Vázání
01.02.2017 22:20:33 #1
Zdravím koupil jsem si lyže a chci si je seřídit, vím že mě chcete poslat někam, že to má dělat profík, ale.. Mám lyže Rossignol 177cm, lyžáky o délce 337mm, moje výška cca 195, váha cca 75, zkušenosti.. nestál jsem na lyžích 10let, ale mám rád jízdu lehce mimo sjezdovky nebo trochu agresivnější, takže typ 2. Dle počítadel mi to vychází na cca 5,5–6,5 což mi přijde docela málo, ale víc než 6,5 tam asi dávat nebudu. Na co se chci zeptat je vázání, hledal jsem, ale nenašel.. U předního vázání je stupnice na nastavení délky lyžáku, tak jsem to nastavil dle mého a zadní díl jen „přirazil“ aby se lyžák správně zapnul do vázání při zašlápnutí. Dále je u předního dílu nějaká pohyblivá destička (do stran) má nějaký význam při nastavování? Ted je při zapnutí lyžáku jak přibitá, tak nevím, jestli je to správně.
Dělám vše správně? Na co si dát pozor? Nastavuje se nějak výška vázání? (když pominu radu, mazej s tím do servisu a nevymýšlej) Jedná se o toto vázání: http://images.evo.com/…ngs-2008.jpg
01.02.2017 23:02:18 #2
>> #1, xaxar, 01. 02. 2017 22:20:33
Nastaveni vazani na 5,5–6,5 je dane tim, ze mas docela velkou botu. Posud sam, jestli mas vhodne zvolenou velikost.
Pohybliva desticka je tam proto, aby usnadnila vypinani spicky.
Pri nastavovani si dej pozor na nastaveni predpeti. Pri zacvaknuti boty do vazani by pata mela o par milimetru poodjet vzad. Kdyz se podivas zezadu na patu vazani, tak tam asi uvidis plisek s naznacenzma ryskama, tak ten prave zajede dovnitr.
Neboj, nastaveni vazani neni raketova veda, jde jen o tvoje nohy
01.02.2017 23:57:07 #3
Zdravím,
no, když už to musíš vědět: to předpětí, jak píše v postu
2 Lumir, máš správně nastavené, když ve žlutém okénku na boku patky
uvidíš černou čárku. Výška špičky se u tohoto vázání nenastavuje.
Ale jinak nevymýšlej a mazej s tím do takového servisu, kde mají
elektronickou a kalirovanou seřizovačku. Obzvlášt, pokud sis koupil lyže
jeté!!!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.