15.02.2010 08:19:14 #1 

Lucia

Ahojte, včera jsem se dívala na pořad Rady ptáka Loskutáka na Nově a ukazovali tam takové krátké lyže pro dospělé. Měly vzadu takové ploutvičky. Nevíte, kde to jde koupit? Díky.

15.02.2010 09:23:40 #2 

hudloun muž

Ahoj. Podívej se na diskuse zde na SNOW kde se tyto „lyže“ diskutují již dost dlouho .Jmenují se SKIRAX. Tak si přečti diskuse a je tam jistě i odkaz na výrobce a prodejce.

15.02.2010 09:29:32 #3 

hudloun muž

Zdravím. Ještě ke ski Rax koukni na nejčtenější články. Článek: Odložíme obyčejné lyže? Tak zatím .

15.02.2010 11:21:44 #4 

Lucia

Děkuji ti Hudloune.

28.02.2010 12:45:09 #5 

HonzA_ muž

>> #1, Lucia, 15. 02. 2010 08:19:14

Tak mi to nedalo a toho Loskutáka jsem si našel – posuďte sami.

Dokonce Gondík vymyslel chytlavý slogan „Dlouhé lyže, krátký rozum“. No není to skvělé?

Samozřejmě pořád mluvíme o „metalových koncovkách“ a o tom jak tyhle nástroje na blbnutí korigují správný lyžařský postoj. O účinosti té korekce se můžeme přesvědčit v závěru klipu na Gondíkovi…

Já Igorovi ve Špindlu nesmrdím!

28.02.2010 13:29:50 #6 

oblouk muž

>> #5, HonzA_, 28. 02. 2010 12:45:09

No měli jsme možnost posoudit Rax-ski na VL4. Několik se nás na tom nástroji na sjíždění svezlo. Jednoznačně se potvrdil již jasně vyjádřenej původní názor:

1. Je to svébytný nářadí vhodný ke sjíždění svahů lyžařskejch i nelyžařskejch,
  2. „Rozkoš“ z jízdy je srovnatelná s krátkejma Snow-blade, bezpečnost je tu o něco větší (ta ostruha opravdu zachytí pád na prdel…),
  3. Na ledovatý sjezdovce nepoužitelný, ale na tvrdý je to OK
  4. Pro někoho, kdo necílí ke kvalitnímu carvingovýmu lyžování, ale stačí mu poměrně snadný sjetí z kopce je to dobrý nářadí…
  5. Pro někoho, kdo chce sjíždět uzounký a příkrý kuloáry, do kterejch se nevejde na lyžích je to výtečný
  6. Nevylučuju si to pořídit jako speciální sportovní nářadí na blbnutí – nikoli na lyžování…
  7. Mohlo by to bejt výtečný pro lanovkáře, který nechtěj lyžovat a do práce a z práce sjíždějí na skibobu…
  8. Několik párů by měla mít každá půjčovna lyží pod kopcem pro ty, kteří se nějak chtějí dostat nahoru a dolů a nemají velký sportovní ambice – třeba jim to lyžování přiblíží bezboletněji než normální lyže…
Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy