byly celkem plotny. Nevím co si tam o lyžování mam myslet. Ubytování a městečko suoer.hlavně převážně jen Italové.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy