[Diskuze k článku]: AKTUÁLNÍ REPORT – ŠUMAVSKÝ ŠPIČÁK PODRUHÉ
10.03.2009 08:20:53 #1
Přestože jsme tu report ze šumavského Špičáku před nedávnem měli, přinášíme další i s novými, slunečnějšími fotkami. Uvítáme i vaše vlastní postřehy!
10.03.2009 23:24:16 #2
(ivan, ) „sjezdovky mají proměnou šířku – většina je dostatečně široká, ale mají i užší pasáže“ a jinde jako minus „užší sjezdovky“. Snad by ses měl rozhodnout, jestli je hodnotíš jako spíše široké nebo spíše úzké. Mezi námi, na dnešní požadavky jsou nepřiměřeně úzké, to podle mne nemá cenu okecávat. Zkus tam uspořádat a postavit obřák – pořádný nepostavíš a ještě budeš coby bafuňář celou dobu trnout, aby někdo neskončil v lese na stromě. Ovšem co ty tratě nezpochybnitelně mají, jsou krásné profily, členitost. Být širší, byly by (bez lidí) lahůdkou.
11.03.2009 12:49:06 #3
(Richard, richard.stanicek@snow.cz) Máte pravdu – napsal jsem tam hovadinu – tratě jsou opravdu úzké. Ale jinak je na Špičáku bezva lyžování. SKOL
16.03.2009 12:43:52 #4
(HonzA, ) Tak na výzvu přidávám vlastní postřehy:<ul><li>Zaplněnost i v týdnu – 25.2 měl prázdniny okres Klatovy a Domažlice, proto to čekání. Jinak je na Špičáku v týdnu většinou volno a bez čekání</li><li>Cesta z Plzně rozhodně netrvá okolo 1h – ale spíš minimálně 1:15 až 1:30</li><li>Hlavní problémy Špičáku podle mně:<ul><li>extrémně úzké sjezdovky</li><li>velmi špatné možnosti parkování – zmiňované placené parkoviště se o víkendech velice rychle plní a zbývá potom jen parkoviště Kaskády, ze kterého je to už hodně daleko. Situaci by měla zlepšit plánovaná přibližovací lanovka z Kaskád</li><li>orientace svahu má velký vliv na kvalitu sněhu na jaře</li></ul>
30.03.2009 10:15:18 #5
(martin, martinkout@post.cz) v sobotu 28.3. jsem tam byl, úprava sjezdovek při teplotě kolem 10°C asi není lehká, ale aby byla už po hodině provozu většina sjezdovek rozbitá na kaši a na krajích, kde se dá jindy jezdit neupravený těžký mokrý sníh, který neviděl dlouho rolbu to je neomluvitelné, navíc dole na informační tabuly byli napsány všechny sjezdovky otevřeny, ale černá od hrany spojky na slalomovou červenou byla tak možná pro sudovou i když i ta by měla problémy protože tam byli nepravidelné půlmetrové boule opět s vrstvou těžkého mokrého sněhu, alespoň před tím zlomem mohlo být upozornění že další část trati je neupravována z důvodu nemožnosti vyjetí rolby a ta samá informace dole u nástupu na lanovku
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.