Lyže Sportisimo pro 188 cm / 80 kg - stabilní slalomky?
26.08.2015 19:37:03 #1
Ahojte, nechcem zbytocne zakladat novu temu, tak sa pripojim sem. Ako ste si mozno viaceri vsimli, na sportisime maju lyže v akcii a preto som sa rozhodol, ze si nejake konecne kupim, lebo na starych sa neda lyzovat.
Problem mam v prvom rade s urcenim dlzky-vacsina tych co som si vybral ma parametre bud 170 alebo 177cm. Ja meriam 188(vaha do 80kg) a stare lyze mali 180 cm a brutalne velky radius, takze osm rad, ze som sa ako tak naucil lyzovat. Teraz teda neviem , ci brat lyze 177 ktore by mi boli po koren nosa(jamka ako uz zacina čelo), ktore by zrejme boli stabilnejsie vo vacsej rychlosti ale menej obratne. Druha moznost je zobrat 170cm lenze to uz je 18cm pod moju vysku a skoro vsade sa udava –5 az –15cm pod vysku. Je mi jasne, ze 3cm pod tu hranicu nie je vela ale bojim sa, ze tie lyze budu dost nestabilne ked ojdem sviznejšie. Urcite by boli hrave a urcite by som na nich zdokonalil techniku carvingu ale teda na ukor rychlosti. Takze velka dilema.
Hodim sem zopar modelov, tak by som poprosil nieco z toho odporucit, nech ten vyber zuzim. Ono ja som sa snazil hladat na vsetky lyze zahranicne recenzie ale ako zazrakom sa prakticky vobec nedaju najst ako keby to boli vsetko lyze vyrabane na zakazku pre urcite obchody aby boli cenovo dostupnejsie. Lyze z bazarov clovek uplne v pohode vygoogli zahranicne recenzie.
1. Head shape SX PR(su zaradene v sportovej kategorii) 177cm 75mm sirka v strede, stredna rychlost, co sa mi paci. Radius peknych 13,5m pri 170cm. 170cm verziu zrovna nemaju. Velmi sa mi pozdavaju, len teda neviem ci 177 je OK dlzka na mna. http://www.sportisimo.cz/…pr-11/50953/
Ted uz z rekreacnej kategorie viac modelov:
1.ROSSIGNOL VIPER HP 172cm coz je taka akuratna dlzka mozno-len maju radius 17m cize na moje snahy na zdokonalenie techniky carvingu mozno zbytocne velky (typek v recenzi vsak spominal auoturn rocker+zo starych lizi som zvyknuty na dlhe obluky) 72mm je stred rychlost v sportisimo recenzii hovoril typek ze su dobre v nizkych a strednych rychlostich. Neviem co si o tejto lyzi mysliet :D http://www.sportisimo.cz/…0-b73/88089/
2. ROSSIGNOL PURSUIT 11 LTD 170 cm 70mm stred+velmi maly radius vo videorecenzii toho vela nie je povedane-len tam spominaju milion technologii a ze to bude lyza na fakt kratke obluky a stredna rychlost. 70mm stred mi pride dost malo, keby som chel vybenut mimo zjazdovku asi. http://www.sportisimo.cz/…100-s/35983/
3.HEAD SHAPE X 170 aj 177 cm stredna rychlost 75mm stred radius 13,5m. su urcene pre cca stredne pokrocileho. na zaklade tychto parametrov to vyzera, ze by mi mohli sadnut celkom dobre. Len opat by som nevedel ktoru dlzku vybrat. http://www.sportisimo.cz/…pr-11/89303/
4. ROSSIGNOL ZENITH 11X CA opat 170 aj 177cm. radius tak ako predosle len tieto maju len 70mm stred cize by mimo zjazdovky boli teoreticky horsie. Rychlost zevraj stred. pre zaciatocnika az stredne pokrocileho. http://www.sportisimo.cz/…0-b73/88091/
SUma sumarum 5 modelov z toho 2 si myslim, že by mi mohli naozaj sadnut ale mozno sa mylim. KOnkretne teda:
1.Head shape SX PR(sportova) 177cm- jedine co mi pride divneje len velmi nizka cena-ak sa nemylim tak su najlacnejsie zo vsetkych spomenutych coz je naozaj velmi divne.
2.HEAD SHAPE X-parametrovo velmi podobna predoslej lyzi a tiez si myslim ze by mi sadla. Tu mam vsak moznost vyberu dlzky bud 170 alebo 177cm.
Poprosim Vas teda o radu, ktory model vyzera najlepsie. Chystam sa jazdit hlavne na upravenych zjazdovkach tak ako do teraz s tym, ze obcas si vybehnem na neupravenu.
23.09.2015 18:36:02 #2
To jsou ale skoro všechny slalomky
Jen ta Rossi je taková univerzálka , spíše ke komerční obřačce
Takže od žádné lyže neočekávej stabilitu v rychlsti a přímém
směru
Navíc je otázka co budou zvládat konstrukčně
Pokud mají rocker, tak budou o to více točivé a o to méně stabilní
v přímém směru
Je docela jedno jestli ta lyže bude po špičku nosu nebo po kořen a nebo
jinak
Jde o to jak se lyže chová
Rozhodně si nedělej hlavu z délky lyže.
Akorát se vyvaruj zakoupení příliš krátké lyže. Teda pokud nechceš
dělat otočky „na pětníku“
Že nejsou v testech je možné
Sportisimo má modely, které dělají výrobce jen pro supermárkety
A ty jsou většinou ošizené na materiálu
Jediné čím mají oslovit je design
Možná se ozve Headskitest a dá více info k těm Headům
23.09.2015 18:37:48 #3
Dakujem za postrehy. Tak vysku 170cm teda uplne vylucujem.
Takze z toho co ostava 4 modely co sa tyka konstrukcie:
u oboch head je pisane ze je capova
u rossignol viper hp tie su len 172 cm je konstrukce: cap; jádro: composite fiberglass, dřevo
u rossignol ZENITH 11X Konstrukce cap – fiberglass core composite
co sa tyka technologi a podobne:
sportova head SX: vkládané dřevo pod inzerty allride rocker, proměnlivý rádius pro lepší držení hrany systém tlumení vibrací v přední části lyže snadné přenastavení těžiště lyže díky systému Powerrail silnější hrany pro delší životnost lyže vysoce transparentní skluznice UHM C
reakreacna head X: částečně dřevěné jádro allride rocker, proměnlivý rádius pro lepší držení hrany systém tlumení vibrací v přední části lyže snadné přenastavení těžiště lyže díky systému Powerrail silnější hrany pro delší životnost lyže vysoce transparentní skluznice UHM C
cize ten popis maju tieto dve lyze prakticky totozne.
ROSSIGNOL VIPER HP su teda len do nizkych a beznych rychlosti a maju len 172cm. 90 % průhybu lyže tvoří tradičný průhyb, který dodává lyžím energii, stejně jako vynikající cit pro terén a držení na hraně v oblouku. Zbývajících 10 % tvoří nízký Rocker průhyb na špičce. Vjezd do oblouku je jednodušší a kontrolovatelnější. UPRAVENÝ SVAH – PRECIZNOST – DRŽENÍ NA HRANĚ – ENERGIE – RYCHLOST – AKCELERACE
Rossignol zenith 11X CA: . Jádro lyže je zhotoveno unikátním způsobem: při vysoké teplotě pod vysokým tlakem se vstřikováním vyrobí jádro ze speciální hmoty, která se vyznačuje vysokou hustotou, pružností a životností. Konstrukce vyztužená karbonovou vrstvou s ROSSITOP Capem poskytuje stabilitu (absorbuje vibrace) a spolehlivé držení na hraně. Power Turn Rocker má jemný rocker na špičce a tradiční průhyb. Díky Rocker technologii na špičce a tvaru carvingového vykrojení jsou oblouky plynulejší a bezpečnější, tradiční průhyb ve středu lyže Vám zajistí bezpečnost v době, kdy to budete nejvíc potřebovat, zejména v oblouku na hranách. ROSSITOP Cap – karbonova výztuha poskytuje stabilitu, absorbuje vibrace, spolehlivie drží na hraně Power Turn Rocker – přináší hladký vjezd a výjezd z oblouku konstrukce fiberglass core composite přináší vysokou pružnost, lehkost a dlouhou životnost lyže.
Takže mohol by sa niekto na to pozriet a skusit poradit :o)
23.09.2015 18:38:08 #4
Pozor na jednu věc … „marketingové žvásty“
Na rovinu, vzhledem k tomu, že jsi tomu věnoval čas a pátráš, tak si
myslím, že si zasloužíš slušnou lyži
Bohužel zrovna ta konstrukce cap se používá u těch lyží spíše
rekrečních až bufetových
Netvrdím, že to je vylože špatně a že se na tom nedá jezdit
Ale pohledej nějaký sendvič
Pokud vyloženě nelpíš na nových lyžích, tak se podívej na nějaké
ojetinky
Mimochodem od pondělí má výprodej Lusti SK. Koukni na web a zjisti si co tam
mají
Jsou to kvalitně vyrobené lyže
23.09.2015 18:38:22 #5
no moc si ma teda nepotesil :o) bazarove lyze uz nemam silu riesit ale dakujem ti za tip na to lusti. kazdopadne by ma zaujimal tvoj nazor na hentie 4 lyze v tom zmysle, ze keby si mas vybrat z nich, tak ktore by si vybral. uz som totiz stravil nad vyberom novych lizi tolko casu, ze uz jednoducho chcem nejake kupit a prestat sa tym konecne zaoberat :o) ale to lusti kuknem
23.09.2015 18:38:56 #6
>> #99, vivo, 26. 11. 2015 21:43:25
Netušíme jak a kde lyžuješ a jaké jsou tvé ambice. To se potom těžko radí.
23.09.2015 18:39:22 #8
uz som to okrajovo spominal som mierne pokrocily jazdim vacsinou na upravenej zjazdovke na cervenych zjazdovkach ale zisiel som v pohode aj cierne. sem tam odskocim na nejaku kratsiu neupravenu zjazdovku(to vsak zo starymi lyzami bolo na techniku velmi narocne)…taktiez vdaka starym lyziam som musel robit velmi velke obluky alebo sa snazit jazdit cisto na hranach nemam dobre zvladnutu techniku carvingu…moje stare lyze mali radius skoro 30! takze mam rad dlhe obluky ale chcem popracovat urcite na technike kratkych a co sa tyka rychlosti ak je pri lyziach napisane ze su do strednej rychlosti tak mi to staci.
Peniaze max 200 eur vid napr tie lyze zo sportisima…nie je to vela ale hadam sa da pre mna slusna lyza v tej cene nasjst. Nie som zas tak narocny. Ono ja nepotrebujem novy model a najnovsie tehnologie typu ze to jazdi pomaly samo :D viem lepsie by bolo kupit bazarove lyze ale uz fakt nemam na to nervy riesit bazare a behat a obzerat tie lyze ci niesu poskodene ci su vhodne pre mna, ci maju este dost hrube hrany ci nei je sklznica zaliata atd
23.09.2015 18:39:38 #9
Jsou tu mnohem větší odborníci než já, ale přesto si dovolím tip. Vzhledem k tvým starým lyžím bude přestup na jakékoliv tebou uvedené lyže jak z jiného světa. Je ale otázka, jak dlouho tyto lyže vydrží, aby tě zbytečně brzy neomezovaly ve zdokonalení se. V tvé kůži bych se vybodl na Sportisimo s pěnovkami. Dobře hodnocen ve Snow testu pro Sportisimo byl Salomon 24 hours max a x kart max, ale to hrubě překračuje tvůj limit. Navíc už se cenově dostáváš na lepší model Sportenu nebo Lusti. Otevřel bych e-shop s lyžemi a hledal starší modely s výprodejovými cenami – to bych kontroloval přes katalog lyží a taky staré testy třeba zde. Aby to nebyl výprodej jenom jako. Vybíral bych v kategoriích All Mountain.
23.09.2015 18:39:54 #10
Já bral tady http://sport-robl.at/ ale mám kamaráda v AT a i tak poštovný bylo 20e, ale ceny se zdaj slušný.
