Výběr vázání
17.01.2016 19:54:31 #1
Dobrý den, řeším momentálně nové vázání, mám Elan Waveflex z roku 2011. Ze setu bylo vázání DIN 10 plasťák a já nyní vážím 114 kg. Měřím 193cm a zdatnost pokročilejší rekreační lyžař, jenom sjezdovky. Potřeboval bych předělat za vázání na vyšší hmotnost, aby něco vydrželo. Jinak spíš něž konkrétní model bych chtěl poradit na jaké parametry se zaměřit, jaké DIN, rozměry brzdiček, vůbec se v tom nevyznám. Obecně o vázání se moc na netu nedočtu narozdíl od lyžáků a lyží. Díky za rady :)
17.01.2016 20:31:49 #2
>> #1, stastikp, 17. 01. 2016 19:54:31
Záleží, jestli je to varianta „Fusion“. Pokud ano, potřebuješ zase
jen a pouze tu – přímo od Elanu.
Pokud ne, stačí jakákoliv odpovídající Tyrolia (ta totiž Elanu vázání
rebranduje). Brzdičku klidně můžeš přehodit stávající, kdyby náhodou
nepasovala (ale ona pasovat bude), šířka lyže je nejspíš pod 80mm. Ke
193 cm máš stejně dost velkou hnátu, takže nastavuješ DIN <8
(nejspíš).
Takže pokud nejezdíš opravdu hodně a ostře, tak to stávající vázání chvíli vydrží. Jinak doporučuji jít na vázání s DIN≥14.
P.S. Prosím, smaž to druhé vlákno, které jsi založil.
17.01.2016 21:27:50 #4
Chyba mám tyto Elan Speedwave 10 Fusion Nejezdil jsem 4 roky tehdy jsem mel 100kg a to bylo na hranici, ted jaksi potrebuju na vyssi vahu ☺. Jinak jak smazu tema ?omylem sem zalozil do spatne sekce duplicitni, diky
17.01.2016 22:06:47 #5
Bohužel to je fusion
To vázání je centrálně uchycené pomocí jezdců
Jedině to rozdělat a podívat se jak se dá špička a patka z těch jezdců
odmontovat
Také je potřeba občas dotahovat celý systém k lyži . Povolovalo se
to.
Ale zrovna ta SpeedWave 10 , je měkoučká lyže. Byla určená pro ženy
17.01.2016 22:19:45 #8
Na nové vázání na starou lyži se vykašli, ještě pokud je to systémové vázání. A taky neřeš hmotnost. Ta kila uváděná na vázání neznamenají hmotnost lyžaře, ale vypínací sílu. A ta je závislá na více faktorech, ne jen na hmotnosti (styl jízdy, délka podešve…)
Jiná věc je, pokud máš nastaveny vypínací síly k horní hranici a vypadáváš z vázání za jízdy. Pak jasně řešit. Ale tomu bych moc u rekreačního lyžaře nevěřil.
Doplnění: tak ono je to již nejspíš vyřešeno…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.