Rychlá volba - Civetta vs. Campignilo - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Itálie Rychlá volba - Civetta vs. Campignilo

Rychlá volba - Civetta vs. Campignilo

13.01.2016 14:15:57 #1 

Odjinud

Ahoj,

jistá CK mi zrušila pro nedostatek zájemců již zaplacený zájezd :-( a nabízí v daném termínu tyto 2 alternativy:

1.) 4 dny Skiarea Campiglio – ubytko v Pinzolu, cca 1km od sjezdovek (doprava skibusem hotelu). http://www.ck-vikend.cz/…-pinzolo.php?…

2.) 1 den Alta Badia/Sella Ronda + 3 dny Civetta – ubytko Pescul, cca 300m od sjezdovky Civettě. http://www.ck-vikend.cz/…/civetta.php?…

Kvalita ubytka se zdá stejná, cena zájedů (pro nás) také.

Co byste doporučili?

Preferujeme dlouhé široké červené sjezdovky, žádný extrém, ale zase žádné placky. Ideálně nějaký mix. Rádi se pokocháme i „panaromaty“ a samozřejmě uvítáme slunné počasí. Noční život po barech neplánujeme. Jedu s přítelkyní, bez děcek.

Předem díky za info, večer to musím rozseknout.

13.01.2016 16:03:54 #2 

cajoch

V Pinzolu můžeš jít na vlek přejet kopec a lanovkou pak do Madony di Campiglio… Madona je moje oblíbené středisko, vprostřed vesnice, lyžuje se na obou stranách údolí..

Civetta není taková hitparáda, ale Alta Badia je veliká a taky ji řadím ke svým oblíbeným…na Sella ronda to chce vyrazit včas a když je hezký počasí, jinak se člověk dost prodírá davem

za mě – Pinzolo, potažmo Madona…ostatně je skipas i na Marileva Folgarida, která je s Madonou lanovkama taky propojená…

13.01.2016 16:35:23 #3 

maryys muž

za mě taky Madonna, tam si jistě své oblíbené sjezdovky najdeš. Kdyby to bylo obráceně a měl bys Civettu 1× a Badii 3×, tak jsem pro tuhle volbu, ale Civetta je krásná, především v létě,ale v zimě bys tam tolik červených sjezdovek nenašel.

13.01.2016 17:05:50 #4 

Radek Holub - SNOW muž

Terény jsou jak na Civettě, tak v Campigliu charakterem podobné, červených sjezdovek dost a dost, takže v tomto není špatná volba ani jedno místo. Pinzolo alias celý komplex Campiglio je akorát přeci jen větší.

Do teď obě oblasti docela trpěly nedostatkem sněhu, zasněžování nestihlo pokrýt zdaleka všechny tratě, ale to se se současným sněžením snad už změnilo nebo změní v příštích dnech.

Nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.

13.01.2016 21:44:43 #5 

Odjinud

Děkuji za rady.

Tak to asi vidím na to Campiglio… Škoda, že nebudeme přímo v Madonně, ale v tom Pinzolu, které je trochu bokem… ale ten přejezd lanovkou asi není problém, že?

14.01.2016 11:50:52 #6 

MartinSt

>> #5, Odjinud, 13. 01. 2016 21:44:43

Bohužel to aktáulně problém je, z Pinzolo témeř nejede a lanovky do Madony tak nejedou. jedině autem, je to kousek. Přejezdy mezi Marillevou,Fol­garidou a Madonnou jedou

http://ski2.intermaps.com/…i-di-brenta/?…

http://www.ski.it

14.01.2016 14:22:14 #7 

Radek Holub - SNOW muž

>> #6, MartinSt, 14. 01. 2016 11:50:52

Aktuálně propojovací lanovka nejezdí, ale vzhledem k docela slušnému sněžení a avízu, že v Madonně otevřou i černou Amazonku nebo Spinale Direttissimu, tak myslím, že už pojede skoro vše.

Jinak jen přejezd lanovkou mezi Pinzolem a Madonnou je na cca 15 minut plus nějaký čas na dolyžování k ní a přejezd od ní na další sjezdovky.

14.01.2016 14:45:18 #8 

MartinSt

>> #7, Radek Holub – SNOW, 14. 01. 2016 14:22:14

Nedíval jsme se, o který termín jde, hlavní je aby jeli sjezdovky z vrcholu Pinzola (Brenta, Brenta race, Grual, podle mně, velmi pěkné). Jinak je pravdou, že z Pinzola např. na Groste, nebo Monte Vigo je to pěkný výlet.

14.01.2016 14:53:30 #9 

Radek Holub - SNOW muž

>> #8, MartinSt, 14. 01. 2016 14:45:18

Jasně, sjezdovky v Pinzolu jsou totiž samy o sobě moc pěkné, navíc nejklidnější z celé oblasti.

14.01.2016 14:58:24 #10 

Odjinud

Budeme tam až 23–26.1. Koukal jsem, že má mrznout, tak to snad do té doby dovysněží děly.

Teď jsem dostal propozice od CK a píšou, že asi bude možnost každý den jezdit odjinud – Pinzolo, Madonna, Marelleva a Folgarida, busem CK.

14.01.2016 15:57:56 #11 

MartinSt

>> #10, Odjinud, 14. 01. 2016 14:58:24

Do Marillevy nemá podle mně smysl jezdit, zvlášť autobusem, musí se objet celý masiv hor do druhého údolí, snad ještě do Folgaridy. Z Pinzola je asi nejlepší jet na parkoviště u kabiny na Groste, kde most přes silnici a dá jet na obě strany údolí Groste nebo Pradalago, z Pradalaga na Monte Vigo(Marilleva). Do Marillevy vede stará pamalá naskakovací sedačka (Malghete), ale dá se přežít. Pak bych doporučil navštívit Monte Spolverino, kde je asi nejlepší Pizza široko-daleko. Osobně mám celou oblast velmi rád, sjezdovky jsou vždy dobře upravé a vysněžené (i letos před Vánoci), je tam množství pěkných známých sjezdovek 3tre, Miramonti, Spinale, Amazonia, Mastellina-Mastellissima. Na druhou stranu taky ještě dost zastaralých sedaček, hlavně na vedlejších sjezdovkách.

14.01.2016 18:30:21 #12 

Odjinud

Tak můžem vždy zůstat v Pinzole… uvidíme asi na místě.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy