Domů Diskuze neviditelné (ke všem modulům) [Diskuze k článku]: AKTUÁLNÍ REPORT: JEŠTĚD

[Diskuze k článku]: AKTUÁLNÍ REPORT: JEŠTĚD

04.02.2009 09:41:30 #1 

administrator

Pro Liberečáky je Ještěd dostupný bez auta takřka od domu díky tramvaji, která má konečnou kousek od nejnižší stanice lanovky, a přímo do Liberce vede i dálnice – je tak jedním z nejdostupnějších středisek v Čechách (nejen očima Pražáka). Středisko patří do iniciativní rodiny středisek Snowhill, v níž se v r. 2006 dočkalo totální rekonstrukce lanovkového parku. Jak to na Ještědu vypadá letos?

Odkaz na článek

05.02.2009 17:53:27 #2 

administrator

(alojz, alesnek@centrum.cz) Jo Ještěd je supr,jezdim tam rád,jen jako další mínus bych uvedl,že sjezdovky(Skalka a Liberecká) nezvládjí nápor lyžařů o víkendech,jsou hodně úzké. U lanovek se téměř nikdy nečeká,zato se „fronty“ tvoří na sjezdovce. Ale jianak se Ještědu nedá asi nic vytknout,je to areál dynamicky se rozvíjející.

05.02.2009 23:14:43 #3 

administrator

(Liberečák Ještědský, ) To je pěkné, že ve čtvrtek v poledne je na Ještědu málo lidí, ale já jsem obyčejně tou dobou v práci, a kdybych si náhodou vzal dovolenou, tak to bude v době kdy mají mé děti volno, a to má pak volno kdekdo (a jako naschvál se vypraví na Ještěd), bydlím totiž v Liberci. Já jsem tam byl v sobotu, lidí tam bylo asi jako v Praze v metru, pro moje děti (9–10 let) ta hustota byla nepřehledná a nebezpečná a co bych rád zdůraznil, na sjezdovku u lanovky Skalka (Liberecká), která je v příspěvku pana Richarda S. chválena, se po většinu její délky s normálním carvingem prostě nevejdete, a to ani při zcela minimálním poloměru oblouku (cca 11.5 m), i kdyby byla liduprázná, nebo snad jen na úplném začátku této sjezdovky. „Vylepšením“ letošního roku je, že je zcela uzavřen Slalomový svah (jediná skutečná „sjezdovka“ v areálu) a dokonce i sjezdovka F10, poslední záchrana návštěvníků v jiných letech. Na jižních Pláních (zřejmě v důsledku uzavření 2 lepších sjezdovek na severní straně) byla fronta 30 minut, jako za komunistů. Moje doporučení: o víkendu letos na Ještěd určitě nejezděte, a když, tak snad jen jako diváci MS. Také si vyberte den, kdy bude mrznout, protože na Ještědu je obvykle velice teplo (hora stojí ve městě, na stanici tramvaje) a kvalita sněhu tomu bohužel odpovídá. A také si vezměte starší lyže, ve sněhu je běžně zabalené kamení z té sice vyhaslé, ale stále krásné sopky. Chcete ještě další negativní reference? Snad už ne… Těším se, až na Ještědu bude obnoven normální stav provozu a k tomu třeba chytnem i nějaké ideální podmínky (počasí, málo návštěvníků, dostatek sněhu a mráz), ale letos už to asi nebude. Skol!

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.

Komerční tipy