29.08.2016 12:00:38 #1
Dobrý den, několik let jsme jezdili lyžovat do Francie a teď při výběru v Rakousku tápu. Pojedeme i s ročním dítětem a babičkou na hlídání, tudíž bychom chtěli středisko s rozumnou dojezdností z Prahy, tedy nějaké bližší :) Nejspíše bychom mohli jet na začátku (nebo polovině) března. Měla jsem vyhlídlé středisko Dachstein West, ale kamarád nás varoval, aby v tom březnu nebylo dole akorát bahno (pro prcka). Také by bylo fajn, aby tam byly běžkařské trasy (alespoň 1). Nejsme nároční lyžaři, stačí nám i menší pohodové středisko. Budu ráda za nějaké typy, abych se alespoň trochu začala orientovat. Moc děkuji Lenka
29.08.2016 15:08:24 #2
Já bych pro začátek doporučil pročíst toto loňské vlákno, kde je několik konkrétních tipů: http://snow.cz/…ka-s-rodinou
A pokud vyplynou další otázky, sem s nimi.
Obecně ke sněhovým podmínkám: ano, v březnu nejspíš bude
v údolích obleva, dokonce i na svazích okolo 1 500 m n. m. (Dachstein
West) může sníh během dne měknout. Ale podobně může být ve vyšších
horách zase chumelenice, vichřice a mlha.
Já bych se začátkem března Dachstein Westu (nebo třeba Tauplitz Almu) až
tak nebál.
18.09.2016 11:57:30 #4
Řeším podobný problém… Dachstein West – byl jsem ale moc mě to jako středisko nezaujalo, takové moc roztáhlé a moc přejezdů. Ale jsem „skiturista“ nebaví mě jezdit celej den/týden „na jedné“ sjezdovce. Někomu toto vyhovuje. Tauplitz – nebyl jsem, ale kamarád tam jeden čas jezdil s partií a hromadou dětí a pochvalovali si. Začátek března by mohl být ještě v v pohodě Turracher Hohe – kamarádi byli loni nekdy v půlce března a sněhu bylo habakuk, bydleli někde nahoře téměř u sjezdovky. Byli i s malýma dětma – střídačka rodičů u dětí a pochvalovali si to.
Právě letos pojedem tři-čtyři rodiny, děti od 1 do 12 let. A protože pojedem až od 11.3. tak mám taky obavu o nízko položené střediska. Asi zvítězí Stubaital ubytování u Schlick2000. S tím že by jsme jeden dva dny vyjeli na ledovec…
18.09.2016 13:53:05 #5
>> #4, parezzbablu, 18. 09. 2016 11:57:30
Turracher Höhe mi přijde s dětmi na jaře jako velmi dobrá volba – jsou tam hlavně lepší hotely, ale vše je kompaktně u sebe a areál mile členitý a přívětivý.
Schlick 2000 je s většími dětmi v pohodě, nicméně je to tam dost „do červena“, modrá je zvrchu jen šněrovací cesta. Trochu krkolomný je přístup hlavní parkoviště – skibus – schody – lanovka. Zato děti do 10 let zdarma.
Na Tauplitzu je přejezdů asi tak stejně jako v Dachstein West, výhodou Tauplitzu je ale právě to ubytování nahoře.
19.09.2016 12:25:08 #6
>> #5, Radek Holub – SNOW, 18. 09. 2016 13:53:05
na TAuplitzu bych rekl, ze to jsou snad jenom prejezdy:-)
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.