23.09.2015 18:40:09 #11
Tak konecne som hadam nasiel lyze do 200 eur, ktore mi tu hadam niekto potvrdi ze by mohli byt dobre.
Po tom, ako ste mi tu minule celkom NEodporucili lyze zo sportisima(hlavne kvoli pofidernym konstrukciam a jadru) som si dal pauzu a az vcera som na jednom webe nasiel lyže presne do max mojho cenoveho limitu za 200 eur Volkl RTM 7.4 + 10.0 FASTRAK III viazanie.
http://www.sportacko.sk/…iazanie/4370 krojenie je 118–74–103 radius do 17. ma celodrevenne jadro a milionpat technologii na nete na zahranicnej stranke som sa dopatral ze konstrukcia nie je sandwich ale „iba“ cap ale zas nastudoval som si nieco o tom a ta cap konstrukcia neznamena ze je to supacka lyza a vsetky sandwičovky su TOP. Prikladam este popis lyze aj v anglictine http://www.skis.com/…t,pd.html(je tam len chybicka v krojeni preklep)
Kazdopadne hore 3 prispevky som pisal moje miery a ako chcem lyze vyuzivat tak naozaj dufam, ze mi tuto lyzu niekto „odsuhlasi“ a budem uz mat nakupene a konecne svaty pokoj!
BTW: na tom webe sportacko ponukaju este volkl rtm rt a volk code 74 a vsetky lyze maju absolutne totozny popis-krojenie technologie konstrukciu tak neviem co si o tom mysliet k volkl rtm rt som na nete nenasiel nic nasiel len k volkl code 74 ktore su vyrabane zrejme pre francuzsky intersport a ktym som nasiel video kde je popis https://www.youtube.com/watch?… vyzera to tak ze tie lyze su rovnake proste vsetky troje asi…ak by niekto o tom nieco nahodou vedel tak budem rad ak sa podeli o info.
23.09.2015 18:40:24 #12
>> #105, vivo, 06. 12. 2015 19:12:01
Ono se za 200 EUR docela těžko vybírají kvalitní lyže pokud nechceš
bazarové. Možná ale, že by pro tebe a nejen pro tebe mohla být dobrou
volbou tato příležitostná koupě – http://snow.cz/…suisse-175cm .
23.09.2015 18:40:38 #13
>> #96, PetrAT, 26. 11. 2015 20:17:42
Zdravím, OK, lyže Head shape SX PR, race design, ale to vevnitř není race. Jde o základní, ale úplně základní pěnovou lyži, pro VIVO (180cm/80–90kg) si myslím nepoužitelná. Pokud má rozpočet 200€, tak to je oříšek. Vybíral bych možná z testovacích lyží, asi je jedno z jakých značek, ale aby to mělo minimálně dřevěné jádro/SW. Šířku nad 70mm a r do 15m.Díky Michal
23.09.2015 18:40:53 #14
>> #107, headskitest, 07. 12. 2015 09:16:25
ahoj. Dik za postreh. no ja som to s tymi lyzami zo sportisima nastastie zabalil a budem zrejme kupovat Volkl RTM 7.4 + 10.0 FASTRAK III viazanie.
23.09.2015 18:41:05 #15
>> #108, vivo, 07. 12. 2015 09:40:53
Zdravím, OK, jestli můžu nabídnout z testu máme z min. roku INTEGRALE 800 170cm/SW, dřevěné jádro/cena 4.990Kč + doprava, nejsou vůbec broušený od spodu, tedy skluznice a hrany jsou „původní“. Broušeny jenom boční hrany šetrnou bruskou TROone. Lyže vypadá velmi slušně. Odkaz je zde:http://www.headsportshop.cz/…ze-d-50.html Díky Michal
23.09.2015 18:41:18 #16
dakujem za tip, je to dobra cena-ked to preratam tak by to stym postovnym vyslo na cca 200eur tak ako tie volkl co idem kupit. kazdopadne ste si zle pozrel moju vysku v diskusii meriam nie 180 ale 188cm a lyza 170cm na takuto vysku vobec nehrozi. Absolutne minimum je 173 ale skor som hladal lyze tak okolo 175–178.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.