Vysočina-úroveň lyžování - Diskuzní fórum o lyžování - SNOW.CZ
Domů Diskuze Česko Vysočina-úroveň lyžování

Vysočina-úroveň lyžování

08.03.2010 09:18:50 #1 

wondr

Dobrý den, chtěl by jsem se s Vámi podělit o zkušenosti ze středisek na Vysočině. Na žďársku asi nejznámnější Harusák v NM n M. Podle Jízné za 14, sjezdovka krátká, uprava sněhu mizerná- nic co by stálo za návštěvu těch kvant lidí co občas v neděli jsou. Hlinsko v Čechách? Celkem efektní přemostění silnice sjezdvkou, dvě tratě ale taky dost krátké. A hlavně ta delší je po přejezdu silnice hodně prudká na to jak je uzoučká. No a ty ceny, snad jenom to večerní lyžování za 150 ale jinak nic moc. Svratka kátká, drahá k večeru strašný terén. Tam snad pro mluví jenom Ta obsluha vleku příjemná, když máš defekt na vybavení ochotně pomůžou a zdarma seřídí- ze skušenosti. Vysoká u Havlíčkova Brodu- Snad jediná sjezdovka Na Vysočině kde jsem byl spokojen s poměrem cena -výkon. Dopolední lyžovačka za 200 i odpolední. Sjezdovka v zhledem že tam jezdí pramálo lidí tak i v celku dobře upravená.
Celkově vzato myslím si že by se měli vlekaři na Vysočině nad sebou zamyslet jinak jim v budoucnu hrozí odliv zákazníků. Sjezdovky zde jsou krátké, jízdné drahé a přidružené služby drahé nebo špatné. Možná je mmůj názor trochu zkreslený, idealistický. Jsem Lyžař začátečník. Představuji si že za svoje peníze dostanu hodně muziky. Jaký je Váš názor

08.03.2010 09:55:24 #2 

hombre

>> #1, wondr, 08. 03. 2010 09:18:50

Zdravím,
je to holt Vysočina, nejsou to hory. Máme tady jenom kopce a kopečky. Takže sjezdovky už tady delší nebudou.
Máš pravdu, že úprava sjezdovek je mizerná. V Pá jsem byl na Harusáku a po necelejch dvou hod. jsem mazal pryč. Nejenom spousta lidí, ale sjezdovka byla jedna ledovica. To bylo už o strach. Ale nevím jestli stím rolbař něco může udělat. Večer břečka, že jsou už kaluže, v noci mráz –8.
Co se týče cen, to je diskutabilní. Mluvil jsem se známým z jinýho střediska na téma zisků a ten mě povídá:
„vyděláme na sebe, ale na zbohatnutí to není“
A že by hrozil odliv návštěvníků, tak tomu už vůbec nevěř. Tahle situace se opakuje rok co rok. Ten kdo se chce rozhejbat, zalyžovat si jenom dopoledne, nebo večer po práci, nepojede přece 4 hod. na sever, nebo na jih. Žádný středisko na Vysočině není na lyžování na celej den. Ani ten Harusák, i když to takto propagují.
Toto je zase můj názor
Skol

08.03.2010 11:48:34 #3 

Pavlos muž

>> #1, wondr, 08. 03. 2010 09:18:50

Vysokou a Hlinsko neznám. Nejezdím tam. Harusák je dobrej pokud nejsou velké výkyvy teplot a pokud nejsou prázdniny v Brně nebo na ve Žďáře nad Sázavou. Pokud budeš chtít vyzkoušet dobře upravenou sjezdovku na Vysočině, doporučuju Nový Jimramov nebo Šacberk u Jihlavy.

Šacberk bych přirovnal cca. ke sjezdovce v Mladých Bukách. Kratší prudký severní svah . Mesvítí na něj, takže celý den jsou tam ± stejné podmínky.

Ad ceny. Na regionálních sjezdovkách se jezdí za bodové jízdné. Prostě si nabiješ kartu a jezdíš. O permanentkách si můžeš nechat zdát.

Výše uvedený názor je jen soukromým subjektivním dojmem autora. Nemusí, ale někdy i může to být pravda.

08.03.2010 14:26:12 #4 

waran

No s tou dýlkou sjezdovek na Vysočině to prostě lepší nebude. Co se týče sjezdovek v okolí Žďáru nad Sázavou, tak bych asi nejkladněji hodnotil sjezdovku v Novém Jimramově a v Hlinsku. Nový Jimramov je asi nejprostornější svah v okolí Žďáru vůbec, na Vysočinu je tam i dost variant kudy se dá jet a v počtu občerstvení na kilometr délky je to tady hodně na špici :). Taky je tady poměrně slušný Snowpark. Jako nevýhoda by se dala uvést absence nějáké restaurace, nejlepší co se tady dá dostat je smažák a klobása. A taky mi to tady připadá dost drahý – když nejsou lidi a trochu to švihám tak tady projedu 400–500 za dopoledne. Letos tady zavedli časové jízdné ale oproti bodovému se to vyplatí když se lyžuje absolutně bez fronty.

V Hlinsku je to cenově výrazně lepší – dá se tam koupit 3hodinová jízdenka za 150 a celodení za 250. Sjezdovky zde jsou vcelku úzké a prudké, ale není to zase tak hrozné. Zdá se mi, že i když je tu hodně lidí že fronta celkem odsejpá a sjezdovky nejsou zas tak přeplněné. Když je opravdu plno, dá se jezdit na nejzadnější pomě, která je sice krátká a svah je dost prudký, ale skoro nikdo tam nejezdí.

Ostatní sjezdovky v okolí mě moc nezaujaly – Harusák je se svou cenou a pomalou lanovkou suveréně nejdražší a bývá nejvíce zalidněný, Svratka je krátká a hodně mírná a je tam horší dojezd autem – je to hodně do kopce a často tam někdo uvízne a celý se to tam zacpe. Letos jsem byl ještě jednou na Dalečíně a tam je to velký zhruba jako v tý Svratce a navíc tam ty pomy byly nějáký nízký a lano vleku mě mlátilo do hlavy takže taky nic moc. Ale všechny tyto sjezdovky k menšímu dopolednímu sklouznutí stačí a jsem rád, že je tady máme. W.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy