Domů Diskuze neviditelné (ke všem modulům) [Diskuze k článku]: AKTUÁLNÍ REPORT – ŠUMAVSKÝ ŠPIČÁK

[Diskuze k článku]: AKTUÁLNÍ REPORT – ŠUMAVSKÝ ŠPIČÁK

01.03.2009 19:00:00 #1 

administrator

Sportovní areál Špičák je největším sjezdařským areálem na české straně Šumavy. Nabízí přes 8 kilometrů převážně středně náročných až náročných tratí. Víkendovou návštěvu našeho reportéra provázely výborné sněhové podmínky, ale také husto na svazích. Jestli to způsobily spíš jarní prázdniny nebo kupón skipas 1+1 zdarma ze SNOW, se zjistit nedalo…

Odkaz na článek

02.03.2009 13:15:06 #2 

administrator

(Honza, Taskr@centrum.cz) Ta černá je fakt super když je hodně sněhu. Myslím, že společně s černou ve Sv.Petru a Stohu je to to nejlepší na našem území. Jo, ještě jsem zapoměl na Dolní Moravu, tam to taky stojí za vyzkoušení.

03.03.2009 10:22:27 #3 

administrator

(Zuzka, ) Na jakých lyžích a jakým stylem Honzo na té černé jezdíš? Já bohužel bez brždění nejsem schopna ty černé sjet. Vždy musím začít smýkat abych korigovala rychlost. Ale i ostatní jak je tak sleduji moc stylově na té černé nejezdí.

03.03.2009 15:46:47 #4 

administrator

(Honzä, taskr@centrum.cz) No moc hezky to nevypadá, když sjíždím takhle těžkou sjezdovku. Lyže mám Nordica Doberman a když sjíždím takto prudkou sjezdovku, tak tam většinou moc lidí není a dělám dlouhé carvové oblouky po celé šíři sjezdovky, takže zas moc rychle nejezdím, protože v přímím směru dolu se pohybuju pouze chvíli v zatáčce. A kde ty Zuzko nejčastěji lyžuješ?

03.03.2009 18:06:08 #5 

administrator

(Kristian Hanko, kristian.hanko@snow.cz) Ahoj všem, ano každý má svůj styl a upřímně na té černé je vítězství to sjet jakýmkoliv stylem… při reportování jsem tam viděl i holčinu, která sundavala lyže a šoupala se po zadku dolů… :) nebo snouborďáky, co se dolů šoupali pouze po hraně. Odpoledne na horní hraně (u sněhového děla) byla solidní plotna, což při sklonu a již otupělých hranách bylo celkem nebezpečné … K.

03.03.2009 22:08:11 #6 

administrator

(Zuzka, ) Já mám Honzo nejraději červené kdekoliv, tam se snažím jezdit stylově – a na obřačkách to docela rychle frčí. A to na těch černých jezdíte pořád, nebo jen tak pro zpestření? Mě nejvíce vyhovují kopce, kde nemusím korigovat rychlost a jedu jeho rychlostí.

04.03.2009 13:07:42 #7 

administrator

(Honza, Taskr@centrum.cz) Zuzanko na těch černých sjezdovkách jezdím spíše pro to spestření. Jelikož nejvíce času trávím na červených, ale i modrých sjezdovkách tak ty černý jsou příjemná změna. Ale je to tak, že si ji sjedu jednou a následně si rád sjedu modrou sjezdovku v mírném tempu. Není to tak, že bych ty černý hobloval stále dokola. Taky záleží, jak je ta černá upravená. Pokud jsou na ní boule či plotny, tak je to ještě více fizicky náročné a spíše než na požitek z jízdy myslím na to, abych už byl dole :-) Ale když je pěnkě upravená tak se jedná o krásný lyžařský zážitek. A kam nejraději jezdíš lyžovat?

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy