Domů Diskuze Sjezdové lyže - poradna před nákupem Kde otestovat a koupit racesstock / FIS / WC lyze jako amater

Kde otestovat a koupit racesstock / FIS / WC lyze jako amater

24.01.2017 22:18:00 #1 

toast

Poradil by nekdo, kde se daji otestovat a koupit FIS lyze, pokud nejsem zavodnik? Jde mi o slalomky, nejlepe Volkl, Head, Dynastar.. Videl jsem testy pro kluby a zavodniky, ale v normalnich skitestech co se poradaji jsou jen komercni lyze.. Ani jejich prodej neni nejbeznejsi..

Predem diky, za tip.

25.01.2017 14:13:05 #2 

Mára Bednářů muž

Zkus kontaktovat Michala V. z HEADu. Na strankach viz. ODKAZ maji RDeckovou slalomku k testovani. Pokud ti to aspon trochu pomuze, tak si muzes precist recenze na FISove modely. Pro me byla dulezita nizsi flexe lyzi a proto padla volba na Fischerky SLka ve flexi medium. HEAD SL byla druha alternativa.

25.01.2017 22:37:45 #3 

toast

Dekuju za radu;-) Ja jezdim Volkl SL R uz patou sezonu a tak bych chtel upgradovat.. Popravde jsem mel asi stesti, protoze sem tu lyzi koupil proste proto, ze komercni Volkl SL mi vyhovaly. Ted sem ale s nimi naramne spokojeny, ikdyz jsem zkousel i FIS Elan a Dynastar slalomky, Volkl mi sedi mnohem lip. Kazdopadne ted uz nechci kupovat uplne na slepo a chci mit trochu srovnani, coz je u FIS lyzi trochu problem:-/

26.01.2017 07:26:34 #4 

Mára Bednářů muž

>> #3, toast, 25. 01. 2017 22:37:45

V CR je problem tjn. U dvou znacek jsem byl dkazan na zahranici a nebo zkusit nejaky klub v CR. Jeden cas jsem o Racetigerech take uvazoval, ale odradila me udajne vyssi flexe. No jestli jsou tuhy jako Rossi/Dyna, tak to je na me moc :-) Jakou sirku hran maji ty Volkl? Fischerky pouze 1,5 mm. V tomhle smeru bych bral radeji sirsi hrany jako ma napr. Rossi/Dyna tj. 2 mm.

26.01.2017 10:33:21 #5 

toast

Nevim co to je presne za verzi, oni i v tech FIS lyzich maji vice stupnu tvrdosti, ale pro mne ta lyze paradne funguje. Zkousel sem proti ni i FIS Elanku a ta mi prisla takova mrtva, mozna byla jeste tvrdsi ale nedostal sem z ni moc reboundu.. Co se tyce hran tak mm nevim, ale moc jich tam neni:-D Vetsinou nechavam brousit rucne, na stroji by mi to moc dlouho nevydrzelo;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy