Bezpečnostní vázání vymyslel Ježíš! [článek] - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Články Bezpečnostní vázání vymyslel Ježíš! [článek]

Bezpečnostní vázání vymyslel Ježíš! [článek]

08.10.2016 19:31:16 #1 

SNOW

První bezpečnostní vázání unikátní konstrukce bylo vyvinuto a úspěšně otestováno přesně v roce nula! Přišli na to, jako obvykle, redaktoři SNOW. Ti byli požádáni o odbornou spolupráci na přípravě knihy Šifra Mistra Leonarda, stopy totiž vedly do hor, kam si autor, Dan Brown, sám netroufl. Při naší skialpinistické výpravě do Golanských výšin, kde, jak je notoricko známo, Ježíš trávil mnoho času, jsme narazili na soubor nezvratitelných důkazů, které se dostaly do celosvětového povědomí coby tzv. Golanské dědictví. Dnes už není třeba tajit, že od základu přepisuje křesťanskou věrouku!
Odkaz na článek

11.10.2016 08:58:16 #2 

chlebik.marian

Ubohé, velmi, bohužel … :-/

11.10.2016 10:46:24 #3 

orim muž

>> #2, chlebik.marian, 11. 10. 2016 08:58:16

Máš absolútnu pravdu. Úbohé a smutné. Je mi ľúto človeka, ktorý dokázal takéto niečo napísať. Otázka pre SNOW – kto a prečo tento článok opätovne zaradil do diskusie?

11.10.2016 14:17:32 #4 

Petr Socha - SNOW muž

Milí přátelé, možná to není dostatečně výrazně uvedeno, ale tento článek má jediný účel – pobavit čtenáře. Vychází z někdejší rubriky Navostro, kde se publikovaly články, které byly věcně samozřejmě úplně nesmyslné – ale přinejmenším část čtenářského publika je, což máme ověřeno, považovala za zábavné. Nám trochu přišlo líto, aby zapadly v archivu dějin, takže je budeme postupně znovu publikovat. Budu rád, když mi blíže popíšete, co Vám na textu vadí – podobné texty samozřejmě přistupují ke všem tématům úmyslně nekorektně, aniž by se ale chtěly kohokoliv dotknout. Skoro se mi ani nechce explicitně zmiňovat, že text nemá co do činění s Ježíšem a jeho poselstvím a že se jedná o čirou fikci, předpokládám, že to snad musí dojít každému. Ale pro jednoznačné odlišení podobných příspěvků přidáme do titulku slovo NAVOSTRO.

13.10.2016 11:50:06 #5 

chlebik.marian

Já samozřejmě chápu, že je to fikce a má to pobavit. Titulek NAVOSTRO podle mne na celku ale nic nezmění, a nejde mi o to, že bych snad nepřišel na to, že to má být „vtipné“. Já si jen myslím, že parodovat tyto témata je stejné, jako si dělat srandu z osudu Židů za Druhé Světové války a podobně. Pro mně jsou prostě tyto věci za určitou hranicí slušnosti. I já se občas zasměji černému humoru, jen možná s tím rozdílem, že někde v hospodě, ale neměl bych na to se pod takový článek podepsat a poslat do do celé Republiky všem čtenářům – lyžařského časopisu. Nechápejte mne prosím zle, nechci se do Vás navážet, jen si myslím, že tyto články Vaší popularitě spíše ubírají. Spíš bych ocenil, aby se tu vyskytlo více článku na téma různých středisek, videoreporty delší než 2 minuty (na youtube je spousta inspirace!), stejně tak u testů jsou mraky chyb co se týče popisu konstrukce lyže, geometrie a podobně, a hlavně komenty např. žen u komerčních TOP GS lyží v délce 175/180, že je to měkká, příjemná lyže pro holky, nebo že „překvapivě“ umí i delší oblouk…? To jsou podle mne NAVOSTRO vtipné komenty :-D

Přikládám video, jeden z dílů seriálu právě o různých střediscich jak Evropy, tak USA. Tento formát se mne osobně líbí a myslím, že by v češtině oslovil spoustu lyžníků jak u nás, tak na Slovensku. Bohužel francoužština je pro mně úplně z jiného světa, tak jen koukám na obrázky, a i tak mne to baví :-D

Video

13.10.2016 12:04:32 #6 

greiner

Ježiš, někdo to bere nějak moc vážně. Mě článek zlehka pobavil a trochu mě překvapily ty komentáře. Podle mého názoru je obsah článku v pohodě.

