31.05.2016 18:00:32 #1
Na které vrcholy se dá legálně vyjet autem? Zajímají mě hlavně hory podél hranic od Krušných hor po Jeseníky.
V Krušných horách mě napadá Klínovec, Plešivec, Bouřňák, nejsem si jistý, zda se dá vyjet na Komáří vížku.
Dále se dá vyjet na Ještěd.
Co v Jizerkách? Myslel jsem Tanvaldský Špičák, ale tam asi jen s povolením.
A v Krkonoších? Dá se vyjet dál než na Mísečky? A nad Špindl na Špindlerovku?
A dále? Orličky a Jeseníky vůbec neznám.
Díky za tipy.
01.06.2016 14:46:39 #2
- Krušné hory – Olověný vrch, Fichtelberg, Plešivec,
Klínovec, Bouřňák, Komáří Vížka (ale lanovkou, nejstarší v ČR, je
to zábavnější
),
- Ještědský hřbet – Ještěd (zpoplatněno)
- Jizerské hory – osady Jizerka, Smědava a Nová louka a Oldřichovské sedlo
- Krkonoše – Špindlerova bouda(?), Pomezní boudy, z Míseček jezdí v létě k Vrbatově boudě (mimochodem nejvýše položená autobusová zastávka v Česku) kyvadlový autobus
- Orlické hory – Šerlich (parkoviště pár set metrů pod vrcholem), Červenovodské sedlo
- Králický Sněžník – ubytovaní mohou vyjet k chatě Paprsek
- Jeseníky – sedlo Ramzová, Červenohorské sedlo, osada Ovčárna (zpoplatněno)
- Beskydy – sedlo Bumbálka, osada Kasárne, sedlo Soláň, Pustevny, Kohútka (a na Lysou horu jezdí v létě dvakrát týdně autobus)
Tak snad jsem na nic nezapomněl
02.06.2016 07:34:20 #4
>> #2, gimli35, 01. 06. 2016 14:46:39
Díky moc, přesně takovéto tipy jsem potřeboval.
Díval jsem se do mapy, z Červenovodského sedla by snad mělo jít dojet až na Suchý vrch.
O poplatku na Ovčárnu jsem věděl, ale novinka je pro mě zpoplatněný výjezd na Ještěd. Nepodařilo se mi najít informace. Jak to funguje?
Červenohorské sedlo je nyní opět uzavřeno kvůli opravě silnice. Možná se dá kus vyjet, ale nemělo by to být průjezdné.
02.06.2016 10:34:42 #7
>> #4, fischerbl, 02. 06. 2016 07:34:20
Na Ještědu jsou tři parkovací možnost:
- parkoviště v sedle Výpřež – 50 Kč/auto – 2 km od vrcholu
- parkoviště u chaty Ještědka – 100 Kč/auto – 1 km od vrcholu
- na samotném vrcholu je malinkaté parkoviště, na které se pouští, jen když tam je volno a je samozřejmě zpoplatněno – kolik to však stojí, netuším
Ale stejně je to nejlepší lanovkou
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.