Salomon Equipe GC
16.03.2010 23:11:51 #1
Chtěl jsem se zeptat, asi už je stejně pozdě ale přeci. Koupil jsem si Salomon Equipe GC a zároveň boty Dalbello Axion 8. Zajímalo by mě jestli jsem koupil dobře, nebo jsem šlápnul totálně vedle. Lyže mám jen rekreační lyžování se synem a příští rok chci navštívit nějaký kurz carvingu. Doufám, že jsem nevihodil peníze za totální šrot? Dík
18.03.2010 13:31:16 #3
Salomon Equipe GC je vcelku dobrá volba. Lyže má dřevěné jádro (full woodcore) překryté sklolaminátem (monocoque). Jedná se o celkem všestrannou lyži (69 mm ve středu a 16m/170 cm). Lyže určitě snese i sportovní jízdu nejen rekreační lyžování. Dalbello Axion by vzhledem k šíři kopyta, 103 mm, měly být pohodlné boty. Pokud budeš jezdit na flexi 90, tak Tě i podrží. Obecně sis vybral dobrou kombinaci bot, ale neznám Tvé proporce (zejména váhu).
23.03.2010 21:21:53 #5
>> #4, pzapl, 22. 03. 2010 13:45:49
Tak to celkem jde .
Nákup byl dobrý.
25.03.2010 18:52:58 #6
Ahoj,chci si koupit lyže, rozhoduju se mezi 2 modely, ale bohužel nevím které a nemůžu se rozhodnout. Nerad bych na dalších asi 5–6 sezon koupil něco co se mi nebude až tak moc páčit…Lyžuju asi od 7 let, jsem sportovní a hodně pokročilý lyžař a rád jezdím ve vyšších rychlostech, ale přece jen například v prudších částech sjezdovek si dělám obloučky hezky kratší, a zase když se mi (ne)chce, tak jezdím obloučky zase středně dlouhé. Mé proporce jsou 21 let, výšku mám asi 180cm, váhu 78kg a mám rád razantní sportovní jízdu. Poraďte mi prosím tedy s výběrem lyží. První varianta je Fischer Progressor 8 RFSP (165cm), druhá varianta je Salomon Equipe 24 Series (tady velikost nevím kterou), boty jsem myslím vybral dobře-Salomon Impact 7. Poraďte mi prosím které lyže koupit. Zn. Spěchá:) Děkuju
25.03.2010 19:14:01 #7
>> #6, markk89, 25. 03. 2010 18:52:58
Mám jenom obecnou odpověď. Jseš-li dobrý lyžař, vyhnul bych se druhým nebo dokonce třetím modelům v řadě. To se jedná o lyže už dost blbuvzdorné a ne sportovní. Z tohoto pohledu jsou oba modely podceněné. Nemám s nimi žádnou zkušenost, jedná se pouze o obecnou radu.
25.03.2010 19:28:19 #8
>> #7, TomáS, 25. 03. 2010 19:14:01
Děkuju za názor:) Já si totiž včera objednal Fischer Progressor 9 flowflex 170 cm, radius 13/17 ale nějak se mi ta délka nezdála, tak jsem na netu našel nějakej e-shop a u něj byl kontakt na testovacího jezdce jestli se to tak dá řít. Jakmile jsem mu řekl co jsem si objednal, a kolik vážím, tak řekl že Progressor 9 je tvrdší lyže a já jsem na ni moc lehkej abych využil co umí, a doporučil mi právě progressor 8, že se údajně nedávno vrátil z testování těchto lyží a že k mé váze a stylu lyžování je pro mě ideální právě progressor 8, 165 cm tím, že je o něco měkčí než progressor 9…pak s tím pánem volal muj taťka a ještě navrch mu doporučil ty Salomony… pozn.: asi Vám došlo že hledám univerzálky…mám limit tak 10–11tis. a chci dřevěny jádro, tak prosím poraďte…děkuju
25.03.2010 23:04:38 #9
>> #8, markk89, 25. 03. 2010 19:28:19
Ahoj, myslím (pouze dle papíru), že si právě objednal dobře model i délku. 170 nejvyšší model na dobře lyžujícího mladíka a sportovce je ok. Kdybys ses považoval za ještě lepšího lyžaře, byla by i délka o číslo delší dobrá volba. To že ses nechal rozhodit nějakou lamou na shopu je normální. Jeho doporučení by ti dalo lyži velmi jednoduše ovladatelnou a samozatáčejí, neposkytující žádnou odezvu a možnost zlepšování. Lyži bys měl mít na spíše lepší než ty. Jestli chceš sendvič, dřevo, tak se ještě určitě podívej na lyže od Lusti. Jejich STC ve 176 nebo 166 by mohlo být dobré řešení. T
26.03.2010 11:44:36 #10
Jak píše TomáS. Takto charakterizovaný mladý lyžař uvedených parametrů musí v pohodě zvládnout každý komerční model. Nějaká démonizace lyží jako Progressor 9 není namístě. Tím spíš, když chceš lyži na 5–6 sezon (to ti stejně nevydrží, fyzicky ani morálně, přidáš nějakou další), která by s tebou rostla. Za 5 let by se mladej nadšenej lyžař měl setsakra zlepšit a nemůže si kupovat lyži na „teď“.
Ani si radši nepředstavuju, co bych si asi podle onoho „testéra“ měl koupit já. Nejspíš bačkory, něco na prostatu a sypání pro ptáčky do parku…
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.