kvalita broušení hran v servisu
02.02.2016 21:07:09 #1
Jaké máte zkušenosti s kvalitou broušení hran při standartním malém servisu ? Nechal jsem totiž před časem synovi provést na závodních 130 cm slalomkách provést malý servis a teď s jistým odstupem jsem chtěl obnovit ostrost hran ručním brouskem a ke své hrůze jsem zjistil, že boční úhel hrany není po celé délce hrany konstantní. Nejvíce se odlišoval u špiček lyží. To samé jsem provedl u obřaček, kde jsem předtím nechal provést závodní servis a tam byl úhel hrany v pořádku. Oba servisy se prováděly najednou v renomovaném pražském servisu. U slalomek jsem nechal provést jen malý servis proto, že jsem nepožadoval strukturu skluznice. Máte pro to nějaké možné vysvětlení ? Zatím to vidím tak, že základní přebroušení hran při NE závodním servisu negarantuje správný úhel hrany.
02.02.2016 22:25:39 #2
>> #1, Radek V., 02. 02. 2016 21:07:09
Kvalita hrany je samozřejmě různá servis od servisu. Někde je to dané možnostmi strojního vybavení, jinde schopnostmi lidí. V některých servisech kvalita kolísá – podle toho kdo to zrovna dělal a jak se vyspal.
Ale zatím se mi nestalo, že by v DOBRÉM servisu byly hrany po závodním servisu perfektní a po malém na houby. Buď mají na každý jinou mašinu (pochybuji, ale může se to stát) a nebo levé ruce.
Kde se ti to stalo?
02.02.2016 22:35:23 #3
>> #2, HonzA_, 02. 02. 2016 22:25:39
Ještě by to mohl být nějaký zádrhel ve formátování lyží. Navíc, pokud si pamatuji, není úplně triviální strojně brousit krátké a extrémně vykrojené lyže, což 130cm SL jsou. Záleží, jestli lyže prošla (nějak nastaveným) automatem nebo jen ručně bokobrusem. Nebo je to radiální tůning.
03.02.2016 13:47:59 #4
mozna to prasili na smirglu, tak jak to snad dela vetsina „servisu“.
03.02.2016 17:50:36 #6
>> #5, Radek V., 03. 02. 2016 14:59:51
Dobrá, jmenovat nechceš. Víš co mají za mašiny? Automat Montana, Wintersteiger, …?
Na tvém místě bych s nimi o tom před dalším servisem mluvil – prostě bych jim řekl co jsem zjistil a zeptal se, jestli hrany při malém a závodním servisu dělají jinak.
Ve většině dobrých servisů je to tak, že rozdíl mezi normálním a závodním servisem u hran zboku je o tom, že po malém servisu není hrana vyleštěná, pokud vím. Třeba tady – bod 3. – http://www.sportcervenka.cz/…gicky-postup
Je možné, že by po „brusném pásku“ nebyl úhel hrany všude stejný zatímco po leštění brusným kamenem to už je srovnané, já jsem se s tím ale nesetkal – i po malém servisu je naúhlování rovnoměrné. Až k nim příště půjdu, zeptám se.
03.02.2016 19:08:17 #7
Komunikovať,komunikovať a ešte raz to isté.Viem,je to taká rada,nerada,ale divil by si sa s čím všetkým sú ľudia spokojný.Často je frmol a každý chce hotové lyže najneskôr hneď.Kontakt so zákazníkom je dôležitý aj pre servisáka.A po záplave lyží vhodných skôr ku kontajneru ho lepší kúsok poteší.Myslím bežný servis.Pre závodný ****** servis je to iné,okrem repre lyží robia pred sezónou/po nej ešte pre skoro všetky kluby v okolí 200km.S nimi sa(ak majú čas) naopak dá viesť plodná debata o kvalite jednotlivých značiek,atď.
03.02.2016 20:49:10 #8
>> #5, Radek V., 03. 02. 2016 14:59:51
Je to hodně o tom kdo,jaké lyže a za jakých okolností servis dělá.Nemyslím si ale ,že by měl být rozdíl v kvalitě naúhlování mezi „malým“ a „velkým“ servisem ať se ve finále jmenuje jakkoliv a obnáší více nebo méně úkonů.Dlouhé roky nechávám dělat lyže u Pavla Š. v různých servisech podle toho kde zrovna působí a nestalo se mi,že by SL byly udělány jinak než jsem chtěl.Je ovšem pravda,že jsem s ním vždy vedl debaty o tom co a jak udělat,nebo co příště udělat chci/nechci.Je ale také jisté,že vše chce svůj čas a nemůžu chtít udělané závoďačky za hodinu.Nechceš jmenovat kde ti lyže udělali,ale určitě by bylo dobré to s nimi probrat a vyříkat si to.Ostatně kdo nic nedělá nic nezkazí.I ten nejlepší servisák je rád za zpětnou vazbu.Nemluvě o tom,že v tobě (jak je vidět) mají natolik loajálního zákazníka ,že by si tě měli předcházet.Pokud by tvoji řekněme skororeklamaci odbyli mávnutím ruky ,tak bude lepší změnit lokál.Jo a samozřejmě se podělit o zkušenost.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.