13.10.2016 15:00:50 #7 

chlebik.marian

>> #6, greiner, 13. 10. 2016 12:04:32

tak to je v naprostém pořádku, o to autorovi šlo :-) já mám asi jen dost jiný vkus :-D

13.10.2016 15:26:29 #8 

Petr Socha - SNOW muž

Díky moc za názory, asi je správně, že jsou pestré. Video je krásný, možná se k podobnému formátu taky jednou dopracujeme. A chyby v testech? Jsme lidi a pod rukama nám protékají tisíce dat ke stovkám lyží, takže pravděpodobnost chyb existuje. Letos jsme předělali celkový přístup, kdy se lyže budou hodnotit formou delší recenze. Věříme, že to pomůže k pochopení charakteru lyže. Pěkný podzim a brzkou zimu! Petr

13.10.2016 18:07:11 #9 

chlebik.marian

>> #8, Petr Socha – SNOW, 13. 10. 2016 15:26:29

Perfektní! Já Vám ty chyby nevyčítám, naopak, tím, že jsem je zmínil doufám, že Vám to pomůže se zlepšovat :-) Já chybuji denně, manželka by mohla vyprávět :-D

13.10.2016 19:17:45 #10 

oblouk

>> #4, Petr Socha – SNOW, 11. 10. 2016 14:17:32

„Budu rád, když mi blíže popíšete, co Vám na textu vadí – podobné texty samozřejmě přistupují ke všem tématům úmyslně nekorektně, aniž by se ale chtěly kohokoliv dotknout. Skoro se mi ani nechce explicitně zmiňovat, že text nemá co do činění s Ježíšem a jeho poselstvím a že se jedná o čirou fikci, předpokládám, že to snad musí dojít každému.“ – ach jo, Petře, to je „obhajoba? vysvětlení?…“? Měl bys snad vědět, že tohle nemělo do klávesnice dopadnout.

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

18.10.2016 18:02:39 #11 

Petr Socha - SNOW muž

Kde je nějaká hranice, z čeho si legraci dělat lze, a z čeho ne? Tu hranici si staví každý sám v sobě.

18.10.2016 20:03:48 #12 

oblouk

>> #11, Petr Socha – SNOW, 18. 10. 2016 18:02:39

*"Tu hranici si staví každý sám v sobě** – jak jinak… – a třeba tím i velmi překvapí :-(

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

18.10.2016 22:03:31 #13 

Martin47 muž

>> #12, oblouk, 18. 10. 2016 20:03:48

V nové sezóně budeš za moralizujícího filozofa? Tak to se moc těším.

18.10.2016 23:25:23 #14 

valerius

Za sebe prosim, staveni hranic minimalizovat.

19.10.2016 10:06:34 #15 

Martin47 muž

>> #14, valerius, 18. 10. 2016 23:25:23

Za mě prosím zcela bez hranic, včetně utahování si z mé maličkosti. Děkuji předem.

19.10.2016 11:29:45 #16 

orim muž

>> #15, Martin47, 19. 10. 2016 10:06:34

Mal som v úmysle viacej neprispievať v tomto „vlákne“, nakoľko v tom nevnímam prakticky žiadny prospešný účel k otázke lyžovania a ako téma „hospoda“ na pobavenie čitateľov – k tomu som sa už vyjadril.

Neviem si život predstaviť „bez hraníc“ určitej slušnosti. V tom prípade by si napr. schvaľoval článok, že prvý airbag vymysleli v Sudáne a bol by tam obrázok na hladujúce deti s nafúknutým bruchom, alebo napríklad, že pri upaľovaní ľudí v koncentráku vymysleli popol ktorý je kvalitný ako vosk na zjazdové lyže, a pod.

Každá spoločnosť má svoju kultúru a každá uznáva určité hodnoty. No celosvetovo sú určité hranice (morálky a slušnosti) ktoré by sa mali dodržiavať a podľa ktorých sa hodnotí jednotlivec a potom aj celá spoločnosť v ktorej žije. Prečo by sme mali patriť k tým horším (ČR, SR)? Ak nemáš hranice, tak nevieš povedať dosť, to nie. Prakticky tým dávaš na vedomie, že schvaľuješ všetko. S pozdravom Na svah.

19.10.2016 12:46:17 #17 

Martin47 muž

>> #16, orim, 19. 10. 2016 11:29:45

Žiješ lehce v omylu. Ne, že každá společnost má svoji kulturu a hranice ale každý jedinec má svoji kulturu a hranice. V tom je podstatný rozdíl. Nebo mi chceš říct, že ve Vaší zemi se všichni chovají stejně? U nás ne a ve vnímání výše uvedeného jsou nebetyčné rozdíly. A to je důvod, proč nechci omezovat (co se humoru týče) vůbec nikoho. Dovolí mi to totiž udělat si lehce o druhém obrázek. Dal jsi dva krásné příklady se Somálskem a koncentráky. Evidentně tyhle dva vtipy někdo vymyslel a připadaly mu vtipné. Kdyby se je někdo snažil coby vtipnou věc přednést mě, byl by okamžitě na blacklistu a nepřišel bych o velmi důležitou informaci o tom, co je to za člověka. Když začnu pro své okolí stavět hranice, přijdu jak o tuhle výhodu, tak pravděpodobně přijdu o spoustu veselých situací, protože kdo bude vědět kde tu hranici mám? Jak chceš objektivně stanovit normu? Že je třeba sci-fi postava Ježíš něco, z čeho si nesmím dělat legraci? Proč? Z uvedených důvodů mám raději svět upřímnější. Nakonec události ve francouzském časopise ukázali, kam až může stanovování hranic zajít. Přitom mám na humor CHH stejný názor jako ti střelci. Na rozdíl od nich je mi ale naprosto volné co otiskují.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy