Domů Diskuze Cvičení a posilování JARNÍ VL - LEDOVCE Stubai + Kaunertal

JARNÍ VL - LEDOVCE Stubai + Kaunertal (strana: 2)

26.05.2010 10:44:09 #31 

milan2

Kaunertal mne příjemně překvapil, podmínky i počasí byly super. Ještě lepší než sezoní lyžování. První den to drželo hodně slušně i odpoledne. Závodní svah byl perfektní pokaždé celý den. Dobrá parta, ale škoda že jsme se na svahu moc nepotkávali, některé jsem neviděl jezdit vůbec. Mimořádná koncentrace výborných carvujících lyžařů a absence masových šoupačů zajistila že všechny svahy byly celý den perfektně sjízdné bez boulí a nahrnutého sněhu i pro mého malého syna. Škoda, že daní za skvělé lyžování je 30km dlouhý výjezd ze základního tábora, ještě teď mě děsí pohled na ceduli KEHRE 29 při cestě nahoru.

Lyžovat jsem nikdy neuměl a nikdy nebudu.

26.05.2010 13:46:39 #32 

VlastaR

>> #28, HOnza, 25. 05. 2010 08:38:05 Přiznávám, závidím :-)Kdybych tak mohl jet…Třeba to léto rychle uteče.

27.05.2010 23:41:22 #33 

Radous

sám jsem byl před 14dny, ale hned bych zajel zas. Loňský vejkende 12–14 červenec moc dobré:))) letos na ledovcích zima zatím dřží a tak asi ještě něco v červenu přidám:)

03.06.2010 12:32:07 #34 

mr_tom muž

Ahoj, aktualni pocasi mi pripomina podzim a tudiz bych rad vyrazil na lyze :-)

Co mate v planu dal? Proc nejezdite na TUX? Proc nejedou stranky VL – http://www.snowschool.info/

03.06.2010 16:31:13 #35 

oblouk muž

>> #34, mr_tom, 03. 06. 2010 12:32:07

Na Tux nejezdíme proto, že Kaunoš:

• je dostupnej autem až na sníh a bereme ssebou víc lyží, jídlo, psy…
  • vleky jezdí už od 7, nebo dokonce už od 6,30h, což v janím teplu vůbec není zanedbatelný
  • jezdí tam daleko víc trénující špičky závodníků od kterejch je co se učit…
  • je tam výběr sklonů o slušnejch dýlkách a navíc ve prospěch modrejch…

Stránky www.snowschool.info nejsou aktualizovaný mojí vinou – nestíhám, léčím se a nestíhám jejich plánovanou přestavbu – především diskuse tam musí líp fungovat + přehlednost + stručnost + některá další vylepšení související s příští sezónou......

Nikdy nikdo nikoho nenaučil lyžovat - každej se to musí naučit sám. Dá to ale čím dál víc práce - a bolí to.

03.06.2010 20:25:10 #36 

valerius

To mr_tom (ci komukoliv jinemu): <p>Ja se chystam na Tux a kamarad spolulyzar mi to odrekl, takze jsem sam a asi budu shanet nejake spolucestovate­le(preci jen, v singlu je to zbytecne drahe). Nechce se nekdo pridat?

<p>(omlouvam se, pokud jsem vam „zasvinil“ vlakno. Ale prislo mi to celkem prihodne)

04.06.2010 07:01:34 #37 

mr_tom muž

>> #35, HOnza, 03. 06. 2010 16:31:13

Ok, to jsou opravdu dobre argumenty. A v cervenci neco bude?

>> #36, valerius, 03. 06. 2010 20:25:10

Jsem pro kazdou srandu. Napis mi na mail>mr.tom@e­mail.cz

07.06.2010 20:11:02 #38 

TomáS muž

Tak jsme tam tenhle víkend byli zase všichni. Ondra, Trejbič, Kytan, Šáryna, Másin a já, v neděli přijel i ivan:-)))) Byla to pecka. Kromě 50ti letýho pána v růžové kobinéze a rovnýma lyžema a jeho kámoše jsme s Másinem byli jednoznačně nejhorší lyžaři na ledovci. Sebevědomí šlo dost dolu, ale trénovali jsme pilně. Video na GS dodám. T

14.06.2010 13:23:13 #39 

ivan

Letošní jarní Kaunertal byl poněkud divokej. Ze zimy to vypadalo na průšvih kvůli málo sněhu, ale nakonec studené jaro rozhodlo, že se až do konce dojezdilo v nadprůměrných sněhových podmínkách. Od konce dubna vyšlo jen pár skutečně hezkých azurových dnů (nejvíce, 4 v kuse, vyšly na letnicový víkend s VL) a konec byl poznamenaný extrémním teplem (a la ráno +8 a nulová izoterma 4700 m). „Provozně-ubytovací politika“ způsobila ukončení sezony 13/6, přičemž našlápnuto bylo na slušné ježdění do konce června.

Pokračování sezony je možné od 19/6 na Kaprunu, tradičně na Tuxu, od 12/6 na Schnalsu, od 20/6 na Moelltalu a už od konce května i na Stelviu. Samozřejmě časem i v Saas Fee a Zermattu, ale to už je pro amatéra poněkud z ruky a poněkud drahé (ne že by jinde letní lyžování s ohledem na nabídku a kvalitu lyžování bylo „levné“).

Ke cti kaunertalským je třeba přičíst, že se letos na lyžaře v samém konci nevykašlali a upravovali poctivě (šlo to i lépe, ale taky hůř) a udržovali dojezd na lyžích až na parkoviště.

Minulý týden navezli roury na nové zasněžování od parkoviště dolů, a tak snad bude stabilně lepší čili širší sjezd hlavně v kvalitní horní části. Dokud ale nepostaví „druhé patro“ nahoru na Weisseespitze a vleky na Gepatschferneru, bude to pořád plusminus stejné a ovlivněné 1. přírodou a 2. lidmi.

15.06.2010 08:29:40 #40 

hombre

>> #39, ivan, 14. 06. 2010 13:23:13

Já jen k tomu Tuxu. Vrátili jsme se odsud, spolu s Martinou (HOnzove vědí) tuto neděli.

Počasí:

kromě neděle, kdy pršelo a všechny dny velice silnej vítr – dobrý.

Sníh:

od rána bylo velký teplo (2–5 st.) Takže od božího rána byl sníh měkkej a bylo ho málo. Lezly už kameny.

Ke cti budiž, že bylo velice málo lidí. Většinu tvořila trénující masa a ti do oběda odešli. Ale protože bylo tak málo lidí nepouštěli vůbec sedačky a vleky, jely pouze páteřní lanovky a tím pádem byli v provozu sjezdovky jen k „Fernethausu“ a to ještě jen část. Upravovány byli tak dva pruhy rolby na kraji, zbytek ponechán svému osudu. Zbytek vleků pustili až v sobotu.

Řekl bych, že teď už se tam asi nevyplatí jezdit.

A ukradli nám tam svačinu. Ale jinak jsme byli spokojení.

Skol

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy